Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-10-2018, 10:17:08

Witam . Jestem po embolizacji tetniaka mózgu wykonanej prze4dwczoraj w Lublinie w szpitalu PSK4. Dzis rano dostalam wypis i klikam juz z domu. Czuje sie doskonale, samej embolizacji nie pamietam bo wykonano ja w pelnej narkozie. Zabieg rozpoczeto 3.09.2018 o godzinie 10....o godzinie 11 bylam juz przytomna na OIOM'ie. Wczoraj po dobie spedzonej w wymuszonej wyprostowanej pozycji przeniesiono mnie na zwykla sale a dzis wypisano do domu. W sumie 4 dni w szpitalu. Moja przygoda z tetniakami rozpoczela sie w grudniu 2004 roku kiedy to na spacerze poczulam bardzo silny ból glowy, który okazal sie wynikiem peknietego tetniaka prawej tetnicy srodkowej mózgu. W czasie operacji załozono mi wowczas metalowy klips i po kiludniowej hospitalizacji wrocilam do domu. Zyłam normalnie, zadnych powiklan, ograniczen, uprawialam roznorakie sporty, jednoczesnie raz do roku robiac kontrolnie CT głowy z kontrastem. W 2014 roku pojawilo sie podejrzenie lustrzanego tetniaka mózgu po stronie lewej. W roku 2016 zakwalifikowano mnie na kolejna operacje. We wtorek zaklipsowano tetniaka klipsem tytanowym, w sobote bylam juz w domu. I jak poprzednio w doskonalej formie fizycznej, jezdzac na rowerze nawet po 120 km dziennie. Juz w 20016 roku okazalo sie ze pod klipsem z pierwszej operacji robi sie uwypuklenie , które nalezy monitorowac. Z tego monitoringu , po konsultacjach neurologów z radiologami zapadła decyzja embolizacji, która to przedwczoraj wykonano a dzis wypuszczono do domu. Na chwile obecna tylko szpetny wylew w pachwinie udowej przypomina mi o zabiegu. Naprawdze czuje sie swietnie i pisząc to ufam , ze wleje odrobine nadzieji w tych którzy w lęku oczekuja na operacje lub zabieg
gość
13-10-2018, 12:38:27

Witajcie,ja embolizację miałam 1 sierpnia i jak na dzień dzisiejszy czuję się dobrze. Też dokładnie nie wiem co mogę robić a czego nie ,tym bardziej że jest jeszcze mały 3 mm na 2 mm.Lekarz mówi że jest za mały i byłoby
zbyt ryzykowne go operować.Polecam dr Lewszuka z Białegostoku.jest rewelacyjny.Ogromnie mu dziękuję.
gość
17-10-2018, 18:59:35

Kochani, napiszcie czy mając tętniaka dostaliście rentę
gość
20-10-2018, 12:13:03

Gość 2018-10-02 22:03:13
Ja miałem takie błyski jak by pioruny ale przechodziły jestem już 2lata po embolizacji i na razie jest dobrze zdrowia życzę
Ja mam sporadycznie ale za to kazdego dnia takie gwiazdki czasami pioruny, embolizacje a raczej flowdiverter mialam zakladany w czerwcu. Minęło ci to samoistnie?
gość
02-11-2018, 01:07:40

Tak minęło samoistnie a trwało gdzieś tak po 8 minut spokojnie zdrowia życzę
gość
06-03-2019, 18:12:08

Hej ,
Moja mama jest 7 dni po embolizacji tętniaka, ma założony stent i sprężynki. Bardzo boli ja teraz głowa - każdego dnia- nie wiem czy to jest normalne - jakie są wasze doświadczenia. Dodam, ze mama ma jeszcze 2 tętniaki - kolejny zakwalifikowany do operacji - koszmar
gość
23-03-2019, 16:30:47

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-04-2019, 15:39:02

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-04-2019, 15:42:28

Co rozumiesz przez stwierdzenie drgania glowy i muzgu??Możesz to jakoś wyjasnić?
gość
08-05-2019, 20:29:29

Gość 2019-03-06 19:12:08
Hej ,
Moja mama jest 7 dni po embolizacji tętniaka, ma założony stent i sprężynki. Bardzo boli ja teraz głowa - każdego dnia- nie wiem czy to jest normalne - jakie są wasze doświadczenia. Dodam, ze mama ma jeszcze 2 tętniaki - kolejny zakwalifikowany do operacji - koszmar

Ja po zabiegu mialam takie silne ale bardzo krótkie jakby ukłucia w glowie kilka razy na dobe ale trwalo to nie dluzej niz miesiac, moze mama ma to na tle nerwowym czekanie na kolejny zabieg musi byc stresujace, zycze zdrowia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: