Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-08-2010, 00:10:41

Nie ma zadnego z moich 5-6 wpisow, czy moze ktos wyjasnic dlaczego , po wyslaniu nie pojawiaja sie. Tez mam problem zdrowotny chcialabym z kims porozmawiac ale wpisy nie pokazuja sie.
gość
23-08-2010, 09:05:20

Witam serdecznie. Mój 7-letni brat od jakiegoś czasu miał tiki nerwowe. Kiedy moja mama poszła z nim do lekarza, ten stwierdzil, że podejrzewa tętniaka mózgu. Jutro jedziemy na badania. Czy tiki nerwowe są objawem tętniaka? Nigdzie się nie doczytałam. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź, gdyż wszyscy się bardzo niepokoimy... frown

Tiki nerwowe nie swiadcza o tetniaku, chyba ze dochodza jeszcze inne dolelegliwosci np, bole i zawroty glowy, podwyzszone cisnienie. Rozpoznanie tetniaka bez odpowiednich badan to sztuka,a tym bardziej po takim jednym objawie. Poczekajcie na wyniki badan i nie zamartwiajcie sie na zapas, bo okazac sie moze zupelnie inna przyczyna np nerwica.Glowa do gory!
gość
23-08-2010, 11:12:58

Czy osoba z tętniakiem może mieć problemy ze świadomością dot. np. własnych wypowiedzi?? Np. opowiadać głupoty a kiedy wraca świadomość - pamięta czy nie pamięta, że coś wygadywała??
gość
23-08-2010, 13:48:43

Dodam jeszcze, że tętniak nie pękł i nie był nigdy operowany
gość
24-08-2010, 00:58:41

Bogu dzieki ze tetniak nie pekl Twojemu tacie, moj tez nie pekl, gdy peknie dochodzi do wylewu . Napisz mi co lekarz prowadzacy zdecydowal , i jeszcze podaj mi rozmiary tetniaka. Bedzie dobrze , embolizacja zawsze udaje sie . Jakie objawy mial tata, pozniej napisze czy moje byly podobne . Jak masz na imie bo latwiej odpowiadac.Daj szybko znac , w pracycaly czas myslalam czy juz podjeli decyzje co do operacji. pozdrawiam
gość
24-08-2010, 00:59:30

Bogu dzieki ze tetniak nie pekl Twojemu tacie, moj tez nie pekl, gdy peknie dochodzi do wylewu . Napisz mi co lekarz prowadzacy zdecydowal , i jeszcze podaj mi rozmiary tetniaka. Bedzie dobrze , embolizacja zawsze udaje sie . Jakie objawy mial tata, pozniej napisze czy moje byly podobne . Jak masz na imie bo latwiej odpowiadac.Daj szybko znac , w pracycaly czas myslalam czy juz podjeli decyzje co do operacji. pozdrawiam
gość
25-08-2010, 08:02:09

Dwa lata temu przeszłam operację tętniaka mózgu, operację wykonał prof. Ząbek. Jestem pełnosprawna, pracuję, choć odbyła się z komplikacjami. Zrobił się krwiak i następnego dnia miałam znów ciętą głowę. Wyzdrowiałam.
Tętniak dał znać pewnej nocy ogromnym bólem głowy i torsjami. Umiejscowiony był w tylnej tętnicy. Wcześniej żadnych sygnałów nie dawał nawet głowa mnie nie bolała.
Miał 3,5 milimetra. Po półrocznym zwolnieniu wróciłam do pracy, robię badania i wszystko jest ok. Nie odwlekajcie operacji bo to jest bardzo niebezpieczne jeśli pęknie. Jak poinformował mnie lekarz małe tętniaki też pękają i nigdy się nie wchłoną. Miałam w sobie ogromną wolę życia i nie brałam pod uwagę, że się nie powiedzie.Trzymam za wszystkich kciuki, nie bójcie się, życie jest tylko jedno i jest mimo różnych trudności piękne.Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowia.
Alicja
gość
25-08-2010, 12:55:00

Tate przewiążą do szpitala w Poznaniu dopiero na początku przyszłego tygodnia..;(
gość
25-08-2010, 16:01:57

Alu, niewiele osob wraca tutaj po wyleczeniu, Ty jestes inna wrazliwa i taka dobra, dzieki Tobie za czule serduszko. U mnie nic nowego, biore drugi tydzien amoxicillin i clarithromycin na zwalczenie helicobacter pylori, pomaga bole ustapily.Nie wiedzialam ze nie nalezy czekac az tetniak bedzie wiekszy, moj jest bardzo maly pol cm, czytalam tutaj na tym forum ze dwie osoby mialy tetniaki wielkosci mandarynki i jaja kurzego., wiec pomyslalam ze moge poczekac gdyz objawy ustapily takie jak bole po prawej stronie czaszki, a takze nie mam juz zaburzenia widzenia. Ciesze sie niezmiernie ze wrocilas do zdrowia, zycze zeby bylo nadal wspaniale . Pozdrawiam serdecznie Jadzia
gość
25-08-2010, 16:07:40

Trzymaj sie i pomodl sie zeby Pan Bog mial w opiece Twojego tate, ja tez modle sie w jego intencji, widzisz nie jestes sama/sam tutaj jestesmy jedna rodzina. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: