Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (437)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2023, 10:02:26

Witam mój syn ma 13 lat i ma malformacje tetniczo zylna w prawej pulkuli naczyniak jest dość spory .Operacji nikt nie chce się podjąć bo jest duże ryzyko że syn nie będzie widział.Gdy ma atak to strasznie boli go głowa wręcz wyje z bólu.Do tego nie widzi.W maju tego roku mamy zaplanowana embiolizacje w Warszawie w Centrum Zdrowia Dziecka. Czy ktoś z państwa miał podobne objawy z wzrokiem?
gość
17-04-2023, 19:20:10

Co poniedzialki w szpitalu im.Marciniaka sa konsultacje. Mnie po konsultacji zakwalifikowali po 3 tygodniach do operacji tetniaka mozgu-embolizacja ze wstawieniem stenta. Obecnie jestem tydzien po i czuje sie dosyc dobrze. Minusem sa siniaki po kaniuli oraz w pachwinie,mały ale jest.
Za 7 miesiecy powtorka z rozrywki . Zdrowka i powodzenia !
Gość 2022-09-15 14:54:26
Gość 2022-09-04 17:52:36
Gość 2022-08-15 19:21:27
Czy ktoś może podpowoedziec do tego neurochirurga specjalizującego się w embolizacji tętniaka w głowie - Wrocław lub okolice. Pozdrawiam i dziękuję
Doktor Marcin Mis i dr Maciej Miś
gość
30-05-2023, 10:07:32

Dzień dobry, mam 23 lata i w listopadzie 2022 roku trafiłam na pogotowie w Warszawie na Banacha z silnymi bólami głowy z nudnościami, okazało się, że to tętniak 2,4cm prawej tętnicy szyjnej wewnętrznej. 5 dni później wykonano embolizację i wszystko poszło zgodnie z planem, 720cm spiral i 2 stenty. Niestety od 2 miesięcy mam straszne bóle głowy, miałam robią angiografię w UCK, żeby upewnić się czy tętniak jest cały i nie wykryto żadnych patologi, dlatego wypuszczono mnie do domu z zrobioną blokadą nerwu, która też nic nie pomogła. Udałam się prywatnie do neurologa, który wstępnie dał diagnozę „neuralgia nerwu trójdzielnego”, już prawie 3 tygodnie biorę leki przeciwpadaczkowe na uspokojenie nerwów, ale to również nie działa. Bóle z tygodnia na tydzień są co raz gorsze, są to bóle prawej strony twarzy i głowy, ból ciagle zmienia się w nasileniu i położeniu, czasami boli żuchwa a czasami tył głowy, najgorzej jest w momencie gdy leżę i chce się przekręcić na prawą stronę, gwałtownie czuje ucisk w prawej stronie głowy i jest to ból nawet 11/10 nie do wytrzymania, żadne zwykle leki nie pomagają. Czy ktoś miał coś podobnego?
gość
12-06-2023, 07:13:14

gość 08-06-2022, 11:07:25

Witaj. Jesteś w moim wieku. Tez ma 42 lata. Ja jestem po embolizacji (12maja) Czuje się dobrze, poza tym ze słyszę pulsowanie w uchu/skroni (to był powód moich poszukiwań) częściej niż przed zabiegiem. Stresuje się tym bardzo. Nie wiem co Ci radzić. Może powinnaś porozmawiac z doktorem co by Ci bardziej doradzał.

gość
23-08-2023, 07:10:17

gość 12-03-2022, 07:58:04
.Mam 59 lat.W 2009 roku miałam embolizacje tętniaka tętnicy wewnętrznej prawej , stycznym z nerwem . Mam 6 spiral w głowie. Po 2 miesiącach po embolizacji weszłam na Tarnicę szczyt Ok. 1400 m.Chodze po górach, jeżdżę na rowerze, myje okna, seks ( tak w tym wieku ,też się to robi )żyje normalnie. Kontrolny tomograf z kontrastem robię co 4 lata. Pozdrawiam wszystkich.

Takie odpowiedzi to raczej ktoś napisał celowo. Widać , ze osoba która to napisała kompletnie nie miała styczności z tym problemem. Jakie 6 spiral w głowie ? Żałosne tak pisać i ludzi wprowadzać w błąd. Jeśli miałabyś 6 spiral w głowie to musiałabyś mieć 6 tętniakow które były zagrożeniem a jest to wręcz nierealne. Wiec przestańcie pisać ludzie bzdury. Spiralke zakłada sie w tętniak tak by go wyłączyć z obiegu krwi aby ponownie nie pękł choć ryzyko jakieś zawsze istnieje, ze pęknie. Także ty miałaś ale jedynie co to upośledzenie umysłowe , ze musisz wygadywać takie bzdury w internecie. Nie czytajcie takich farmazonów. Tak zdobyłaś szczyt… chyba morskie oko bryczką tyle w temacie
gość
02-09-2023, 07:45:45

gość 05-06-2017, 23:36:46
Czy ktoś kochani wie na ile wystarczają te sprężynki w głowie lub stent?
gość
04-09-2023, 12:19:32

Na całe życie
gość
04-09-2023, 13:42:09

W jakich odstępach badacie się kontrolnie po embolozacji ?
gość
04-09-2023, 15:10:13

gość 30-05-2023, 12:07:32
Dzień dobry, mam 23 lata i w listopadzie 2022 roku trafiłam na pogotowie w Warszawie na Banacha z silnymi bólami głowy z nudnościami, okazało się, że to tętniak 2,4cm prawej tętnicy szyjnej wewnętrznej. 5 dni później wykonano embolizację i wszystko poszło zgodnie z planem, 720cm spiral i 2 stenty. Niestety od 2 miesięcy mam straszne bóle głowy, miałam robią angiografię w UCK, żeby upewnić się czy tętniak jest cały i nie wykryto żadnych patologi, dlatego wypuszczono mnie do domu z zrobioną blokadą nerwu, która też nic nie pomogła. Udałam się prywatnie do neurologa, który wstępnie dał diagnozę „neuralgia nerwu trójdzielnego”, już prawie 3 tygodnie biorę leki przeciwpadaczkowe na uspokojenie nerwów, ale to również nie działa. Bóle z tygodnia na tydzień są co raz gorsze, są to bóle prawej strony twarzy i głowy, ból ciagle zmienia się w nasileniu i położeniu, czasami boli żuchwa a czasami tył głowy, najgorzej jest w momencie gdy leżę i chce się przekręcić na prawą stronę, gwałtownie czuje ucisk w prawej stronie głowy i jest to ból nawet 11/10 nie do wytrzymania, żadne zwykle leki nie pomagają. Czy ktoś miał coś podobnego?

Tak, miałem podobne bóle przy wstawaniu, przy przewracaniu się z boku na bok. Daj sobie tak ze dwa miesiące - ustąpią :)
Później możesz być wrażliwa w tym miejscu embolizacji na zmiany pogody - ale to tez ustąpi :)

Nie martw się - będzie dobrze
gość
16-10-2023, 16:07:07

Witajcie! Znajomy miał embolizację tętniaka w głowie - od operacji minął tydzień. Zaleceniem do zabiegu był wybór: albo operacja albo, jeśli tętniak pęknie to w najlepszym przypadku utrata mowy, w najgorszym - śmierć). Od operacji minął tydzień - twarz nadal opuchnięta, problemy z pamięcią, doborem słów.. Czy to normalne czy należy się martwić?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: