Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
06-09-2010, 16:32:09

napadu padaczki było to na pomorzu i tam wspaniały lekarz neurolog dr.Dariusz Frąk sprawił iz odechciało mi sie dalej walczy z moim niedowładem lewiostronnym wczesniej pisałam o nim.powiedział,pani Ulu ma pani dziure w mózgu inech pani sobie da na luz z rehabilitacja bo nic nie da i prosze zajac sie zyciem lepiej na tym pani wyjdzie!!!!zniszczył moja siłe walki,moi lekarze mówia co innego!!!CO ROBIC?????
Początkująca
06-09-2010, 16:32:55

napadu padaczki było to na pomorzu i tam wspaniały lekarz neurolog dr.Dariusz Frąk sprawił iz odechciało mi sie dalej walczy z moim niedowładem lewiostronnym wczesniej pisałam o nim.powiedział,pani Ulu ma pani dziure w mózgu inech pani sobie da na luz z rehabilitacja bo nic nie da i prosze zajac sie zyciem lepiej na tym pani wyjdzie!!!!zniszczył moja siłe walki,moi lekarze mówia co innego!!!CO ROBIC?????
gość
06-09-2010, 20:21:19

Dziekuje za odpowiedz Pani o niemym tetniaku i jezeli mozna to w zwiazku z tym mam nastepne pytanie , skoro nie daje on zadnych objawow, to kiedy o nim dowiadujemy sie , czy dopiero jak peknie ?,w moim przypadku bylo az nazbyt wiele objawow wskazujacych na nieprawidlowosci , utrata wzroku, krotkotrwala, bole silne pod czaszka swidrujace , napadowe, przeszywajace ale sekundowe, swiatlowstret, zdecydowalam sie na badania i wyszedl tetniak. Serdeczne dzieki za odpowiedzi osobom odpowiedzialnym i rzetelnym, chwali sie gdyz ludzie tutaj nie wracaja znam to z obserwacji a wnioskuje po wpisach.JK
gość
06-09-2010, 20:31:49

Do Uli, Twoj wpis jest urwany, domyslam sie ze mialas operacje na otwartym mozgu, chyba klipsowanie. Jestes troche niesprawna jak piszesz , chodzisz na rehabilitacje?jak tylko mozesz to jezdzij tam , i w domu cwicz, miare swoich mozliwosci. Ja pomoglabym Tobie w cwiczeniach ale mieszkam daleko, no i oczekuje na operacje, napisz jeszcze raz o swoim przypadku , prosze Ciebie i nie zalamuj sie nie jestes sama jestes z nami , zobacz ilu wspanialych ludzi tutaj odpowiada na pytania i dzieli sie z innymi swoja wiedza i sercem . Pozdrawiam JK.
gość
06-09-2010, 20:33:20

Do Uli, Twoj wpis jest urwany, domyslam sie ze mialas operacje na otwartym mozgu, chyba klipsowanie. Jestes troche niesprawna jak piszesz , chodzisz na rehabilitacje?jak tylko mozesz to jezdzij tam , i w domu cwicz, miare swoich mozliwosci. Ja pomoglabym Tobie w cwiczeniach ale mieszkam daleko, no i oczekuje na operacje, napisz jeszcze raz o swoim przypadku , prosze Ciebie i nie zalamuj sie nie jestes sama jestes z nami , zobacz ilu wspanialych ludzi tutaj odpowiada na pytania i dzieli sie z innymi swoja wiedza i sercem . Pozdrawiam JK.
Początkująca
07-09-2010, 10:39:16

tak jakoś mój wpis został urwany,dokładny opis mojej historii został dodany w dniu 1 marca 2010,proszę spojrzeć tam,a terażniejsze moje pytanie jest takie czy mój mózg zacznie szukać nowych dróg na dotarcie do sprawnosci?cwicze juz rok i dalej jest nie zaciekawie....lewa reka ok ale z noga koszmar
gość
07-09-2010, 13:03:25

Do Uli.Po tak ciezkim dochodzeniu do zdrowia, to osiegnelas bardzo duzo! Jak pamiętam po 20 dniach spiaczki , i ten caly koszmar po tym musial cie dobic psychicznie. Pisalas . ze nie brak ci cierpliwości, ale niestety w tej chorobie jest ona wystawiona na wielka probe. Od dnia powrotu do domu zaczyna się intensywna rehabilitacja. Traktuj ja jak kobiety, które chodza np. na silownie , bo chca dbac o figure. Roznica tylko w tym, ze my musimy się rehabilitowac , a one bo taki maja kaprys. Jestem 4 lata po tetniaku i ciagle ćwiczę mowe, pisanie itp. Jestem od ciebie ponad 10 lat starsza i nie poddalam się. Rodzina i znajomi widza zmiany , a ci zupełnie obcy nawet nie zauważają defektow. Nie poddawaj się dziewczyno , bo to jest ciagla nieustajaca walka o sprawność, poczucie komfortu psychicznego. Nie słuchaj ,,madrych” lekarzy , bo mozliwosci mozgu nawet dla nich sa wielka tajemnica. Cwicz i staraj się wyciszac wewnętrzne ,bo mozg lepiej wtedy się regeneruje. Trzymam za ciebie kciuki! M.
gość
07-09-2010, 16:35:04

Witajcie, runelo mi wszystko za sprawa niejakiego dra.Piotra Zielinskiego ktorego artykul czytalam na internecie.Pisze on ze u osob starszych leczenie tetniaka staje sie nieoplacalne gdyz ryzyko leczenia moze przewyzszyc korzysci.To jakis konowal bez hamulcow moralnych, czy bylby taki odwazny oznajmic ta swoja madrosc swojej babce, ojcu, matce?, jak on moze podcinac nadzieje ludziom oczekujacym na leczenie tetniaka (niepeknietego)wsrod ktorych ja tez znajduje sie . Cale szczescie ze to nie on bedzie decydowac o moim leczeniu, gdyz takiego nalezy omijac szerokim kolem i nalezaloby go napietnowac.Prosze wypowiedzcie sie.Pozdrawiam
gość
08-09-2010, 10:25:09

------->JK tętniak niemy klinicznie najczęściej jest wykrywany przypadkowo, podczas badań diagnostycznych w kierunku innych schorzeń. Może się zdarzyć że tętniak zostanie zauważony przez lekarza okulistę podczas badania okulistycznego.

Panią piszącą o dr. Zielińskim proszę o przesłanie linka do artykułu.
K.L
gość
08-09-2010, 10:39:00

Niestety wykazalas się nieznajomością tematu. Poczytaj w internecie wiecej na ten temat , a dowiesz się jakimi zasadami musza kierowac się neurochirurdzy zanim zdecyduja się na leczenie tetniaka. Wiek chorego ma bardzo duze znaczenie, zwłaszcza ze osoby np. po 70 maja slabe tetnice mozgowe, wazny jest stan ogolny chorego , obciążenie chorobami np. cukrzyca, dlugotrwale nadciśnienie powodujące zmiany w sercu,, krazeniu itp. Operacja na mozgu to nie wyciecie wyrostka robaczkowego. To bardzo powazny zabieg nierzadko kończący się powikłaniami np. paraliz. Zanim zdecyduja się na leczenie niepękniętego tetniaka musza ocenic to wszystko o czy pisze. Indywidualnie ocenia chorego , czy ryzyko jest zbyt duze do jego stanu, czy można zaryzykowac. Zbyt dosłownie odebrałaś to, co ten lekarz napisal, bo byly to ogolne zasady, których musza przestrzegac.

http://neurochirurgia.2p.pl/pacjent.html?numer=

Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: