Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-09-2022, 15:56:53

Gość 2022-08-15 19:21:27
Czy ktoś może podpowoedziec do tego neurochirurga specjalizującego się w embolizacji tętniaka w głowie - Wrocław lub okolice. Pozdrawiam i dziękuję
ja zgłosiłam się do doktora Czapigi znajdziesz telefon w necie. Świeżo po embolizacji jestem, wszystko ok. Życzę zdrowia i nie panikuj.
gość
05-09-2022, 20:42:12

Treść zablokowana przez moderatora

gość
12-09-2022, 18:55:21

Witam mam 39lat jestem po kontroli rezonans magnetyczny z kontrastem wszystko jest ok minęło już 7 lat żyje normalne , życzę zdrowia wszystkim
gość
15-09-2022, 12:54:26

Gość 2022-09-04 17:52:36
Gość 2022-08-15 19:21:27
Czy ktoś może podpowoedziec do tego neurochirurga specjalizującego się w embolizacji tętniaka w głowie - Wrocław lub okolice. Pozdrawiam i dziękuję
Doktor Marcin Mis i dr Maciej Miś
gość
20-09-2022, 16:37:46

Witam! 15.09.2022 4. miałam zabieg embolizacji tętniaka mózgu 8x9 mm. Zabieg przebiegł pomyślnie, czuję si bardzo dobrze
gość
20-09-2022, 16:51:09

Gość 2022-09-20 18:37:46
Witam! 15.09.2022 4. miałam zabieg embolizacji tętniaka mózgu 8x9 mm. Zabieg przebiegł pomyślnie, czuję się bardzo dobrze, w ogóle nie boli mnie głowa, ciśnienie w normie, żadnych (póki co) odchyleń od normy. Mam tylko jeden problem - ból nogi w miejscu nacięcia. Zrobiło mi się tam duże zgrubienie a siniak w zasadzie wylew od pachwiny do kolana, cała wewnętrzna strona uda. Może nie panikowałabym, ale w kwietniu br miałam ablację serca i też przez tę samą tętnicę udową, Nie czułam bólu wcale, a wokół nacięcia był tylko malutki siniaczek wielkości 50 gr. Teraz to wygląda masakrycznie, gdy trochę posiedzę lub pochodzę to ból się wzmaga, najlepiej mi gdy leżę. Mam 64 lata, operowana byłam w szpitalu Barlickiego w Łodzi , gdzie pracują świetni lekarze. Bardzo proszę, podzielcie się swoimi doświadczeniami. Może ktoś miał podobnie a jeśli tak, to jak długo bolała noga . Pozdrawiam Wszystkich i życzę zdrowia.
gość
21-10-2022, 20:32:36

Gość 2014-02-15 11:51:22
Nie przejmuj się G., że komuś przeszkadza wprowadzenie nowego wątku :) ja też jestem b. ciekawa ile lat ludzie żyją po embolizacji i jak się czują i czy naprawdę możemy ufać,że nasze tętniaki są zabezpieczone.Tak b. chciałabym w to wierzyć, mam "dopiero" 49 lat, dwie wspaniałe dorosłe córcie, 11 letniego synka i śliczną 8 letnią wnusię i chciałabym jeszcze pożyć bo mam dla kogo !!! Zgłaszajcie się ludzie i mówcie jak długo już jesteście po zabiegu ? Jak się czujecie? Jestem jeszcze ciekawa czy po tylu (bo trochę nas czeka tych kontroli) angiografiach nasz mózg się uszkadza,chodzi mi o kontrast :( B.
gość
22-10-2022, 11:50:28

Po udanej embolizacji możesz żyć zupełnie normalnie. Nie słyszałem o tym, żeby z tego powodu życie miałoby być krótsze. Szczególnie jeśli nie doszło do pęknięcia tętniaka. U mnie doszło i krwawienie zniszczyło pewien obszar mózgu. Ale teraz żyję normalnie (3 lata po wylewie, rok po ostatniej angiografii). Ostatnio robiłem rezonans i nie wykazał nieprawidłowości. Żyję normalnie, latem byłem w Energylandii. ;)
Zabiegi angiografii są ryzykowne, ale jeżeli są prawidłowo wykonane i nie są częste, to raczej nie szkodzą.
Mi jedna zaszkodziła, ale to dlatego, że nastąpił zator i niedokrwienie oka, przez co już zawsze będę w jednym oku widział niewielki kształt pośrodku pola widzenia...
Trzymajcie się ciepło, wszystko będzie dobrze. :)
gość
23-10-2022, 13:16:08

Witam wszystkich,u mnie wykryto kilka dni temu tetniaka4mm w tetnicy szyjnej wewnętrznej.Operowano mi z powodu krwotokòw obfitych z nosa tętnice szczękowa zamknięto.Oczywiscie najlepszy zespół prof.Juszkata w Poznaniu,udało się .Zabieg przez pachwinę.Ale tętniaka nie zoperowano,gdyż jest przy tetnicy szyjnej wewnątrz.Muszę z nim żyć I kontrolować u lekarzy.Pozdrawiam wszystkich.Balam się strasznie powikłań, ale nebulizacja tętnicy szczekowej udała się.A tętniak zobaczymy,wszystko w rękach Boga i lekarzy.
Początkująca
27-10-2022, 08:17:18

Gość 2014-12-08 05:39:47
Sarsa ja nie mam " szczescia", bo mam za duzo w metryce , nie beda embolizowac tetniaka 7 mm, wedlug neurologa / neurochirurga a nawet takiego z drugiej polki radiologa , zbyt duze ryzyko powiklania , ze moze oderwac sie kawaleczek blaszki miazdzycowej w tetnicy , ewentualnie material moze nie wypelnic tetniaka bo ma szeroka szyjke , I takie tam wykrety. Wiem od czterech lat ze mam tetniaka a co przechodze kazdego dnia to tylko Pan w Niebie wie. Taki lek mam , ze jednej minuty w ciagu dnia nie mam wolnej od myslenia , ze peknie I mnie sparalizuje jak dostane wylewu podpajeczynowkowego.Nawet teraz jak pisze to cisnienie podskoczylo do maximum, u mnie ten max to 190/110.Nie cieszy nic

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: