Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-12-2010, 20:26:58

Do W.
Moim zdaniem szybko skontaktujcie się z radiologiem, który wykonywał embolizację lub neurochirurgiem. Oni powinni Wam powiedzieć czy to normalne, może mieli podobne przypadki, wszystko zależy gdzie leży tętniak i jak był duży, czy może uciska na jakieś nerwy, itp.
Ja miałam embolizację 19.11. i miałam bóle głowy, ale tylko 2 razy miałam problem ze wzrokiem, bóle głowy przechodzą, teraz są rzadsze, ale brałam silne leki przeciwbólowe, pomagały.
Wszystko to o czym piszesz może ale też nie musi mieć związku z embolizacją, może to po prostu jakiś wirus, stąd wymioty, po takim poważnym zabiegu organizm jest przecież bardzo osłabiony, szybko można coś podłapać, nawet będąc w szpitalu.
Z tego co piszesz to dopiero tydzień po zabiegu, bardzo wcześnie w końcu to poważny zabieg na mózgu, potrzeba również troszkę czasu na powrót do normalności, jedni wracają szybciej inni troszkę dłużej po prostu....
Ja jednak i tak niezwłocznie skontaktowałabym się z lekarzem.
Mam nadzieję, że będzie ok.
K.
gość
01-12-2010, 20:26:58

dziekuje bardzo !!!

JG
gość
01-12-2010, 20:30:17

Gość 2010-12-01 18:54:57 nistety nic sie nie dało zrobić.....

AM

Strasznie mi przykro.... Trzymaj się!
K.
gość
01-12-2010, 21:11:52

Lekarz , który przeprowadzał zabieg mówi że trzeba czekać. Wszystko byłoby do przezwyciężenia, tylko najgorsza ta niemożność połykania. To była druga embolizacja, Pierwsza też dała komplikacje, podobne tylko łagodniejsze. I poprzednio nie wystąpiły problemy z przełykaniem.

W.
gość
01-12-2010, 21:25:15

A może te problemy z przełykaniem mają związek z intubacją? Może czasem tak się dzieje, podpytajcie o to...
K.
gość
02-12-2010, 11:41:44

Witam, mi się wydaje że te problemy to skutek krwawienia tętniaka,jak na zabieg embolizaci to dość poważne problemy..
gość
02-12-2010, 12:52:37

Ale W. nie napisał, czy tętniak pękł czy też krwawił, ja zakładałam, że embolizacja była planowym zabiegiem, tylko po niej pojawiły się takie komplikacje...
Również po planowym zabiegu embolizacji mogą nastąpić poważne komplikacje to jest przecież mózg i wszystko może wydarzyć się podczas embolizacji.
Wierzę, że te niepokojące objawy ustąpią.
K.
gość
02-12-2010, 17:53:53

witam wszystkim ...moja mama jutro jedzie do katowic na operację tetniaka :(

tetniak się nie sączy i nie było też wylewu lekarz pow jej ze musi zalożyć klipsa i przy tym otwierać czaszke :(:/ słyszałam że są metody przez pachwine i nie trzeba otwierac czaszki dlaczego lekarz nie moze zalozyc tego klipsa przez pachwine ??

mama jest załamana myśli o najgorszym ja tez ledwo sobie z tym radze boję się o nia bardzo :(:(

echhh;/
gość
02-12-2010, 18:26:54

Do Echhh, nie miej obaw , skoro neurochirurdzy zdecydowali wykonac operacje metoda kraniotomii to maja do tego podstawy, ze wzgledu na morfologie tetniaka.Klipsowanie odbedzie sie bezpiecznie , nie ma krwawienia podpajeczynowkowego, a wiec znakomite suche podloze do pelnego zabezpieczenia tetniaka przed peknieciem. Bedzie dobrze , my ze spokojem zapewniamy Ciebie ze operacja powiedzie sie . Trzymam kciuki. Jadwiga
gość
02-12-2010, 19:53:54

Do K, serdeczne dzieki za wspieranie pacjentow swoja wiedza i doswiadczeniem, wiedza tym cenniejsza ze oparta na wlasnych przezyciach, ta pomoc potrzebna jest gdyz podtrzymuje na duchu . Podkresllic nalezy bezmiar serdecznosci plynacej z serca co jest bezgranicznie cenne i wazne dla wszystkich oczekujacuch rzetelnych informacji. Wiemy ze musisz sama tez dbac o siebie i dochodzic do zdrowia o Tobie tez pamietamy , trzymajmy sie razem . JK

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: