Reklama:

Tętniak 4na 3 mm (265)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-10-2012, 21:05:47

Co to znaczy grzebac w glowie?
Jesli jest wylew podpajeczynowkowy w wyniku pekniecia tetniaka , to neurochirurg otwiera czaske metoda kraniotomii, i zaklada klips na pekniety tatniak , nikt nie grzebie nikomu w glowie.
gość
17-10-2012, 18:02:36

Witajcie
gość
17-10-2012, 18:10:06

Witajcie, wynik mam za tydzień. Moja pani neurolog sama nie wie jak wygląda zabieg bo mówi, że to zależy od lakarza czy zabieg będzie wewnątrz czaszkowy czy czaszeczkę mi otworzą Z tego co Wy piszecie na forum to wynika, że paną doktor powinnam zmienić, bo jeśli tętniak nie jest pęknięty to zabieg jest wewnątrz czaszkowy. Proszę M. opisz jak to wszystko wygląda. Jak znaleźc dobrego neurochirurga nie urywam, że szukam w Krakowie
Pozdrawiam
A.
gość
17-10-2012, 21:03:20

Witaj primo to jakiej wielkosci jest tętniak jesli jest mniejszy niż 5mm to neurochirurg odeśle Cie do embolizacji jest ona mniej inwazyjna.Mnie Neurochirurg nawet nie zakwalifikowął do operacji bo tętniak był za mały embolizacja trwała tak do 5 h nie pamietam już 24 h po zabiegu puscili mnie do domu 5 dni przed zabiegiem brałem leki na obiżenie płytek krwi czy jakos tak powiem szczerze że sie bałem ale szybko mineło pytaj ja bede odpisaywał jestem juz 1.5 roku po zabiegu są jakies anomalie ze głowa boli no ale wole to niz świadomosc ze tetniak mozę pęknąc w każdej chwili
gość
19-10-2012, 09:39:25

napisałam się wczoraj, ale mi nie opublikowło - kolejna próba o moim stanie na razie wie lekarz i ja, rozmowy z własnym odbiciem w lustrze "co mam zrobić"nic nie dają - lustro nie odpowiada, moj tętniak ma 4 mm prawa środkowa tętnica mózgu. Boje się operacji, ale jeszcze bardziej boję się, że moje małe dzieciaczki będzą świadkami mojej śmierci, albo zostanę roślinką. Podbudowujące jest, że Ty masz to za sobą. Napisz proszę jak wyglądała operacja, którędy dobrali się do Twojego tętniaka, o co pytać lekarzy i czy poza bólami głowy są jeszcze jakieś objawy, jak szybko wróciłes do pracy.
pozdrawiam
A.
gość
19-10-2012, 20:39:39

a wiec tak mój tetniak 4 na 3mm szyjka 2 mm tetnica szyjna odcinek oczny .Embolizacja nakłuli tetnice i przez nia do głowy zabieg koło 5 h trwał ,mam 8 spiral .oprócz bóli nic nie występuje ale każdy przypadek jest inny jak masz takiego małego to neurochirurg nie zaliczy Cię do operacji pewnie odeśla Cię do Radiologa inwazyjnego ,nie stresuj sie tak bo bedzie gorzej ,3mam kciuki
gość
20-10-2012, 10:29:58

W którym miejscu weszli w tętnicę? Twój zabieg przeprowadzał radiolog czy neurochirurg? Gdzie to robiłeś?
Ja szukam kogoś w Krakowie, ale lekarka poleca mi Lublin.
Co do nerwów to już się uspokoiłam, ale niewielki niepokój jest całoy czas
Dzięki
Pozdrawiam
gość
21-10-2012, 07:20:58

Przez Tętnice udową .Ja we Wrocławiu mi robił Radiolog inwazyjny
gość
21-10-2012, 20:07:42

Mam świadomość, że zawsze coś może pójśc nie tak - zdarza się,ale zastanawiam się czy wyszukiwanie jakiegoś super specjalisty ma znaczenie, dla mnie laika to coś bardzo skomplikowanego, ale może oni robią to na tyle czesto że każdy jest wprawiony? - tak się pocieszam. We wtorek odbieram wynki angio. Już chciałabym mieć to za sobą ... i żyła długo i szczęsliwie
Dzięki pozdrawiam
A.
gość
22-10-2012, 10:15:09

Ja też mam taka świadomosć nawet po zabiegu .Mój lekarz jest ogólnie znany i polecany wiedziałem w czyje ręce ide ale wiadomo zawsze mozę coś pójsć nie tak.Ale nie jestes sama masz rodzinne jesteśmy my choc sie osobiście nie znamy powiem Ci ze mimo iz juz wszystko nie wracam juz do rzeczy które robiłem siłowni itp dałem sobie siana z tym

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: