Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (439)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-12-2016, 23:46:31

Gość 2014-12-08 05:39:47
Sarsa ja nie mam " szczescia", bo mam za duzo w metryce , nie beda embolizowac tetniaka 7 mm, wedlug neurologa / neurochirurga a nawet takiego z drugiej polki radiologa , zbyt duze ryzyko powiklania , ze moze oderwac sie kawaleczek blaszki miazdzycowej w tetnicy , ewentualnie material moze nie wypelnic tetniaka bo ma szeroka szyjke , I takie tam wykrety. Wiem od czterech lat ze mam tetniaka a co przechodze kazdego dnia to tylko Pan w Niebie wie. Taki lek mam , ze jednej minuty w ciagu dnia nie mam wolnej od myslenia , ze peknie I mnie sparalizuje jak dostane wylewu podpajeczynowkowego.Nawet teraz jak pisze to cisnienie podskoczylo do maximum, u mnie ten max to 190/110.Nie cieszy nic
gość
22-12-2016, 23:50:56

Dziwne, bo moja zona 2 lata temu miala embolizacje tetniaka 15mm. Zakonczona powodzeniem.
gość
23-12-2016, 23:43:08

Witajcie,
Moja Ukochana lat 25, miala embolizacje przez udo do krwawiacego tetniaka trzy dni temu. Poza ogromnym bolem ktory ma codziennie, na ktory dostaje morfine, paravetamol i kodeine -mowi, kojarzy wszystko, ma czucie wszedzie, moze wstac I ruszac glowa czy rekami. Bardzo bola ja oczy I glowa. Czy za mozliwe Jakies powiklania po takim czasie czy nie jest juz zagrozona ? Dodam ze zabieg byl wykonany w Cambridge, baaardzo sie stresuje I martwie o Nia, dziekuje Opatrznosci ze zyje I moge z Nia rozmawiac ale po czytaniu tego forum zaczynam sie bac co to bedzie pozniej...
Duzo sily Sam wszystkim zycze I wesolych swiat!
gość
28-12-2016, 20:43:16

Cieszę się ,że Twoja ukochana dobrze się czuje. Powikłania zawsze mogą się zdarzyć, ale nie martw się. Bądź dobrej myśli. Ja miałam krwawiący tętniak i też miałam embolizację. Żyję już 5 lat, wróciłam do pracy, zajęłam się domem. Przechodzę kontrolę co jakiś czas. Może być dobrze i będzie. Ból , niestety początkowo jest duży, nawet morfina nie zawsze działa, ale to przejdzie. Powolutku, z dnia na dzień będzie lepiej, pozdrawiam. G.
gość
28-12-2016, 20:51:27

Gość 2016-11-23 20:42:24
Wszystko będzie dobrze nie bój się :) a co jaki czas masz robione to badanie??
Nie zaglądałam tu długo, bo samopoczucie było za dobre, głowa nie boli. Początkowo badanie było co roku, teraz ordynator nie chce się na nie zgodzić, koszty??? natomiast lekarz prowadzący bardzo na nie naciska. Sama nie wiem, tak bardzo się go boję, ale teraz boję się, że lekarze w sumie nie wiedzą , co tam się dzieje. Fajne dylematy osób zdrowo- chorych. Moi kochani embolizowani współtowarzysze odezwijcie się ! badacie się po 4-5 latach, czy już żyjecie spokojnie, udając, że jesteście zdrowi. G/.
gość
31-12-2016, 21:57:59

Witam. Jestem dziewięć lat po embolizacji. Badania mam raz w roku. Kolejne mam w maju. Pozdrawiam. Laura.
gość
05-01-2017, 13:37:01

Witam . Bardzo proszę napiszcie jak wyglada przebieg badania angiografia ? Czy naprawde jest tak strasznie ? Iwona
gość
06-01-2017, 16:48:19

Nie bój się Iwona oni muszą zobaczyć dokładnie co się dzieje w naszych głowach po embolizacji ja za 2 tygodnie też mam angiografiie kontrolną musi być dobrze. Pozdrawiam wszystkich w Nowym roku
gość
06-01-2017, 21:24:43

U mnie ta angiografia jest przed embolizacja. W niedziele idę do szpitala. Boję się bardzo. Czy po tym dostanę zwolnienie ? Jak to badanie wyglada ?
gość
06-01-2017, 22:41:07

Muszą sprawdzić a jak się da to zrobią embolizacje odrazu, ale nie martw się. Będzie dobrze musi być pamiętaj. A zwolnienie to dostaniesz napewno więc nie martw się o pracę. Poczytaj o angiografi bardzo dużo pisze na ten temat. Ja też się denerwuje bo też mnie to czeka ale spokój najważniejszy bo skoki ciśnień są nie wskazane

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: