Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-10-2017, 09:26:27

Gość 2017-10-01 20:48:11
Dziś wyszłam ze szpitala. W 2015 miałam pierwszy raz embolizację. Po półtora roku implantację srebra. W piątek miałam mieć angiografię ale zdecydowano się na następną embolizację. Żyję normalnie ,jednak przestrzegam zaleceń lekarza. Biorę leki na obniżenie ciśnienia tętniczego,acard. Staram się nie dźwigać powyżej 3 kg i nie wykonywać cięższych prac fizycznych. Ważne jest unikanie stresu ,o co bardzo trudno. Jedynym mankamentem jest ból głowy. Można jednak z tym żyć. Oddział neurochirurgii w Klinice w Poznaniu uratował mi życie. W środę odbył się pogrzeb znajomego,który stracił życie z powodu pękniętego tętniaka. Warto się badać i zawierzyć specjalistom.
:) a ile masz lat?
gość
12-11-2017, 06:31:45

Witam. Właśnie dowiedziałam się że mam tegniaka 5,5x6glowy. Odchodzę od zmysłów. Neurochirurg powiedział że tylko ode mnie zależy czy go operować czy nie . Miał ktoś taka sytuacje
gość
14-11-2017, 12:18:03

Cześć,
Pół roku temu miałem embolizację w Poznaniu. Na wypisie dostałem skierowanie na badania kontrolne typu Angio-MR (rezonans), a lekarz na Śląsku skierował mnie na klasyczne angio (z nakłuwaniem tętnicy). Jak u was wyglądało badanie kontrolne? Jaki to był typ?
Pozdrawiam
Marek S
gość
14-11-2017, 15:44:11

Aniografia przez tętnice udową tak ja mam cały czas kontrolę co rok bo mamy sprężyny w głowie ja mam też założony stent to już dużo tego metalu, ale zależy od lekarza znam kobietę i ona ma rezonans kontrolny właśnie zwykły i też ma stent właśnie ona z Poznania
..
gość
24-11-2017, 13:28:45

Ja tez mam angiografię przez tętnice udową
gość
27-12-2017, 17:46:39

Lekarze,niestety wolą " zwykłą " angiografię z wejściem przez tętnicę udową i kontrastem.U mnie były już takie trzy i jest wszystko w porządku.Kto tego nie przeżył, nie wie jaka to ulga.Domyślam się , że obraz z takiego badania jest najbardziej miarodajny, bezpieczny dla lekarza i pacjenta.
Sama przeżyłam pękniecie tętniaka i embolizację. Minęło już 5 lat, mam nadzieję, że wielu z nas ma takie dobre wyniki, pracuje. Jak tam moi mili, szukamy rekordzisty, mój wątek ma już kilka lat i odzywają się same ,, świeżaczki" , a gdzie moje towarzyszki niedoli, jak samopoczucie, szanujecie się?, pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku i życzę dobrego samopoczucia. G.
gość
28-12-2017, 15:23:08

Ja też jestem po usunięciu tętniaka i co teraz
gość
31-12-2017, 06:50:12

Witam ... w piątek miałam embolizację tętniaka 9,6 mm i wszystko poszło dobrze , został ból głowy
gość
04-01-2018, 13:04:29

Witam, jak można wiedzieć jak duży był tętniak i gdzie miałaś zabieg?
gość
08-01-2018, 19:06:43

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: