Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-12-2010, 14:25:40

dziekuje za odpowiedz. Mnie od 2 dni pobolewa glowa ale mam nadzieje ze to nie od tetniaka. Chyba wybiore sie do psychologa morze on pomoze mi z moimi problemami.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
AREK
Początkująca
08-12-2010, 16:53:05

Do Arka:
Arku zanim pojdziesz do psychologa to moze najpierw zrób TK głowy,bedziesz spokojniejszy..To ze sie boisz ze to tetniak mysle ze jest zrozumiale dla nas wszystkich..my to przezylismy i jestem pewna ze wiekszosc z nas tez zastanawia sie czy bol glowy nie łaczy sie z naszymi przejsciami..ja jestem w trakcie badan bo tez boli nie głowa ostatnio a jestem po zaklipowaniu tetniaka..16-12-2010 mam wynik i wyzyte i bardzo sie boje..najwazniejsze to wierzyc ze bedzie dobrze..ja wierze i ciesze sie kazdym dniem..
powodzenia
A.
gość
08-12-2010, 20:20:07

witam wszystkich tutaj zaglądających ...pisałam tutaj kilkanaście postów temu ! mianowicie o operacji mojej mamy ,gdyż miała się ona odbyć 3.12.2010 ,ale lekarz jak stwierdził "pomylił się " i odesłał mamę
z kwitkiem i nową data przyjęcia 9.12.2010;/ trochę glupio wyszło ponieważ mama się już nastawiła psychicznie a tu ...spowrotem do domu o kolejny tydzień czekania ,nerwów myślenia i wylanych łez niepotrzenie!

no ,ale jutro już wkoncu mama jedzie myślę ,że jak dobrze pujdzie to moze w poniedziałek miałabym operacje (zaklipsowania tetniaka) przypomne ,ze mamy tetniak jest suchy i nie sączy się !!) baaardzo się boję o mame ,ale żyje nadzieją ,że wszytsko się uda i przebiegnie bez zadnych kąplikacji i mama już na święta była by z nami w domu

JG pozdrawiam !
gość
09-12-2010, 21:31:22

Witajcie.
Mojej przyjaciólce wykryto tętniaka. Ktoś z rodziny znalazl kontakt do prof. Juszkata z Poznania /bo do Poznania Ola ma wlaściwie najblizej/ Czy ktos slyszal o tym lekarzu?
gość
10-12-2010, 10:48:12

Mama jest juz w szpitalu dziś lekarz dał jej termin operacji tj.środa mama jest przerażona bardzo się boi i ja również ....
gość
11-12-2010, 20:32:22

Prof. Juszkat to świetny fachowiec embolizował 3 tetniaki mojej mamy. Super gość!
gość
12-12-2010, 00:07:59

Napiszę na temat pamięci, wymiotów czy też słabego słuchu i podwójnego widzenia. Otóż moja mama miała wylew podpajęczynówkowy, miała to szczęście że przeżyła choć lekaże nie dawali jej szans, wszystko trwało dosyć długo, gdy już sie wydawało że wszystko idzie ku dobremu okazało się właśnie że jest problem z pamięcią ale tą teraźniejszą np. gdy rozmawialiśmy o czymś to po pół godziny mama już nie pamiętała, były także wymioty, słaby słuch oraz podwójne widzenie, na szczęście zrobiono raz jeszcze badania i okazało się że jest wodogłowie a wiec wytwarzało sie za dużo płynu mózgowo-rdzeniowego który powodował ucisk co właśnie objawiało się tym co wymieniłem, wstawiono mamie zastawkę i po tym zabiego po około tygodniu wszelkie te dolegliwości ustąpiły, pamięć zaczeła powracać, wymioty ustąpiły i zaczeła się dopiero właściwa rehabilitacja.
Pozdrawiam wszystkich i życze wytrwałości TP
gość
12-12-2010, 11:52:31

Moja mama przeszla operacje na tetniaka w Bydgoszczy gdy mialam 13 lat operacja udala sie ale po kilku dniach tetniak ponownie pekl. Zmarla jeszcze w tym samym miesiacu na Dzień Matki. Całe moje życie wywrocilo sie do gory nogami to straszna choroba najgorsze jest to ze nie ma jakis objawow tyko bol blowy. Tamtego wieczoru upadla miala drgawki i cos w rodzaju podaczki stracila przytomnosc. Zabrala Ją karetka i juz wiecej jej nie zobaczyłam...
gość
12-12-2010, 13:22:40

Czy mogę prosić o adres mailowy osoby której mama byla poddana embolizacji przez prof. Juszkata? Mialabym kilka pytan które pozwolilyby mi przezwyciężyć ogromny strach przed embolizacja kogos bliskiego.
gość
12-12-2010, 15:28:14

Mój adres ilonkam@vp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: