Reklama:

Tętniak 4na 3 mm (265)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-10-2012, 16:12:37

Kiedy babcia miala badanie i co lekarze zdecydowali, napisz M, czemu wczesniej nie pisales? , czy miala embolizacje ?
gość
03-10-2012, 16:41:34

Ona już dawno to miała, nie ona się nie poddała zabiegowi .Skoro lekarze mi pozwoli to wskocze na deske;)
gość
04-10-2012, 20:40:42

A jak babcia teraz sobie radzi , ? martwi sie tym tetniakiem , co znaczy dawno miala , jesli miala to i ma . Poszalej , poszalej na desce , tylko nie rabnij glowa o chodnik.
gość
04-10-2012, 20:46:05

witamy nowa wspolna kolezanke , jak masz na imie , poczytasz ten watek ? tutaj sa nasze przejscia i zmagania od 2010 roku, jesli zechcesz , bede z Toba tutaj i M tez dolozy swoje przezycia i napisze co " dalej" bo o to pytasz.M jest po embolizacji , ja nie !- pozdrawiamy
gość
07-10-2012, 21:12:27

Witajcie wczoraj napisałam o swoich przeżyciach i obawach, ale się nie pojawiło szkoda.
Mam 4mm tętniaka tętnicy środkowej prawej. Boję się operacji (o którą zapewne nie będzie łatwo terminy nfz ...) boję się też tego nie ruszać.
Pozdrawiam.
A.
gość
07-10-2012, 21:39:18

Dobrze , ze jestes , , czy masz termin wizyty u neurologa w zwiazku z badaniem , i czy to on skierowal Ciebie?
Piszesz o operacji , lecz w Twoim przypadku , kiedy tetniak jest niepekniety nie operuje sie poprzez kraniotomie czyli otwieranie czaszki. W Twoim przypadku robi sie embolizacje wewnatrznaczyniowa , kiedy tetniak jest niepekniety . Poprzez naciecie w pachwinie wprowadza sie material embolizujacy w postaci sprezynek ze szlachetnego materialu wprost do tetnicy i wypelnia sie tetniak materialem / sprezynkami do calkowitego wylaczenia tetniaka z obiegu krwi. Napisz czy masz wizyte , lub co powiedzial neurolog jesli juz widzialas sie z nim.
gość
08-10-2012, 06:39:32

Hej ja mam 4 na 3 mm tętniaka tętnicy szyjnej łacznej odcinek oczny juz rok i 1,5 roku temu miałem embolizacje takie małe tetniaczki jak nie sa pekniete to embolizacja ja na swoja czekałem 5 miesiecy 5 godzin na stole pod całkowita narkozą obudziłem ise juz po i było git choc powiem ze sie martwiłem strasznie ale jest ok ;)jak mas zjakieś pytania odnośnie zabiegu to moge ci napisac jak to wyglądąło
gość
08-10-2012, 14:07:03

Czesc M , czy wiesz na 100% ze babcia nie miala embilizacji, w jakim wieku byla , kiedy miala wykryty podczas badan?
gość
09-10-2012, 20:47:01

Dzisiaj miałam angio wynik za tydzień.
Jetem pełna obaw. Proszę, jesli ktoś miał zabieg zamkniecie tętniaka, proszę napisać jak to jak długo się czeka na zabieg, jak to przebiega i co się po tem dzieje.Jakieś powikłania. Jak znaleźć dobrego-najlepszego neurochirurga w końcu ktoś będzie grzebał w mojej głowie.
A.
gość
10-10-2012, 21:02:14

do A, czy Ty pytasz o klipsowanie czy zamkniecie wewnatrznaczyniowe tzw. embolizacje ? Kolega M byl embolizowany i zadeklarowal , ze chetnie przekaze doswiadczenia ze swojego przypadku. Okresl o jaki rodzaj zabiegu Tobie chodzi.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: