Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-01-2011, 12:33:08

Gość 2011-01-06 19:34:59 Prosze o pomoc i wyjasnienie, czemu nie ukazuja sie zadne wpisy ? ostatni mam z 3 stycznia i w dodatku urwany , czy ktos moglby odezwac sie , jestem chora ,mam tetniak i chcialabym informacji od piszacych na forum , jakiego rodzaju problem wystapil, iz nie otwieraja sie kolejne strony.Dziekuje za zrozumienie

Z jednej strony to może dobrze ze taka cisza... moze mniej tragedii sie teraz dzieje w rodzinach...
gość
08-01-2011, 00:03:39

Gość 2011-01-07 13:33:08
Gość 2011-01-06 19:34:59 Prosze o pomoc i wyjasnienie, czemu nie ukazuja sie zadne wpisy ? ostatni mam z 3 stycznia i w dodatku urwany , czy ktos moglby odezwac sie , jestem chora ,mam tetniak i chcialabym informacji od piszacych na forum , jakiego rodzaju problem wystapil, iz nie otwieraja sie kolejne strony.Dziekuje za zrozumienie

Z jednej strony to może dobrze ze taka cisza... moze mniej tragedii sie teraz dzieje w rodzinach...
gość
08-01-2011, 00:03:41

Gość 2011-01-07 13:33:08

gość
08-01-2011, 00:15:15

Gość 2010-07-04 15:00:20 Agnieszko,
Bardzo mi smutno, że stan Twojej siostry jest taki poważny. Nie chciałabym nikogo reklamować na forum, więc proszę napisz do mnie na maila: joleczka@mgk.pl
Pozdrawiam i życzę Ci wytrwałości i wiary
Jola
gość
11-01-2011, 20:39:31

Dzień dobry, dziś mam straszny dzień. Odebrałam wynik rezonansu w którym jest zalecenie angioTK. W opisie mam napisane, że wynik może sugerować tętniaka. Już się naczytałam, wiem, że póki nie mam konkretniejszych badań to nie ma co na zapas się martwić, ale łatwiej powiedzieć niż zrobić. Wiem rozumowo też, że im wcześniej wiem tym większa szansa na uniknięcie najgroźniejszego, czyli pęknięcia.
Chciałam zapytać, kogo polecacie z lekarzy do takich spraw. Na razie skierowanie miałam od neurologa, ale wolałabym iść do kogoś, kto się w takich przypadkach specjalizuje. Jestem z Gliwic. Jeśli coś ktoś wie, to proszę o maila na e_dytko@op.pl
Edyta
gość
15-01-2011, 20:26:06

Moja mamusia m czwartek miała embolizację. Operacja się udała! Doktor mówił, że ciężko było dojść z pachwiny aż do samego móżdżku(bo tutaj umiejscowiony jest tętniak mamy) ale nie poddali się. Teraz jest już wszystko dobrze. Tak się baliśmy wszyscy, że pęknie podczas operacji ale nie! Mamusia strasznie się bała, że będzie trzeba otwierać głowę ale nie trzeba było! Dzisiaj nawet już chodziłyśmy po korytarzu oddziału. Jestem taka szczęśliwa, że już jest dobrze! Świadomość, że najbliższa osoba nosi "bombę tykającą" w głowie jest przerażająca. Wieczny strach,że coś się wydarzy...teraz gdy tętniak po embolizacji jest zabezpieczony strach mija... Dziękuję bardzo lekarzom i pielęgniarkom. i jeżeli w sytuacji kiedy ktoś ma tętniaka ma możliwość na embolizację powinien spróbować, to jest szansa na normalne w miarę życie...
gość
15-01-2011, 20:27:45

Moja mamusia m czwartek miała embolizację. Operacja się udała! Doktor mówił, że ciężko było dojść z pachwiny aż do samego móżdżku(bo tutaj umiejscowiony jest tętniak mamy) ale nie poddali się. Teraz jest już wszystko dobrze. Tak się baliśmy wszyscy, że pęknie podczas operacji ale nie! Mamusia strasznie się bała, że będzie trzeba otwierać głowę ale nie trzeba było! Dzisiaj nawet już chodziłyśmy po korytarzu oddziału. Jestem taka szczęśliwa, że już jest dobrze! Świadomość, że najbliższa osoba nosi "bombę tykającą" w głowie jest przerażająca. Wieczny strach,że coś się wydarzy...teraz gdy tętniak po embolizacji jest zabezpieczony strach mija... Dziękuję bardzo lekarzom i pielęgniarkom. i jeżeli w sytuacji kiedy ktoś ma tętniaka ma możliwość na embolizację powinien spróbować, to jest szansa na normalne w miarę życie...
gość
16-01-2011, 11:29:17

Cieszę się, że z czyjąś mamą jest dobrze. Też mam dziecko i proszę o namiary gdzie tamta mama miała zaopatrywanego tego tętniaka. Proszę
Edyta
Początkująca
17-01-2011, 13:51:45

Witam wszytskich :) W moim przypadku wszystko bardzo szybko sie potoczylo :) O tetniaku dowiedzialam sie dokladnie meisiac temu. Angiografie wykonano w zeszlym tygodniu, zabieg odbyl sie w czwartek, dzisiaj juz jestem w domu. Nie wszystko poszlo gladko, ale lekarze neie dali za wygrana i efekt koncowy jest bardzo dobry. Ruszam wszystkim, a co najwazniejse tetniak zostal uneiszkodliwiony. Chcialabym wymazac z pamieci ostatnie 4 tygodnie i stres z tym zwiazany. ciesze sie, ze naleze do grona zwyciezcow :) Teraz bede sie relaksowac....poniewaz zmeczenie psychiczne daje sie we znaki....
Pozdrawiam
gość
17-01-2011, 20:44:51

Druga osoba się cieszy, ale już namiarów nie poda. Super. Każdy martwić i szukać widać musi na własną rękę. Jestem rozczarowana.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: