Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytania odnośnie operacji mamy, bo tak naprawdę nic nie wiemy o tym tętniaku, jego morfologii nie jesteśmy lekarzami. Porozmawiaj z lekarzami oni muszą odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania, jesteś najbliższym członkiem rodziny i masz prawo wiedzieć o wszystkim. Ciężko napisać ile trwa taka operacja, zależy pewnie od tego jaki jest dostęp do
tętniaka i czy podczas zabiegu wszystko będzie przebiegało zgodnie z planem, również powrót do domu jest uzależniony od wielu czynników, np, jak mama będzie się czuła. W niektórych szpitalach głowę goli się całą, w innych nie, tu też zadecydują lekarze, dla bezpieczeństwa operacji zazwyczaj golą całą, ale o to się nie martw to TYLKO włosy - odrosną.
No i najważniejza sprawa to nie zamartwiaj się bo mama to wszystko widzi, musisz być teraz dla niej oparciem, siłą, powtarzaj, że da radę i wyjdzie z tego. W takiej sytuacji wiara, że będzie dobrze często czyni cuda. Uwierz w to Ty a na pewno uwierzy także Twoja mama!
Powodzenia! Wszyscy tu trzymamy kciuki!
No i koniecznie daj znać jak już będzie po operacji.
Sama jestem po embolizacji, wiem co czuje Twoja mama i rozumiem także Twoje nerwy i strach, ale wiem też że Twoje wsparcie będzie dla mamy niezwykle ważne.
K.