Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (439)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-08-2017, 17:14:41

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie acardu. Jeszcze jedno-wiem, ze dr Juszkat robi ten zabieg dwuetapowo, z kolei lekarz u ktorego byłam robi wszystko za jednym razem. Czy ktoś z Was miał też tylko jeden zabieg - stent i embolizacje razem? Która metoda jest lepsza? Ja już mam mętlik w głowie...
gość
14-08-2017, 06:33:48

Sama tak naprawdę nie wiem myślę że może chodzić o bezpieczeństwo może zabieg 2 w jednym jest zbyt dużym obciążeniem .Też miałam mieć robiony zabieg za jednym razem tu na Śląsku ale zdecydowałam się jednak pojechać do prof Juszkata on mi powiedział że w żadnym wypadku nie może to być zabieg na jeden raz zaufałam profesorowi .
gość
15-08-2017, 19:30:15

Nie koniecznie, u mnie też miało być "na 2 razy", a zostało wykonane wszystko na raz. Zabieg wykonywał prof. Juszkat. Profesor informował mnie że wszystko wyjdzie w czasie zabiegu.
gość
15-08-2017, 19:47:12

Ja miałem stent z embolizacja na raz
gość
18-08-2017, 11:16:13

Gość 2017-08-09 11:25:41
Na kontrolę w Poznaniu też czekałem 11 m-cy. Sam wydzwaniałem, bo bałem się że "o mnie zapomnieli". W nagrodę dostałem termin przed samymi świętami. Zabieg w kwietniu 2017 r.
prof. przyjmuje w Profmedica można się w miarę szybko umówić i może przyśpieszyć wszystko . Jestem po siedmiu zabiegach bolizacja przeszłam się 7 udarów niedokrwiennych wylew ale i tak uważam że Juszkat jest najlepszy. Rzadko zaglądam na Forum ale jakby coś to piszcie na mojego prywatnego maila na wszystkie pytania odpowiem miałam kilka tętniaków też z szeroką szyję Ewelp@wp.pl
gość
19-08-2017, 20:29:36

Witam. Jestem po dwóch embolizacjach. Jedną przeprowadzał profesor Juszkat. Acard 150mg do końca życia. Co dwa tygodnie robię wskażnik inr,czy dawka jest ok. Pozdrawiam.
gość
20-09-2017, 17:54:08

Mam tętniaka 8x6 do embolizacji Bardzo prosze napiszcie czego należy się spodziewać po ...Czy występuje ból itp... Zabieg bedzie wykonany na Saszerow w Warszawie Bardzo dziękuję i trzymajcie za mnie kciuki Proszę wszystkich o modlitwę Oto mój mail jeśli chcecie do mnie napisać bezposrednio
gość
22-09-2017, 21:13:01

tylko maila nie podałas/podałes :(
gość
30-09-2017, 21:28:53

Mój miał 6×9 noga 4mm Zrobiony na raz ponieważ był głęboko umiejscowiony. Zabieg 2 lata temu.W grudniu miałam mieć kontrolną angiografię ale lekarz poinformował mnie kilka dni temu że nie będzie bo ryzyko jest zbyt duże. Do końca życia muszę brać Klopidogrel i Polocard 75mg. Mam jeszcze 2 tętniaki w odcinku nadklinowym 2 mm i 1,5 mm trudnodostepne. Jeśli chodzi o angiografię ból był niewielki natomiast bardzo nieprzyjemne było uczucie drgania głowy i mózgu.
gość
01-10-2017, 18:48:11

Dziś wyszłam ze szpitala. W 2015 miałam pierwszy raz embolizację. Po półtora roku implantację srebra. W piątek miałam mieć angiografię ale zdecydowano się na następną embolizację. Żyję normalnie ,jednak przestrzegam zaleceń lekarza. Biorę leki na obniżenie ciśnienia tętniczego,acard. Staram się nie dźwigać powyżej 3 kg i nie wykonywać cięższych prac fizycznych. Ważne jest unikanie stresu ,o co bardzo trudno. Jedynym mankamentem jest ból głowy. Można jednak z tym żyć. Oddział neurochirurgii w Klinice w Poznaniu uratował mi życie. W środę odbył się pogrzeb znajomego,który stracił życie z powodu pękniętego tętniaka. Warto się badać i zawierzyć specjalistom.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: