Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-11-2021, 08:13:08

Do założycielki twoim badaniem kontrolnym jest tomograf? Bo ja mam zalecony rezonans magnety
gość
03-11-2021, 22:30:07

Mnie po embolizacji bardzo bolała głowa. Nawet miałem robioną tomografię czy coś się nie porobiło. Proponuję prosić o leki przeciwbólowe . Nie ma co się męczyć.
gość
04-11-2021, 19:24:58

Cześć jestem świeżo po embolizacji, dokładnie tydzień. Miałam nieustanne bóle głowy po zabiegu, które właśnie ustały. Martwią mnie jednak zawroty głowy. Czuję się jak na lekkim rauszu. Czy to może być skutek dużej dawki heparyny i leków rozrzedzających krew?
gość
16-11-2021, 20:49:53

Tak, myślę że tak. Ja jestem rok po embolizacja tętniaka lewej tętnicy ocznej i mam błyski w prawy oku i tetno w prawym uchu. Kurcze ale zawroty, a właściwie spadki ciśnienia tez czuje. Martwi mnie ucho, czy ktoś z Was tez tak ma? Czy szukać innej przyczyny?
gość
17-11-2021, 01:59:21

Witajcie. Ja jestem na początku drogi i mam kilka pytań - jak długo czekaliście na embolizacje ? Od wizyty lekarskiej do zabiegu ? Jak długo się czeka. Czy ktoś miał tętniaka tętnicy przedniej łączącej odcinek A1/A2 ?
gość
17-11-2021, 14:45:27

Witaj G zalozycielko watku pod tytulem Tetniak mozgu zycie po embolizacji, przytaczam tytul celowo gdyz osoby majace jakies inne problemy np kregoslup oczekuja tu odpowiedzi na ich pytania zamiast zalozyc watek na temat kregoslupa. Trzeba zadac sobie troche fatygi i czytac posty cofajac sie gdyz nikt za nich tego nie zrobi.Moze przez nieuwage ktos z kregoslupem tu zajrzal lecz glownym tematem jest tetniak mozgu.Pani G goscie o Ciebie pytaja.
gość
21-11-2021, 16:15:05

25.01 miałam robioną embolizacja tętniaka. Wszystko się udało. W lipcu byłam na kontroli też wszystko było okej. Od pewnego czasu mam dziwne skoki ciśnienia. Wczoraj ciśnienie rano miałam 100/59 ( ból głowy przy tym) a dzisiaj rano 87/61 (zawroty glowy).
Czy ktoś z was tak miał ?
Oczywiście skonsultuje to z moim dr.
gość
25-11-2021, 18:31:20

Ja mam za 2 tygodnie kolejną embolizację po 4 latach od pierwszej.Czeka mnie jeszcze jedna. Mam wadę gentyczną naczyń i muszę z tym żyć. Po pierwszej wróciłam po 2 miesiącach do pracy, mam nadzieję że teraz też tak będzie
gość
13-12-2021, 03:39:09

Jestem po kolejnej kontroli dzięki Bogu wszystko ok , życzę wszystkim Wesołych świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego roku.
gość
13-12-2021, 17:25:03

Do kolezanki z wada genetyczna
Pisalas 25 11 ze masz miec druga embolizacje to chyba juz odbyla sie
Jaka wielkosc tego drugiego tetniaka i ile sprezynek zalozono?
Pozdro

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: