Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-01-2018, 23:15:15

Jak długo trzeba robić badania kontrolne po embolizacji ?
gość
27-01-2018, 17:20:58

Możliwe że do końca życia ale przynajmniej będzie wiadomo czy coś się nie pojawiło jeszcze w głowie
gość
09-05-2018, 19:42:23

17.04.2018 miałam embolizację tętniaka po krwawieniu podpajęczynkowym. Jeszcze leżę w szpitalu ale wszyscy mówią że miałam niesamowite szczęście, że zakwalifikowałam się do embolizacji i nie mam żadnych uszczerbków. Mam 31 lat i nie straciłam przytomności. Ból przy pęknięciu był okropny. Jak możecie operować wcześniej to operujcie. Razem ze mną była pani na operacji tradycyjnej ale planowanej wyszła ze szpitala po 5 dniach. Lepiej zapobiegać niż potem ratować życie licząc na szybką diagnozę. Dziękuję zespołowi lekarzy w Białymstoku za uratowanie życia!
gość
10-05-2018, 20:26:31

mam 30 lat, tetniaka tetnicy szyjnej wew lewej. 06.06 mam zaplanowany zabieg embolizacji ze stentem u dr Wałesy w Grudziadzu. Jak każdy z taką diagnozą boje sie powiklan zabiegu, ale trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze i zastanawiam sie jak dlugo po zabiegu będę na zwolnieniu zakladajac ze będę sie dobrze czula? lubie swoja prace nie stresuje sie w pracy ani nie mecze fizycznie
gość
10-05-2018, 22:08:59

jaki rozmiar i jak go zdianozowałas?
gość
11-05-2018, 18:20:05

11/6/7mm zdiagnozowany przypadkiem przy okazji diagnostyki kregoslupa, dretwialy mi dlonie bylo podejrzenie przepukliny. Teraz juz wiem ze w zyciu intuicja jest bardzo wazna nigdy nie ciągnęło mnie do ekstremalnych rozrywek typu skoki ze spadochronem, dziecko urodziłam przez cesarskie ciecie na życzenie, nie lubie latac samololotrm wiec jak tylko moglam unikalam takich podróży. Pomimo tego ze poczatkowo totalnie rozsypalam sie na kawalki po diagnozie teraz wiem ze bylo to dla mnie jak wygrana na loterii bo moge zapobiec ciężkim powiklania. boje sie operacji ale nie wahalam sie ani sekundy kocham zycie i swojego syna oraz mam jeszcze wiele marzen do spelnienia wiec zniose wszystko
gość
28-05-2018, 10:32:23

Do osoby powyżej brawo 👏 Tak trzymać twoja postawa jest super ja jestem już po embolizacji 2 lata i takie same podejście miałem jak ty będzie dobrze zdrowia życzę
gość
09-06-2018, 20:20:53

Jestem juz w domu, szczesliwie bez powikłań, nie było łatwo wiec tym bardziej jestem wdzięczna całemu zespołowi ze szpitala w Grudziądzu. Czuje się świetnie nie mam żadnych dolegliwości. Znowu zyje bez leku i czerpie radość z kazdwj chwili
gość
09-06-2018, 20:21:49

Dodam ze zabieg mialam 06.06
gość
10-06-2018, 03:21:28

Ciesze sie ze wspaniale powiodla sie embolizacja. Musze przyznac sie ze pierwszy raz slysze o stencie , przewaznie embolizacja bez stentu, moze dlatego ze tetniak jest duzy , on mial ponad 1 cm , a ludzie tutaj opisuja/opowiadaja o malutkich 3 mm. Ja tez mam w tej samej tetnicy wewnetrznej lewej ale mniejszy 4 mm, wiec nie robia z nim nic , a w dodatku w tej samej tetnicy utworzyla sie stenoza ktora zwezila tetnice i tamuje przeplyw krwi , a w razie calkowitego zatkania przeplywu moze nastapic udar niedokrwienny mozgu .
15 czerwca mam miec badanie odcinka szyjnego z kontrastem , podaja do zyly jod , nie jest to badanie mile bo ten kontrast powoduje palenie/pieczenie calego ciala , chyba nie dam rady tak strasznie pali .
Jeszcze jedna pani miala embolizacje 9 maja ale nic nie napisala jak poszlo , chyba dobrze.
Pozdrawiam JK

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: