Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-12-2015, 08:11:04

alicja_z 2014-12-11 16:43:47
chyba jednak embolizuje się, bo mój tętniak pękł i był embolizowany.
Rozpoznanie: "krwawienie podpajęczynówkowe z pękniętego tętniaka tętnicy szyjnej wewnętrznej"
Miałam wykonaną embolizację z nakłucia tętnicy udowej.
Kontrolna tomografia po 5 dniach wykazała całkowite zamknięcie tętniaka.
Bardzo dobrze ze o tym piszesz również nie wiedziałam , że można embolizowac peknietego tetniaka. POZDRAWIAM Renata.
gość
18-12-2015, 11:53:05

Jestem trzy tygodnie po nie udanej embolizacji (sprezynki wypadaly )martwi mnie bo wczoraj trochę dłużej pochodzilam i boli mnie w pachwinie (tylko przy chodzeniu )nie wiem co mam robić ,chyba muszę iść do lekarza.
gość
18-12-2015, 15:49:23

Miałam podobny przypadek przy embolizacji wypadały sprężynki / ze względu na szeroką szyjkę tętniaka/ .Po odczekaniu 6 m-cy miałam zabieg założenia stentu a po następnych 6 m-cach zabieg embolizacji.Obecnie jestem już po 4 zabiegu /niestety 2 tętniaki wszystkie o szerokich szyjkach /,nastepny za 6 m-cy -embolizacja.Co do pachwiny to też miałam takie pobolewania i zgrubienie po wkłuciu/utrzymywało się przez długi okres czasu/i dość duży siniak w tym miejscu ale to wszystko minie.Życzę Wszystkim dużo zdrowia .Zabiegi przeprowadzałam w Poznaniu u p.prof.Juszkata-wspaniałego lekarza i człowieka pełnego empatii a tego nam potrzeba.
gość
18-12-2015, 16:41:53

Tak ja też miałam zabieg w Poznaniu U prof. Juszkata.właśnie miałam za szeroką szyjke dlatego się nie udało (to było 26.11.tego roku )a stent będę miała 12 stycznia 2016.trochę się boję że ta pachwina będzie mnie bolała jak pójdę na zabieg. A swoją drogą dlaczego nie mogą przeprowadzić embolizacji w tym samym dniu co zakładają stenta tylko czekać pół roku.Tyle się musimy wycierpiec.Ja też mam dwa tetniaki tylko ten drugi jest zbyt mały aby go ruszać.MB.
gość
18-12-2015, 16:44:02

Witam.Pytanie do pani która miała dwa stenty zakładane.Czy w tej przerwie miedzy implantacja stentu a embolizacja miałam pani jakieś dolegliwości?.Czekam na termin embolizacji jestem po założeniu stentu i jak dobrze sie czułam zaraz po zabiegu tak teraz coraz gorzej .Bardzo mnie to martwi boli mie lewa częsć głowy tam gdzie jest stent i szyja i lewe ucho.Pozdrowienia.
gość
19-12-2015, 08:10:39

Witam Panie które piszą.Stent nie jest przeprowadzany razem z embolizacją prawdopodobnie dlatego ,że to zbyt duże obciążenie dla organizmu.Co do pytania o dolegliwości między implantacją stentu a embolizacją to nie miałam żadnych .Obecnie stent na drugiego tętniaka miałam zakładany parę dni temu a dokładnie w niedzielę,tym razem odczuwam po tej stronie głowy pobolewania ,mrowienie i ogólne osłabienie ale z każdym dniem jest lepiej i te odczucia są słabsze.Na wypisach nam piszą o kontrolach w ambul.neurochirug.więc może dobrze zarej.się do lekarza lub neurologa i powiedzieć o swoich dolegliwościach.Pozdrowienia.GR.
gość
20-12-2015, 09:07:54

Bardzo dziękuję za odpowiedz .Mam wizytę u neurologa.Pozdrawiam B.M.
gość
21-01-2016, 17:53:17

Witam w grudniu 2014r miałam embolizację tętniaka tętnica szyjna wewnętrzna prawa .Jestem już po dwóch angiografiach jedną miałam w maju 2015 w opisie było "dodatek cienia w obrębie szyi tętniaka ",kolejną miałam w 11-01-2016 w opisie jest "dodatek cienia w obrębie worka tętniaka ".Lekarz nie wiele mówi ,ale moim zdaniem jest gorzej niż było w maju . Może ktoś miał podobny przypadek ,proszę o więcej informacji.
gość
20-02-2016, 20:14:17

Witam tak czytam te forum czy jest może tu osoba jak ja która ma rekanalizację tętniaka ? to znaczy tętniak mimo dwóch stentów i dokładanych spiral stale wypełnia się krwią ,bardzo proszę osobę taką o kontakt.IS.
gość
24-02-2016, 17:23:36

Witam , jestem już 9 lat po embolizacji tętniaka. Dzisiaj odebrałam kolejny wynik rezonansu i wszystko jest ok. W tętniaku nie ma krążenia. Zdziwiłam się tylko, gdy lekarz powiedziałmi, że już nie muszę się kontrolować, bo jestem zdrowa, a acard,który biorę cały czas od zabiegu kazał mi zupełnie odstawić. Nie był to mój lekarz prowadzący. Muszę zadzwonić do mojej pani doktor i zapytać ją o opinię na ten temat, bo ona wyznaczała mi wizyty raz w roku, a później co dwa lata i kierowała na rezonans kontrolny. COŚ MI SIĘ TU NIE ZGADZA!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: