Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-12-2010, 12:24:15

Przed embolizacją było wszystko w porządku, miało być badanie kontrolne- angigrafia, z możliwością embolizacji. Sam zabieg podobno poszedł gładko, to opinia lekarza. Ale po pojawiły się problemy. Po tygodniu jak zmusili do wstania z łóżka nastąpiło pogorszenie - wymioty, ból, osłabienie graniczące z utratą przytomności. Może wtedy doszło do krwawienia, nie wiem, raz mówią tak raz inaczej.

W.
gość
05-12-2010, 14:57:26

To faktycznie jakaś dziwna sprawa....trzeba wyjaśnić temat z lekarzami bo to zagadkowa sprawa to o czym piszesz, a gdzie był robiony zabieg?
K.
gość
05-12-2010, 21:25:21

Witajcie,
mój chłopak 11 miesięcy temu miał pęknięcie tętniaka przeszedł 2 poważne operacje. Było ciężko, lekarze nie dawali mu szans przeżycia, kilka miesięcy w szpitalu... od 2 miesiecy jest juz w domu jego stan fizyczny jest już dużo lepszy ale sprawy neurologiczne kiepskie... jest kiepsko z jego pamiecią. Mam pytanie czy jest szansa że jego pamięć wróci w pełni i jak długo może to potrwać? Czy jest ryzyko że on nigdy już nie przypomnie sobie naszych wspólnych spędzonych chwil ?
gość
07-12-2010, 12:33:23

Twój chłopak otarł się o śmierć. Nie myśl teraz o tym, czy będzie pamiętał wasze wspólnie spędzone chwile, bo dalej jego organizm walczy ze skutkami tej strasznej choroby. Nie wiadomo w jakim jest stanie jego mózg, ale na pewno zrobi postępy. Będzie to czas trudny do określenia nawet przez lekarzy, bo każdy indywidualnie dochodzi do zdrowia. Wnioskuje, ze to młoda osoba a to dobrze wróży. Tymczasem otocz go uczuciem, jak możesz rozmawiaj z nim by czuł, że w niego wierzysz. To mu da sile i motywacje. Najgorszą rzeczą dla niego jest świadomość swojego położenia, bezsilności i bycia poza normalnymi codziennymi obowiązkami. Nie piszesz czy w ogóle coś pamięta i ciebie kojarzy. Uzbrój się w cierpliwość bo to długi proces. To może dla ciebie okrutne co pisze , ale to prawda.Trzymaj się i nie trać nadziei.
gość
07-12-2010, 16:59:37

Witam
Mam tętniaka w głowie i się zastanawiam jakie są objawy pękniecią tętniak, wiem że bardzo mocno boli głowa a jak się sączy to w tedy jakie sa objawy? Ciągle się zastanawiam czy mi pękł czy nie, wystarczy, żę zacznie mnie boleć głowa to się odrazu zastanawiam czy mi pękł czy nie. Trudno jest z tym żyć. Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za wszystkich:)
Arek
gość
07-12-2010, 19:58:21

Witam niebawem minie 3 tygodnie od zaklipsowania mojego tetniaka wykryto go u mnie poniewaz mialam silne bole głowy(myslalam ze to migrena)ale rowwniez opadanie powieki podwojne widzenie poszerzona zrenica. miałam to szczęście że tetniak ucisnął nerw okoruchowy. Chwile przed operacją zaczął wylewać z nerwów na stole też wylał ale na szczęcie wszysko sie skonczyło dobrze. nie mam zanych powikłań teraz dochodze do siebie. Wygrałam życie. I to jest piękne. Zycze Wam wszyskich szybkich powrotów do zdrowia:)Pozdrawiam K.
gość
07-12-2010, 20:15:54

Witam ja jestem po embolizacji w Poznaniu, mogę więcej o tym powiedzieć zainteresowanym jak to przebiega, mój e mail angtud@wp.pl
gość
07-12-2010, 20:16:35

Witam ja jestem po embolizacji w Poznaniu, mogę więcej o tym powiedzieć zainteresowanym jak to przebiega, mój e mail angtud@wp.pl
gość
07-12-2010, 20:42:32

Do K. po operacji klipsowania tętniaka.

Widzę, że podpisujemy się podobnie - wcześniejsze wszystkie moje wypowiedzi też podpisywałam się K., ja z kolei też jestem prawie 3 tygodnie ale po embolizacji tętniaka (pisałam o tym sporo wcześniej podpisując się właśnie K.)
Mam nadzieję, że nasze wypowiedzi dadzą siłę i odwagę wszystkim tym, którzy czekają na zabieg czy operację.
Cieszę się, że Tobie również się udało.
K.
gość
08-12-2010, 10:00:32

Do Arka.
Mój tętniak nie dawał o sobie znać , żadnego bólu nawet podczas pęknięcia. Natomiast tuż zanim pękł, poczułam z tylu głowy jakby ktoś wstrzykiwał mi pod dużym ciśnieniem zastrzyk. Tętniak był w lewej półkuli a to rozchodziło się po prawej. Potem straciłam przytomność. Większość przypadków pęknięcia t. jest poprzedzona potwornym bólem. Miałam to "szczęście" ze tego nie czułam, a niestety mój cichy zabójca dobrze się ukrywał.
Trzymaj się mocno..
M.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: