Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (439)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-08-2016, 20:54:47

Ja też jestem po embolizacji pęknietego tętniaka. Żyję normalnie, wróciłam do pracy ,czuję się dobrze, pewnie że czasem się boję, ale to chyba normalne. Zauważyłam jednak, że z czasem, a minęło już prawie 5 miesięcy coraz częściej zapominam, co się stało i zachowuję się jakby nie miało to miejsca. Doceniam i wiem, że miałam ogromne szczęście, że przeżyłam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
gość
15-09-2016, 10:55:36

I ja dołączę - jestem 1,5 miesiąca po embolizacji na Banacha w Warszawie - tętniak pękł mi właściwie 2 razy - tydzień po tygodniu, ale to już nieistotne. Za pół roku zapraszają na angio kontrolną. Z powikłań pozostało podwójne widzenie ale powoli ustępuje, szumy i dzwonienie w lewym uchu i lekkie zaburzenia mowy. Nie wiem czy mowa i słuch 'dojdzie do siebie' tak jak wzrok. W Klinice mówili że w pół roku ma się wszystko unormować. Ponoć nie ma żadnych przeciwwskazań do np. uprawiania sportu -pytałam o jazdę na rowerze, chodzenie po górach, picie kawy. Źle czuję się na słońcu, robi mi się ciemno przed oczami.
Mam 36 lat, kochającą rodzinę i chcę żyć, nie wiem skąd u autorki tematu wątpliwości co do długości życia po takim leczeniu.
Pozdrawiam wszystkich!
gość
19-10-2016, 11:18:37

Witam .Ja jestem po pęknięciu tętniaka i juz 2 lata po embolizacji . Czuje się świetnie .Pracuję uprawiam sport ,oczywiście nie wysiłkowy,chodzę po górach pije kawę .Jedyny mamkament to ból głowy ,który dopada mnie średnio co 3 tygodnie . Są juz dłuzsze chwile ,że zapominam o tętniaku. Wszystkim życze wszystkiego dobrego i głowy do góry .
gość
19-10-2016, 11:21:14

W jakim jesteś wieku?
gość
21-10-2016, 18:40:54

jestem 8 dni po embolizacji tętniaka mózgu nic mnie nie boli a mój lekarz stwierdził,że nie ma powodu do zmiany trybu życia.Pozdrawiam i zdrówka życzę
gość
21-10-2016, 18:50:39

W jakim jesteś wieku?
gość
24-10-2016, 13:01:31

Witam mam 25 przed świętami będę miała embolizacje. wcześniejsze wpisy mnie przeraziły. Ale po przeczytaniu innych trochę się uspokoiłam. Ja cierpię na migreny z aurą boję się że po zabiegu będę miała ich więcej. napiszcie proszę jak wygląda wasze życie po embolizacji jak często jeździcie do kontroli
gość
24-10-2016, 14:54:43

25 lat masz ?jjak sie dowiedziałas? Jakies objawy? Jakie badanie mialas robione?
gość
24-10-2016, 16:44:14

przez przypadek badam się na migrenę moja neurolog skierowała mnie na rezonans i tak wyszło. teraz mam termin na 21 grudnia do Lublina jestem u prof. Turowskiego
gość
24-10-2016, 18:55:49

Czyli pewnie to on powoduje Twoje bole glowy. Wiec pewnie po będzie lepiej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: