Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-02-2016, 19:51:53

Mi lekarz powiedział że acard będę już brała do końca życia. Jestem po stencie i czekam na termin na embolizacje.Myślę że A cardu nie powinnaś odstawić, myślę też ze my z tetniakami musimy być pod kontrolą. Myślę że coś jest nie tak z tym lekarzem! !!!
gość
27-02-2016, 12:30:10

Też podzielam opinię j.w.Z tego co wiem Acard się bierze do końca życia i kontrole są konieczne,też jestem po zabiegach z powodu tętniaków.
gość
25-03-2016, 16:14:11

Witam 3 tyg. Temu mialam zamknietego peknietego tetniaka. Wszystko jest ok czasem nie moge czytac tego co tutaj niektorzy opowiadaja. Kazdy tylko straszy bolem powiklaniami i czesto podaje nieprawdziwe informacje. Od decydowania czy klips operacyjny czy embolizacja jest lekarz- specjalista nie przypadkowa osoba ktora jest na forum! U mnie to wygladalo tak ze mialam od upadku wstrzas mozgu bardzo silny pozniej embolizacja- zero bolu, 2 dni szpital leki i zyje jal przed wypadkiem😉 ufam lekarzom bo bez nich bym juz nie zyla- klinika w krk botaniczna 3
gość
16-04-2016, 18:09:52

Do gościa z dnia 25 marca- kochana ciesz się,że nie cierpiałaś i nie obrażaj innych. Sama przeżyłam pęknięcie tętniaka i nacierpiałam się bardzo. My na forum nie decydujemy o niczym- embolizacja, czy klipsowanie to decyzja lekarzy. W takich sprawach oddajemy się w ich cudowne ręce. Po prostu ta straszna choroba, bo niejednokrotnie zmieniające życie wywiera na nas wpływ i dzielimy się wrażeniami z innymi. Miałaś PĘKNIĘTEGO TĘTNIAKA i nie bolała Cię głowa??? coś tu ściemniasz. Przy wstrząsie mózgu -wykryto Ci tętniaka, przeprowadzono na ,, zimno " bez pęknięcia embolizację i po kilku dniach byłaś w domku, bez żadnych powikłań. Uwierz, że miałaś szczęście!!!! ? Co to znaczy, że miałaś zamkniętego, pękniętego tętniaka? to jakaś pomyłka- pęknięcie tętniaka powoduje wylew krwi do mózgu, utratę przytomności, jest stanem zagrażającym życiu, a piszę to z własnego doświadczenia i tego, co mówili lekarze, którzy ratowali mi życie. G.
gość
16-04-2016, 18:18:35

Kochani, minęło znowu trochę czasu , żyję, pracuję. Miałam mieć rezonans kontrolny i okazało się,że na przeszkodzie stanęły metalowe wkłady korzeniowe w zębach. Lekarze radzą się ich pozbyć i wtedy spróbować. Czy jest ktoś na forum, kto po 4 latach od embolizacji pękniętego tętniaka dalej bada się, robił może tomografię komputerową. Moi lekarze twierdzą, że powinnam być pod kontrolą , bo wynik angiografii kontrolnej nie był idealny- mały naciek krwi się utrzymuje. Pozdrawiam wszystkich ,, tętniaczkowców" i proszę o Wasze doświadczenia w zakresie kontroli. G.
gość
11-05-2016, 10:51:17

Witam serdecznie!
Jestem 10 lat po pierwszej embolizacji - po pęknięciu tętniaka i cały czas się kontroluję. Miałam już dokładany stent i dwie reembolizacje. Dzięki kontrolom wykryto drugi tętniak. Jestem miesiąc po embolizacji, niestety były duże komplikacje. Teraz jestem już w domu i dochodzę powoli do siebie. Dodam, że cały czas pracowałam tzn. wróciłam do pracy po roku po pierwszej embolzacji, teraz też kilka miesięcy w domu.
Pola z Poznania
gość
24-05-2016, 08:31:34

Witam mam mniec embolizacje ,bedzie ja wykonywał dr.Juszkat w Poznaniu.Czy moze mniał ktos z Państwa zabieg robiony przez tego lekarza?Pozdrawiam wszystkich borykajacych sie z ta choroba.
gość
24-05-2016, 15:31:18

Witam serdecznie!
Profesor Juszkat wykonywał u mnie reembolizację i zakładał stent. Dobry specjalista.
gość
23-06-2016, 21:48:29

U mnie wykryto tętniaka 2 lata temu jest nieduży, w lipcu mam termin w Szczecinie na Jagiellońskiej mają mi założyć stent,czy ktoś wie coś o lekarzach tam operujących? ES
gość
24-06-2016, 13:03:38

Też byłem pacjentem profesora Juszkata. Bardzo mądry lekarz, podjął mądre decyzje. Musiałem być operowany neurochirurgicznie
Gość 2016-05-24 10:31:34
bedzie ja wykonywał dr.Juszkat w Poznaniu.Czy moze mniał ktos z Państwa zabieg robiony przez tego lekarza?.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: