Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (437)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-11-2024, 00:53:52

gość 22-11-2024, 17:38:05
Dzień dobry bardzo współczuję śmierci taty.Ja mam 63 lata i tętniaka oraz 30 punktów z mini udarami i boję się podjąć zabiegu,ludzie starsi mają już zmiany naczyniopochodne i jest ryzyko.Moje dzieci mnie namawiają ,już 2 lata chodzę z tętniakiem w głowie.Nie wiem co robić ..Danka

Na pewno jest to trudna decyzja, ciągle bije się z myślami że źle oceniliśmy ryzyko,tak jak Pani wspomniała, ludzi starsi są bardziej narażeni na powikłania, z drugiej strony usłyszeliśmy od lekarza że jeżeli tata chce żyć to musi podjąć się operacji, poprzedniczka bardzo trafnie to określiła, wszystko zależy od lekarzy i ich tysiąca drobnych decyzji,widziałem dużo osób które po embolizacji szły bez problemu do domu,ale poznałem też kobietę która wróciła po 10 dniach z niedowładem lewej ręki,życzę dużo zdrowia, wytrwałości i podjęcia słusznej decyzji
gość
29-11-2024, 10:16:16

Dziękuję, pozdrawiam Danka
gość
04-12-2024, 18:43:24

gość 18-07-2018, 17:40:25
Jestem po embolizacje tętniaka tetnicy szyjnej od 1,5 roku czuję się bardzo dobrze . Pozostały mi tylko lekkie szumy w lewym uchu ale słyszę je tylko jak obudze się w nocy ,gdy jest idealna cisza . Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia

Czy wcześniej szumy były bardziej intensywne? Ja dostałam szumów 3 tygodnie po embolizacji. Boję się, że będzie gorzej 😞
gość
16-02-2025, 22:06:30

Jestem po embolizacji tętniaka mózgu 4 dni temu. Dzisiaj zaczęła mi drętwieć noga. Wrażenie mrowienia, zimna, lekkiego drętwienia. Czy ktoś miał podobnie?
gość
19-02-2025, 08:40:50

Hej, ja na razie dopiero czekam na kontrolę po 6 miesiącach od embolizacji. Czuję się dobrze, pracuję., wróciłam do pracy dość szybko /za szybko/ dlatego początkowo miałam problemy z ogarnięciem wielu zadań równocześnie, ale na szczęście mam wyrozumiałą szefową, której chyba naprawdę zależało na moim powrocie do pracy, dostosowała ilość moich zadań do moich zmniejszonych możliwości i powoli wróciłam do sprawności. Widzę, że teraz radzę sobie o wiele lepiej niż tuż po powrocie do pracy i mam nadzieję, że praca + medytacje które zaczęłam praktykować utworzą w moim mózgu wiele nowych połączeń nerwowych i moja sprawność będzie taka jak przed tętniakiem lub wyższa - oby!.....
gość
24-02-2025, 09:59:33

gość 24-02-2014, 19:11:39
Czy znacie kogoś, kto jest 5 lat po embolizacji.Jak się czuje?

Moja sasiadka 32 lata po klipsowaniu
gość
05-03-2025, 17:55:34

gość 23-08-2023, 09:10:17
gość 12-03-2022, 07:58:04
.Mam 59 lat.W 2009 roku miałam embolizacje tętniaka tętnicy wewnętrznej prawej , stycznym z nerwem . Mam 6 spiral w głowie. Po 2 miesiącach po embolizacji weszłam na Tarnicę szczyt Ok. 1400 m.Chodze po górach, jeżdżę na rowerze, myje okna, seks ( tak w tym wieku ,też się to robi )żyje normalnie. Kontrolny tomograf z kontrastem robię co 4 lata. Pozdrawiam wszystkich.

Takie odpowiedzi to raczej ktoś napisał celowo. Widać , ze osoba która to napisała kompletnie nie miała styczności z tym problemem. Jakie 6 spiral w głowie ? Żałosne tak pisać i ludzi wprowadzać w błąd. Jeśli miałabyś 6 spiral w głowie to musiałabyś mieć 6 tętniakow które były zagrożeniem a jest to wręcz nierealne. Wiec przestańcie pisać ludzie bzdury. Spiralke zakłada sie w tętniak tak by go wyłączyć z obiegu krwi aby ponownie nie pękł choć ryzyko jakieś zawsze istnieje, ze pęknie. Także ty miałaś ale jedynie co to upośledzenie umysłowe , ze musisz wygadywać takie bzdury w internecie. Nie czytajcie takich farmazonów. Tak zdobyłaś szczyt… chyba morskie oko bryczką tyle w temacie

Co ty wygadujesz w każdym cenniku jest wyszczególniona cena w zależności od ilości sprężyn które są włożone do tętniaka. U mojej mamy lekarz powiedział że musieli włożyć aż 16. Więc nie rozumiem z czym ty masz problem. Może się doszkol zanim zaczniesz ludzi obrażać

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: