Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (437)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-02-2024, 17:49:36

Dobry wieczór, jestem po embolizacji tętniaka mózgu. Z uwagi na szeroką szyję zastosowano stent. Zabieg był w piątek, dziś, w niedzielę jestem już w domu. Czuję się bardzo dobrze. Zabieg przeprowadził prof. Juszkat. Polecam.
gość
18-02-2024, 09:54:48

gość 21-07-2016, 21:11:01
Gość 2014-12-11 13:23:21
Peknietego tetniaka nie embolizuje sie , lecz klipsuje .
"Zdrowy"tetniak nie pekniety podlega embolizacji , neurochirurg dociera do mozgu poprzez naciecie w pachwinie I wprowadza sprezynki aby tetniaka wypelnic I zabezpieczyc przed peknieciem I wylewem.
Gdy jest inna sytuacja I tetniak pekl I nastapil wylew podpajeczynowkowy , wtedy embolizacji nie wykona sie z jednego powodu, tetniak ma wlot I wylot jasne.
Wowczas operujacy lekarz neurochirurg , nawet radiolog otwiera czaszke I KLIPSUJE peknietego tetniaka aby powstrzymac wyewanie krwi I ratuje zycie . Sprawdz w wypisie jaki zabieg byl wykonany. J
nie prawda jestem po embolizacji pękniętego
gość 21-07-2016, 21:11:01

Gość 2014-12-11 13:23:21
Peknietego tetniaka nie embolizuje sie , lecz klipsuje .
"Zdrowy"tetniak nie pekniety podlega embolizacji , neurochirurg dociera do mozgu poprzez naciecie w pachwinie I wprowadza sprezynki aby tetniaka wypelnic I zabezpieczyc przed peknieciem I wylewem.
Gdy jest inna sytuacja I tetniak pekl I nastapil wylew podpajeczynowkowy , wtedy embolizacji nie wykona sie z jednego powodu, tetniak ma wlot I wylot jasne.
Wowczas operujacy lekarz neurochirurg , nawet radiolog otwiera czaszke I KLIPSUJE peknietego tetniaka aby powstrzymac wyewanie krwi I ratuje zycie . Sprawdz w wypisie jaki zabieg byl wykonany. J
nie prawda jestem po embolizacji pękniętego

Potwierdzam, nie prawda, jestem po embolizacji pękniętego tętniaka 2024-02
gość
19-03-2024, 17:29:39

Cześć. Mam dwa tętniaki mózgu, jestem po dwóch embolizacjach i 11 mikroudarach. Przeżyłam istny horror. Jestem z tym wszystkim sama, i coraz mniej daję radę. Nie mam siły pracować, zawroty, bóle głowy i ta straszna menopauza. Moja krew się nie rozrzedza i nie mogę przyjmować hormonów. Uderzenia gorąca, bezsenność i nerwy mnie roznoszą. Łykam leki na nadciśnienie, cholesterol, rozrzedzenie krwi i serce. Staram się nie poddawać i normalnie żyć, ale czasami jest mi bardzo ciężko. Dziękuję, że mogłam sobie ulżyć.
gość
27-03-2024, 14:43:33

gość 11-05-2022, 19:52:52
Ale wspaniały optymizm tu panuje, badacie się przed pęknięciem tętniaków, embolizujecie , żyjecie normalnie. Cóż za wspaniała technika, tak bardzo się cieszę, że tylu się bada, ma szanse nie poznać "uroków" wylewu, ale PAMIĘTAJCIE wówczas też jest szansa, mimo wylewu żyję, pracuję w "miarę" normalnie już 10 lat. Muszę zrobić tomografię, bo pandemia odsunęła mnie od służby zdrowia.G.

Witam ,jestem po wylewie tętniaka ,mam 40 lat , ledwo uszkami...,proszę o odpowiedź ,bo mam bóle przeszywające głowy szczególnie przy zmianie temperatur ,troszkę jestem pogubiona ,czy tętniak może wylać drugi raz? Proszę o jakieś słowa otuchy
gość
11-04-2024, 17:47:48

Dzień dobry, Mama jest po pękniętym tętniaku. 8 dni temu byla embolizacja. Dzisiaj omdlenie, kilkunastominutowy niedowład lewej strony i przeszlo. Czy takie stany ktoś też przeszedł? Do tego nadciśnienie, które skacze
gość
24-04-2024, 09:35:08

Jestem po udanej embolizacji tętniaka mózgu ( 7x7), zabieg był 13 lutego
Mam włożonych 6 spiral.
Do pracy wróciłam po 2 miesiącach.
Ogólnie czuję się dobrze, ale czasami dokuczają mi bóle głowy, nie mogę również dojść do pełnej efektywności w pracy.
Zastanawiam się czy należy się refundowany odpoczynek w sanatorium. Czy ktoś ma taką wiedzę?
Ania
gość
31-05-2024, 23:20:38

Moja mama 83 lata po embolizacji tetniaka 11mmx10mm 6 spiral. Po zabiegu już 3 tygodnie ciągle słaba, głównie leży i śpi do tego pieluchy i bardzo zniedolezniala czy to się cofnie czy coś uszkodzili?
gość
29-08-2024, 15:14:06

Bardzo współczuję stanu mamy, ale embolizacja to bardzo wyczerpujący zabieg nawet u młodych ludzi pojawiają się powikłania. Bóle głowy, zawroty, nawet padaczka. Tutaj jest podeszły wiek, moi rodzice, zwłaszcza ojciec coraz gorzej się czują, nie zawsze pamiętają o lekach, nie kojarzą wszystkiego, tylko posuwa się to powoli, bo nie mieli żadnego poważnego zabiegu.
gość
29-08-2024, 15:25:20

Nowi, nowi, nowi. Podaję dla porządku.Mam 58 lat. Minęło 12 lat po wylewie i pęknięciu tętniaka, miałam embolizację, Żyję , pracuję w spokojniejszym miejscu. W tym roku kontrolna tomografia, neurochirurg mnie trochę opiórkał za długą nieobecność.W dalszym ciągu uważam na siebie, nie ma schylania, rower po płaskim, latanie nie, basen tak, opalanie, urlop w cieniu, narty nie itd. kiedy czuję zmęczenie leżę przez kilka minut. Nie przejmuję się zaniedbaną pracą itd. A u Was jak to wygląda, ile latek jużG, założycielka tego wątku
gość
07-10-2024, 06:52:45

gość 27-09-2018, 22:20:02
Czy ktos po embolizacji tetniaka w okolicy tetnicy szyjnej wewnetrzej kolo tetnicy ocznej ma problem z widzeniem blysków??
Jestem 4 miesiące po embolizacji cały czas latają mi jakby gwiazdki przed oczami, miałam zygzaki a teraz ewoluowało to w chwilowe zaniki widzenia. Jakby plama na oku która po chwili schodzi i wtedy dziwnie widzę przez moment. W momencie jak jest ta plama nie widzę kompletnie nic. Jak to u ciebie się rozwinęło?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: