Dobry wieczór, jestem po embolizacji tętniaka mózgu. Z uwagi na szeroką szyję zastosowano stent. Zabieg był w piątek, dziś, w niedzielę jestem już w domu. Czuję się bardzo dobrze. Zabieg przeprowadził prof. Juszkat. Polecam.
gość 21-07-2016, 21:11:01nie prawda jestem po embolizacji pękniętegoGość 2014-12-11 13:23:21
Peknietego tetniaka nie embolizuje sie , lecz klipsuje .
"Zdrowy"tetniak nie pekniety podlega embolizacji , neurochirurg dociera do mozgu poprzez naciecie w pachwinie I wprowadza sprezynki aby tetniaka wypelnic I zabezpieczyc przed peknieciem I wylewem.
Gdy jest inna sytuacja I tetniak pekl I nastapil wylew podpajeczynowkowy , wtedy embolizacji nie wykona sie z jednego powodu, tetniak ma wlot I wylot jasne.
Wowczas operujacy lekarz neurochirurg , nawet radiolog otwiera czaszke I KLIPSUJE peknietego tetniaka aby powstrzymac wyewanie krwi I ratuje zycie . Sprawdz w wypisie jaki zabieg byl wykonany. J
gość 21-07-2016, 21:11:01
nie prawda jestem po embolizacji pękniętegoGość 2014-12-11 13:23:21
Peknietego tetniaka nie embolizuje sie , lecz klipsuje .
"Zdrowy"tetniak nie pekniety podlega embolizacji , neurochirurg dociera do mozgu poprzez naciecie w pachwinie I wprowadza sprezynki aby tetniaka wypelnic I zabezpieczyc przed peknieciem I wylewem.
Gdy jest inna sytuacja I tetniak pekl I nastapil wylew podpajeczynowkowy , wtedy embolizacji nie wykona sie z jednego powodu, tetniak ma wlot I wylot jasne.
Wowczas operujacy lekarz neurochirurg , nawet radiolog otwiera czaszke I KLIPSUJE peknietego tetniaka aby powstrzymac wyewanie krwi I ratuje zycie . Sprawdz w wypisie jaki zabieg byl wykonany. J
gość 11-05-2022, 19:52:52
Ale wspaniały optymizm tu panuje, badacie się przed pęknięciem tętniaków, embolizujecie , żyjecie normalnie. Cóż za wspaniała technika, tak bardzo się cieszę, że tylu się bada, ma szanse nie poznać "uroków" wylewu, ale PAMIĘTAJCIE wówczas też jest szansa, mimo wylewu żyję, pracuję w "miarę" normalnie już 10 lat. Muszę zrobić tomografię, bo pandemia odsunęła mnie od służby zdrowia.G.
gość 27-09-2018, 22:20:02
Czy ktos po embolizacji tetniaka w okolicy tetnicy szyjnej wewnetrzej kolo tetnicy ocznej ma problem z widzeniem blysków??
Jestem 4 miesiące po embolizacji cały czas latają mi jakby gwiazdki przed oczami, miałam zygzaki a teraz ewoluowało to w chwilowe zaniki widzenia. Jakby plama na oku która po chwili schodzi i wtedy dziwnie widzę przez moment. W momencie jak jest ta plama nie widzę kompletnie nic. Jak to u ciebie się rozwinęło?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.