Reklama:

Stwardnienie boczne zanikowe SLA - prosze o pomoc (136)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-03-2013, 21:50:44

witam...
niestety jest to straszan choroba z którą zmaga się mój tata! diagnoza jest od czerwca, a on juz tylko mówi, nie chodzi nie porusza konczynami jest karmiony!
choroba ta idzie w ogromnym tempie!
sa fundacje i ośrodki które pomagją!
tata czeka na przeszczep komórek macierzystych testujemy każdą metodę i pomysł... może tym razem się uda!
jednak tak jak ktos wszesniej wpomniał ze z czlowieka zostaje tylko szkielet!
a dla tego pana co pisze o swojej zonie... zostaje wam sie cieszyc ostatnimi chwilami i tylko wspierać zone pownieważ ostatnie miesiace sa bolesne męczące a jangorsza jest bezradnosc i bezsilność w obliczu dlugiej i powolnej śmierci
gość
13-03-2013, 13:18:34

Witam. Jeżeli to przeczytałeś to proszę o odpowiedz. SLA jest spowodowane patogenami. Czynnik chorobotwórczy można potwierdzić bad. aparatem Volla. W takim wypadku polecam stabilizowany chloryn sodu.
gość
05-04-2013, 23:41:28

Witajcie! Moja Mama też chodziła do energoterapeutów i innych cudotwórców, ale bezskutecznie Panie Mariuszu, mam nadzieję, że dni przed Tobą będą lepsze
gość
16-05-2013, 18:36:01

.....od dawna szukam diagnozy i neurologa ,choroba postepuje .Szukam neurologa w polsce ktory powie mi co mi jest?a objawy mam podobne.Bede wdzieczna za info.tel 601151593
gość
24-05-2013, 17:24:58

Witam mój wujek jest obecnie w ciężkim stanie ma SLA był u wielu lekarzy w wielu miastach niestety nic nie mogli poradzić obecnie leży już 3 miesiąc pod aparaturą jest świadomy ale coraz słabszy skóra kość cierpiał strasznie na początku bo zabiegi dożywiania itp ból po zabiegach brak możliwości mowy z racji podłączonego respiratora jego choroba zaczęła się 1,5 roku temu choroba postępowała najpierw ręce pulsowanie mięśni i powolny zanik potem nogi pewnego dnia normalnie jeszcze sie poruszał w miarę a w ciągu kilku godzin wręcz został podłączony pod respirator bo zaczął się nagle dusić i tak został i zostanie nie ma ratunku on akurat ma tą drastyczną odmianę jesteśmy przygotowani na najgorsze w każdej chwili bo w każdym momencie może dojść do skrzepu który pójdzie do pluc i nic już nie będzie można zrobić. Współczuje wszystkim którzy mają tą chorobę to jest coś nie wyobrażalnego tak człowiek cierpi. Przesłanie czerpcie z życia to co najlepsze cieszcie sie rodziną życiem tym co zostało jak najlepiej aby dobrze wykorzystać kończący sie czas.
gość
13-12-2013, 21:10:19

Jestem jedną z osób wyleczonych z boleriozy i sm w vita-medica w Siedlcach.Polecam
gość
24-12-2013, 10:55:19

Witam, jest to rzeczywiście straszna choroba, każdy kto się z nią zetknął wie o czym mówię. Niedawno dowiedziałam się o czymś takim jak BCI, jest to rodzaj interfejsu pozwalający na bezpośrednią komunikację między mózgiem a np. komputerem. Coś takiego używał Stephen Hawking. Czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat? A może korzysta z tego typu rodzaju komunikacji. Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informację.
gość
25-12-2013, 21:14:34

Witam od pewnego czasu mam podobne objawy do SLA jednak nie wiem jakie badania ?mam zrobić pod tym kątem proszę o pomoc pozdrawiam Anna
gość
28-05-2014, 17:52:06

http://mnd.pl/index.htm Mama zachorowała na to cholerstwo rok temu, gaśnie z każdym dniem...
gość
27-07-2014, 14:01:31

Moja zona na ta chorobe chorowala okolo 4 lat ...bylem w tym czasie jedynym opiekunem ,wiec mam doswidczenie w opiece i jak postepowac z chorym ..oczywiscie trudno tu o pomoc poniewaz jest to choroba nieuleczalna ...objawy tej choroby od poczatku do konca wrecz ksiazkowe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: