Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (433)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-10-2016, 19:39:21

mam taką wielką nadzieję. a jak wyglądają dni po embolizacji boje się że mogę zostać na święta w szpitalu choć słyszałam że po drugiej dobie pacjenci wracają do domu. A jak jest po zabiegu ???
gość
26-10-2016, 19:56:36

Witaj ja jestem 5 lat po embolizacjii,ze szpitala wyszedłem po 24 h od zabiegu ;)a jest tu ktos kto wrócił do pracy fizycznej po takim zabiegu ?
gość
26-10-2016, 22:34:39

;) to ile lat miales jak byla operacja?
gość
27-10-2016, 12:24:47

24 latka;)
gość
27-10-2016, 16:58:02

Jakie miales badanie ze sie dowiedziałeś?
gość
27-10-2016, 16:59:17

I objawy ewentualnie jak byly?
gość
28-10-2016, 11:40:42

Opadnięta powieka,czasem bóle głowy a z badań to okulista najpierw bo słąbo widziałem na prawe oko i tam powiedział bym skonsultował to z neurologiem a Ja zamiast zapisać sie na wizytę to pojechał do szpitala i tam Pani na oględzinach kazał mi zostać (i chwała jej za to )to ktoswrócił do pracy ? coś cwiczy ?
gość
28-10-2016, 11:49:51

Szczęście :) tomografu nie miales w ogole?
gość
19-11-2016, 20:25:53

Kochani pisałam już kilka razy, że po pęknięciu tętniaka, wylewie podpajęczynówkowym, embolizacji, rehabilitacji wróciłam do pracy ( biurowej..). to już 4 lata. Pracuję, funkcjonuję w rodzinie, jeżdżę na wakacje, ostatnio nawet za granicę. Nie siedzę jednak na słońcu, nie ganiam w upale, dużo spaceruję. Kiedy trzeba- odpoczywam. Niestety, mój lekarz upiera się przy kontrolnych angiografiach. To już będzie trzecia. a mi się już nie chce tego przeżywać, zapomniałam o tym , co mnie spotkało. Tylko zaufanie do tych, którzy uratowali mi życie , stawia mnie do pionu. Wybiorę się do szpitala i przeżyję to chole...., przepraszam cudowne badanie. Trzymajcie kciuki. G.
gość
23-11-2016, 19:42:24

Wszystko będzie dobrze nie bój się :) a co jaki czas masz robione to badanie??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zastrzyk nadtwardoxkowy
Mam pytanie czy ktoś brał zastrzyk nadtwardówkowy i może podzielić się opinią o tej metodzie leczenia
gość
Kontrola umysłu , chip w oczodole
Dzień dobry , od kilku lat ojciec mojej córki doswiadcza przykrych dolegliwości w postaci kontroli umysłu . Słyszy głosy innych ludzi , rozmawia z nimi . Mowi o projekcie którego jest częścią , sądzi że biorą w tym udział specjalne służby , które widzą słyszą i sterują nim w 100% . Partner uważa że w jego oczodole jest umieszczony chip odpowiedzialny za jego zachowanie, myśli i czyny. Próbował namierzyć urządzenie wykonując liczne badania tomografii głowy , badania DNA oka oraz inne kosztowne badania niestety znalezienie tego urządzenia jest wciąż niemożliwe. Potrzebuje pomocy neurochirurga który przeprowadzi z nim rozmowę w celu omówienia tej sytuacji i pomocy mu. Bardzo mi zależy aby stan jego zdrowia uległ poprawie .
gość
Clonazepam 2 mg
Na stanie 4 opakowania.Proszę pisać na @ : parkeralan032@gmail.com
gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Reklama: