Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-12-2010, 17:27:59

Jestem z Wami, z Toba , modle sie aby Pan Bog pomogl Twojemu bratu, aby operacja przebiegla pomyslnie, to forum laczy nas jestesmy tutaj jak rodzina i tak czujemy jakbysmy znali sie . Badzcie dzielni . Pozdrawiam wszystkich JK
gość
17-12-2010, 17:45:42

Do pani MS, ja mam tez taki maly tetniak, wykonalam w ciagu 5 m-cy wszystkie mozliwe badania TK, MRI mozgu i odcinka szyjnego niektore kilkakrotnie . Zastanawiam sie po co kaza robic a pozniej nikt tego nie oglada.Poddalabym sie lecz mam bole glowy i lekam sie gdy slysze buchanie krwi w tetnicach , takie napadowe , tak bardzo boje sie udaru. Po raz kolejny lekarz kazal zrobic MRI lecz odmowilam, ja jeszcze nie odebralam poprzedniego , odbiore w przyszlym tygodniu. Pozdrawiam i prosze abysmy byly w kontakcie. JK
gość
17-12-2010, 17:47:40

Wszystko będzie dobrze! Zobaczysz!!! Brat jest młody, silny organizm szybko z tego wyjdzie, bądź dobrej myśli. No i czekam na dalsze wieści i oczywiście mocno trzymam kciuki!!!!!
K.
Początkująca
17-12-2010, 19:56:21

Do JK - masz rację ze się nie zgodziłaś na kolejne badanie, jeśli poprzednie nie zostało jeszcze przeanalizowane przez specjalistę. Zadne z tych badan nie jest niestety obojetne dla naszego organizmu, nawet MR. Czytałam wcześniej, że miałas niedawno taki napad bólu, że mąż zawiózł cię do szpitala. Czy przed zdiagnozowaniem tętniaka , tj. rok, dwa wcześniej miewałaś tak silne bóle głowy?. Najważniejsze dla nas wszystkich to nie denerwować się. STRES wywołuje spięcia mózgowe a te powodują przede wszystkim schorzenia głowy.

Trzymam kciuki za brata forumowiczki, który dzisiaj jest operowany. Na pewno wszystko dobrze się zakończy! MS
gość
17-12-2010, 22:28:52

Silne napadowe bole glowy i to po jednej stronie glowy , nieraz klujace jakby porazil mnie prad miewam juz kilka lat. W czerwcu tego roku nie wytrzymalam intensywnosci bolu, do tego doszly zaburzenia widzenia, dlatego zglosilam sie na pogotowie a po badaniu w opisie stwierdzono tetniak 5 mm. Napewno mam go od dawna lecz dopiero 5 miesiecy mam te swiadomosc. Pozdrowienia dla pani MS ,K,i innych chorych oraz rekonwalescentek, JK
gość
18-12-2010, 00:37:25

witam wszystkich! mam tętniaka od dwóch lat - 3mm, nie powiększa się, od jakiegoś roku nie daje żadnych oznak typu ból głowy'; w tym roku miałam angiografię w Poznaniu na Przybyszewskiego zalecono embolizację... zrezygnowałam... nie wytrzymałam psychicznie śmierci pacjentki z sali obok... jej embolizacja przebiegła prawidłowo, niestety następnego dnia dostała drgawek, potem wylew... nic nie dało się zrobić... nie wiem czy postąpiłam słusznie... miałam mieć stent...tchórz ze mnie, ale trudno... wiem że nie poddam się embolizacji jeśli tętniak nie będzie się powiększał... anka...
gość
19-12-2010, 10:44:49

Gość 2010-12-17 18:18:03
Gość 2010-12-17 15:24:19
Gość 2010-12-16 10:58:04 embolizacja brata dzisiaj. Strach mnie opanował straszny

Jak brat się czuje po zabiegu, daj proszę znać!!!

K.

nie zostal wczoraj embolizowany z jakichś przyczyn organizacyjnych oddzialu. Wlasnie jest na sali zabiegowej. Jestem zesztywniala ze strachu. Niestety nie moge byc blisko niego ale jest mama.
Proszę wszystkich wierzących żeby sie za niego pomodlili

Witaj,
Czy brat jest już po embolizacji? Daj znać, wszyscy tu trzymamy kciuki i mamy wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
K.
gość
19-12-2010, 11:24:06

Mam 3O lat.Wczoraj dowiedzialam sie, ze mam dwa tetniaki po obu tsronach przysadki jeden 7x4 mm drugi 1,4 mm i torbiel w szyszynce. Wykryte przypadkowo, podczas rezonansu robionego w celu wykluczenia druczolaka przysadki,a tu taka pryedswiateczn watpliwa niespodzianka. Chcialabym moc jeszcze miec rodzine i dzieci...boje sie strasznie....a wiem, ze nie moge sie denerwowac....jednym slowem mam dol totalny..na cale szczescie jest rodzina, ktora mnie wspiera.
jutro moje wyniki beda konsultowane z trzema neurochorurgami.....boje sie, zeby nie zostac kaleka...
teraz to ja sie chyba wszytskiego boje;(
gość
19-12-2010, 11:24:09

Mam 3O lat.Wczoraj dowiedzialam sie, ze mam dwa tetniaki po obu tsronach przysadki jeden 7x4 mm drugi 1,4 mm i torbiel w szyszynce. Wykryte przypadkowo, podczas rezonansu robionego w celu wykluczenia druczolaka przysadki,a tu taka pryedswiateczn watpliwa niespodzianka. Chcialabym moc jeszcze miec rodzine i dzieci...boje sie strasznie....a wiem, ze nie moge sie denerwowac....jednym slowem mam dol totalny..na cale szczescie jest rodzina, ktora mnie wspiera.
jutro moje wyniki beda konsultowane z trzema neurochorurgami.....boje sie, zeby nie zostac kaleka...
gość
19-12-2010, 11:26:13

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: