Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-03-2022, 07:30:53

Witam też jestem po takim zabiegu i chciała bym się dowiedzieć czy kiedyś ten ból ustąpi jak nie oko to głowa, szyja . Nie boli aż tak że trza brać tabletki oczywiście ,ale jest to tępy i uporczywy nie idzie zapomnieć że coś się tam ma. Pozdrawiam i dużo zdrówka wszystkim życzę Basia
gość
08-04-2022, 17:27:42

Witam serdecznie,
21 marca miałam wykonywany zabieg embolizacji tętniaka mózgu w GCM *** w Katowicach. Mam 31 lat. Do szpitala zostałam przyjęta 20 marca, 21 zabieg a 23 marca dostałam wypis do domu. Niemal dobę od zabiegu musiałam leżeć na placach z wyprostowaną prawą nogą. Na szczęście embolizacja przebiegła bez żadnych komplikacji. Kiedy mogłam już wstać, byłam trochę otępiała i kręciło mi się w głowie. Lekarze przed zabiegiem informowali mnie, że przez kilka tygodni mogą, ale nie muszą, występować bóle głowy. Odpukać, w ciągu tych 3 tygodni bolała mnie głowa raz, tak bardzo mocno. Bardziej, o ironio, doskwierał mi ból pachwiny. Dostałam zwolnienie lekarskie na 2,5 tygodnia. Pracuję w biurze. Przed zabiegiem byłam bardzo aktywna fizycznie, chodziłam na siłownię, jeździłam na rolkach. Jednakże na siłownię mogę wrócić w maju i oczywiście nie ma mowy o podnoszeniu ciężarów, absolutnie! Bieżnia, rower, joga. Na początek absolutnie żadnych wysiłkowych rzeczy.
Po embolizacji czuje się naprawdę dobrze. Jak pisałam powyżej, w ciągu 3 tygodniu raz bardzo bolała mnie głowa. Jak wróciłam do domu, to oczywiście odpoczynek odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek. Miałam zawroty głowy i szybciej odczuwałam zmęczenie, ale wtedy siadałam i odpoczywałam. Chodzę z mężem na spacery do lasu nieopodal domu. W lipcu muszę wykonać kontrolne angio głowy. W worek tętniaka zaaplikowano mi 3 platynowe spirale. Mam jeszcze jednego tętniaka, wrzecionowatego, ale lekarze zalecają jedynie obserwację.
Życzę Wszystkim dużo zdrowia! :)
gość
17-04-2022, 16:06:09

Jestem świeżo po embolizacji tętniaka głowy że stentem jak narazie ok nie ma co się bać . Nic nie boli lekarze to fenomeni. Przeszłam rozległego naczyniaka mózgu i tętniaka i myślę ,że będzie ok . Za niecały rok kontrola angiografii i m nadzieję ,że ten sam Pan Doktor Mis
gość
19-04-2022, 06:21:19

wlasnie przeczytalam wiadomosci od Panstwa i dziekuje za nie Jestem choc troche podniesiona na duchu bo za tydzien czeka mnie ten zabieg a wiadomo wyobraznia dziala a nerwy osiagaja poziom nie do zniesienia . Najmniejszy bol wprawia mnie w przerazenie .:
gość
07-05-2022, 22:07:03

Witam. Mam pytanie do Pani operowanej przez Dr Misia. Jak się Pani ma? Ja 12 maja będę właśnie na zabiegu u braci Miś. Strasznie się stresuje. Czy można się z Panią skontaktować?
gość
08-05-2022, 09:42:15

Gość 2022-04-19 08:21:19
wlasnie przeczytalam wiadomosci od Panstwa i dziekuje za nie Jestem choc troche podniesiona na duchu bo za tydzien czeka mnie ten zabieg a wiadomo wyobraznia dziala a nerwy osiagaja poziom nie do zniesienia . Najmniejszy bol wprawia mnie w przerazenie .
Witaj. Jak się czujesz po zabiegu? Ile mm mial Twój tętniak? Ja mam za 3 dni wiec wiesz co czuje.. :(
gość
11-05-2022, 17:52:52

Ale wspaniały optymizm tu panuje, badacie się przed pęknięciem tętniaków, embolizujecie , żyjecie normalnie. Cóż za wspaniała technika, tak bardzo się cieszę, że tylu się bada, ma szanse nie poznać "uroków" wylewu, ale PAMIĘTAJCIE wówczas też jest szansa, mimo wylewu żyję, pracuję w "miarę" normalnie już 10 lat. Muszę zrobić tomografię, bo pandemia odsunęła mnie od służby zdrowia.G.
gość
22-05-2022, 10:15:09

Witajcie. Poszukuje osób którzy stracili bliskich po embolizacji tętniaka lub mieli powikłania. Zabieg się udał podobno lecz kilkanaście godzin później mama zalała się krwią dostała śmierć mózgi a na końcu serce przestało bić. Dużo by tu pisać. Z chęcią porozmawiam z osobami którzy są również pełni zdrowi o to jak wyglądało ich leczenie i przygotowanie do zabiegu.
gość
28-05-2022, 20:39:10

Gość 2021-11-16 21:49:53
Tak, myślę że tak. Ja jestem rok po embolizacja tętniaka lewej tętnicy ocznej i mam błyski w prawy oku i tetno w prawym uchu. Kurcze ale zawroty, a właściwie spadki ciśnienia tez czuje. Martwi mnie ucho, czy ktoś z Was tez tak ma? Czy szukać innej przyczyny?
Witaj. Proszę Cię o kontakt bo mam podobne objawy a jestem świeżo po embolizacji.
Napisz proszę na adres sobolesia1980@gmail.com
gość
29-05-2022, 06:37:49

Witam. Mam 42 lata i świezo wykryte 3 tętniaki mózgu. Jeden po lewej stronie 7mm, dwa połączone razem 12mm po prawej stronie. Podwójne widzenie,mroczki przed oczami,okropny pisk w uszach, ból głowy a raczej czoła i oczu jak i również zawroty głowy, praktycznie nonstop. Mam wyznaczony termin na usunięcie podwójnego tętniaka na za dwa tygodnie, potem za trzy miesiące tego po lewej stronie. Jestem w strachu ponieważ dostalam wybór tzn. sama mam zdecydować czy chce embolizacje czy klipsowanie. Poradźcie proszę które bezpieczniejsze. Lekarze twierdzą że po embolizacji mogą być powikłania i powtórki,90% szans na normalne życie natomiast po klipsowaniu jest raz a porządnie, 98% szans. Co o tym myśleć, co wybrać ? Pomocy . Z góry dziękuję i pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: