Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2010, 18:42:52

Witajcie.
MAm pytanie. Czy mial ktoś z Was lub waszych bliskich robioną embolizację w Poznaniu? Czy tam są dobrzy specjaliści? To bardzo wazne dla mnie.
gość
01-12-2010, 11:12:42

...jestem totalnie załamana moja mama idzie 3 grudnia do szpitala KATOWICE ligota na operacje ma tetniaka mozgu 9mm-4mm :( bardzo się boi ciagle myslami jest dalekko ale probuje udawać ze wszystko jest ok !;/ nie wiem jak taka operacja wyglada ile trwa i czy jest duze prawdopodobienstwo ze coś pujdzie nie tak mama ma 48lat tak bym chciała zeby wszystko dobrze się skonczyło !!:(:(
gość
01-12-2010, 12:55:35

Rozumiem że tetniak mamy jest niemy, tak?
Jaką metoda bedzie zabezpieczany? Klipsowaniem czy embolizacją?
Musicie byc dobrej mysli. Jesli przeczytalaś to forum to moglaś zauwazyć jak wielu ludzi po takich zabiegach wraca do domu juz po kilku dniach - zupelnie bez szwanku Trzymam za Was kciuki!
gość
01-12-2010, 15:00:58

Witam!Znajomy leży w szpitalu od zeszłej soboty z powodu tetniaka mózgu.Miał wylew podpajęczynówkowy, lekarze powiedzieli ze nie bedą operowali poniewaz ma za wysokie ciśnienie.Dzis jest juz podłączony pod respirator.Czy to juz jest koniec?....czy jest jakas szansa?...moze ktos jest lub byl w podobnej sytuacji????

ja sama miewam bole glowy, 5lat temu mialam wypadek samochodowy i stwierdzono wstrzasnienie mozgu nie dostałam nigdy skierowania na TK, gdyz lekarka stwierdziła ze nie mam objawow.czy bole glowy przy tetniaku sa notoryczne czy raz na jakis czas.czy mam sie o co martwic?prosze o odpowiedz

AM
gość
01-12-2010, 15:59:03

Witam serdecznie mam pytanie czy kto z was miał robioną embolizacje w Wałbrzychu? chciałabym kontakt do takiej osoby aby dowiedzieć się czegokolwiek na temat kontroli po operacji jak to wygląda? i innych rzeczy. z góry serdecznie dziękuję
gość
01-12-2010, 16:37:10

Witam miałem embolizację w Wałbrzychu mój email tomekkk27@o2.pl
gość
01-12-2010, 17:54:57

nistety nic sie nie dało zrobić.....

AM
gość
01-12-2010, 18:34:28

witam mama ma miec operacje zaklipsowania tetniaka ...prosze niech mi ktoś napisze ile taka operacja trwa ile sie lezy w szpitalu i jakie moga byc skutki uboczne ?? czy glowe sie goli cała do takiej operacji prosze o odpowiedz:(:(
gość
01-12-2010, 19:44:31

Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytania odnośnie operacji mamy, bo tak naprawdę nic nie wiemy o tym tętniaku, jego morfologii nie jesteśmy lekarzami. Porozmawiaj z lekarzami oni muszą odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania, jesteś najbliższym członkiem rodziny i masz prawo wiedzieć o wszystkim. Ciężko napisać ile trwa taka operacja, zależy pewnie od tego jaki jest dostęp do tętniaka i czy podczas zabiegu wszystko będzie przebiegało zgodnie z planem, również powrót do domu jest uzależniony od wielu czynników, np, jak mama będzie się czuła. W niektórych szpitalach głowę goli się całą, w innych nie, tu też zadecydują lekarze, dla bezpieczeństwa operacji zazwyczaj golą całą, ale o to się nie martw to TYLKO włosy - odrosną.
No i najważniejza sprawa to nie zamartwiaj się bo mama to wszystko widzi, musisz być teraz dla niej oparciem, siłą, powtarzaj, że da radę i wyjdzie z tego. W takiej sytuacji wiara, że będzie dobrze często czyni cuda. Uwierz w to Ty a na pewno uwierzy także Twoja mama!
Powodzenia! Wszyscy tu trzymamy kciuki!
No i koniecznie daj znać jak już będzie po operacji.
Sama jestem po embolizacji, wiem co czuje Twoja mama i rozumiem także Twoje nerwy i strach, ale wiem też że Twoje wsparcie będzie dla mamy niezwykle ważne.
K.
gość
01-12-2010, 20:12:51

Bardzo proszę o odpowiedź!

Bliska mi osoba miała embolizację. Pojawiły się komplikacje, podwójne widzenie, zaburzenia równowagi, bóle głowy i twarzy najgorsze czyli niemożność przełykania, nawet śliny. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy zdolność połykania wraca? Po jakim czasie? Czy wymioty tydzień po embolizacji powinny budzić niepokój?

Bardzo proszę o odezwę.......W

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: