Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-09-2010, 22:07:08

Witam, mam 20 lat. 2 lata temu wyleczono mnie z raka zatok. Od pol roku mam bole glowy ale nie sa one jakos specjalnie silne, do tego czuje ze cos mi pulsuje i uciska w srodku glowy. Pogorszyl mi sie wzrok i mam spore problemy z koncentracja. 2 miesiace temu mialem resonans magnetyczny ktorego wynik mial na celu sprawdzic czy mam nawrot choroby. Jest mozliwosc ze mam tetniaka mozgu? Resonans by to odrazu wykryl? Te objawy przeszkadzaja mi w prowadzeniu normalnego zycia.
gość
15-09-2010, 10:20:07

Witam mam na imię Tomek mam 27 lat, jestem po embolizacji tętniaka tętnicy środkowej ,zabieg mniałem półtora miesiąca temu ,tętniak niepękł,wszystko jest ok,ale chciałem się dowiedzieć jak wygląda zycię po zabiegu z dłuższej perspektywy czasu,moze ktoś mniał robiony ten zabieg parę lat temu,zatem jak się teraz czuje, pytam bo mam znajomego który mi mówił ze embolizacja niejest pewnym zabiegiem i 2-3 lata tętniak się odnawia... pozdrawiam wszystkich i życze dużo zdrowia
gość
15-09-2010, 12:10:05

Do Tomka - mnie również czeka embolizacja i to wkrótce, czy mógłbyś napisać gdzie miałeś zabieg i kto wykonywał oraz jak duży był Twój tętniak, lub jeśli nie to podaj proszę swój e-mail, odezwę się bezpośrednio.
K.
gość
15-09-2010, 12:28:43

Gość 2010-09-15 00:07:08 Witam, mam 20 lat. 2 lata temu wyleczono mnie z raka zatok. Od pol roku mam bole glowy ale nie sa one jakos specjalnie silne, do tego czuje ze cos mi pulsuje i uciska w srodku glowy. Pogorszyl mi sie wzrok i mam spore problemy z koncentracja. 2 miesiace temu mialem resonans magnetyczny ktorego wynik mial na celu sprawdzic czy mam nawrot choroby. Jest mozliwosc ze mam tetniaka mozgu? Resonans by to odrazu wykryl? Te objawy przeszkadzaja mi w prowadzeniu normalnego zycia.

Czasami rezonans nie wykryje zmian w tętnicach. Najlepiej obrazuje to angiografia tetnic mozgowych. Nie piszesz, czy byles już z wynikiem badania u lekarza , czy to on ci sugerowal tetniaka. Te objawy mogą ale nie musza być jednoznacznym objawem tetniaka, tym bardziej, ze miałeś tak powazna chorobe.
Najlepiej powiedz lekarzowi, który kierowal cie na rezonans, o swoich dolegliwościach , a jak zlekceważy to idz do neurologa. Zycze duzo zdrowka!
gość
15-09-2010, 14:34:04

Witam wolałbym niepodawac nazwiska lekarza na forum .to mój e-mail tomekkk27@o2.pl
gość
15-09-2010, 17:41:46

Gość 2010-09-15 14:28:43
Gość 2010-09-15 00:07:08 Witam, mam 20 lat. 2 lata temu wyleczono mnie z raka zatok. Od pol roku mam bole glowy ale nie sa one jakos specjalnie silne, do tego czuje ze cos mi pulsuje i uciska w srodku glowy. Pogorszyl mi sie wzrok i mam spore problemy z koncentracja. 2 miesiace temu mialem resonans magnetyczny ktorego wynik mial na celu sprawdzic czy mam nawrot choroby. Jest mozliwosc ze mam tetniaka mozgu? Resonans by to odrazu wykryl? Te objawy przeszkadzaja mi w prowadzeniu normalnego zycia.

Czasami rezonans nie wykryje zmian w tętnicach. Najlepiej obrazuje to angiografia tetnic mozgowych. Nie piszesz, czy byles już z wynikiem badania u lekarza , czy to on ci sugerowal tetniaka. Te objawy mogą ale nie musza być jednoznacznym objawem tetniaka, tym bardziej, ze miałeś tak powazna chorobe.
Najlepiej powiedz lekarzowi, który kierowal cie na rezonans, o swoich dolegliwościach , a jak zlekceważy to idz do neurologa. Zycze duzo zdrowka!

Resonans nic nie wykryl jezeli chodzi o nawrot choroby i lekarz mi powiedzial ze jest ok.
gość
16-09-2010, 11:46:21

witam! idę na embolizację tętniaka tętnicy szyjnej wewnętrznej... boję się bardzo, ale nie biorę innej opcji jak tej, że będzie dobrze... trzymajcie kciuki, to już za trzy tygodnie
gość
16-09-2010, 13:58:26

witam! idę na embolizację tętniaka tętnicy szyjnej wewnętrznej... boję się bardzo, ale nie biorę innej opcji jak tej, że będzie dobrze... trzymajcie kciuki, to już za trzy tygodnie

------------------------------------------

Witaj,
Ja również idę na emblizację za miesiąc. Również mam tętniaka tętnicy szyjnej wewnętrznej. Duży jest Twój tętniak? No i gdzie będzie wykonywana embolizacja? Jeśli nie chesz pisać to podaj swój adres e-mail.

Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za wszystkich "Tętniakowców"
K.
gość
16-09-2010, 21:24:57

witajcie z tej strone zalamany22

jak wam pialem wczesniej tak wiec operacja odbyla sie we wtorek okolo godziny 8;30 wywiezli ja z sali o 12;30 przywiezli z powrotem szybko sie wybudzila sama oddychala , lekarz powiedzial ze byla ciezka operacja bo tetniak pekl w slabo dostelnym meijscu ale jest jak na razie wszystko dobrze odpukac wczoraj wyszla zszedl glupi jas i narkoza wila sie z bolu caly dzien :( nocy tez nie przesapla dzis juz spala spokojnie lekarze obserwuja bo ma spadki cisnienia choc o na zawsze miala niskie ale jestesmy wszyscy dobrej mysli bede pisal co i jak napsialem troche z opoznieniem ale dopiero co dochodze do siebie pozdrawiam
gość
17-09-2010, 18:53:12

Temat dodania byl 25 8 2010. Pisal synek o tacie ktory ma byc operowany w Poznaniu. W zwiazku z tym , iz zwracal sie do nas na forum o porady i wsparcie , mam pytanie czemu nie odzywa sie . Jesli ktos w chwilach niepokoju i zalamania chce naszego zainteresowania i pomocy , a otrzymawszy pokrzepienie nie odzywa sie nigdy wiecej., czemu tak dzieje sie? Odezwij sie maly , i daj zna c jak przebiegla operacja i jakie jest taty samopoczucie> Pozdrowienia w imieniu "tetniakowcow"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: