Reklama:

Stwardnienie boczne zanikowe SLA - prosze o pomoc (136)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-03-2009, 20:41:00

moja mamusia zachorowała na te straszna chorobę w wieku 70lat.wczesniej była bardzo pracowit i zaradna osobą.jejchoroba trwała równo 5 lat.męczyła sie strasznie.długo mogła mówi choc trudno było j zrozumię odeszła w czerwcu 2007 roku.robiliśmy cow naszej mocy niestety nie maskutecznego leku na tę chorobę,moja mamusia ostatnie 2 miesiące spedziła w łózku.też juz pragnęła śmierci.do końca miała poczucie humoru.chorobę mojej mamusi przeżyłam bardzo.zrobcie wszystko by tym osobą ulży.musicie by silni i cierpliwi.i jeszcze jedno co jest bardzo ważne.okazujcie im swoją miłośC.przytulajcie bokiedy odejda nigdy juz nikt wam ich nie zastąpi.bardzo wam współczuje i waszym bliskim chorującym na tego potwora.juz prawie dwa lata mija od jej odejścia amnie JEJjwciąz tak bardzo brakuje.TAK WIELE CHCIALABYM JEJ JESZCZE POWIEDZIEc ,przytuliC się do NIEJ.A Z DRUGIEJ STRONY WIEM ŻE JUŻ NIE CIERPI I WIERZĘ W TO.ŻE JEST JEJ TAM LEPIEJ.
Początkująca
02-04-2009, 13:29:00

Witamy!!!
Mamy przyjemność poinformować Państwa, że powstało pierwsze w Polsce stowarzyszenie chorób MND/SLA DIGNITAS DOLENTIUM.
Naszym celem jest niesienie pomocy wszystkim chorym i wspieranie ich rodzin.
Zapraszamy do odwiedzenia strony www.mnd.pl
Serdecznie pozdrawiamy.
Stowarzyszenie DIGNITAS DOLENTIUM
www.mnd.pl
DIGNITAS DOLENTUIUM
34-400 Nowy Targ
ul.Gorczańska 26
KRS: 0000287744
Stowarzyszenie SLA "Dignitas Dolentium"
gość
03-04-2009, 00:30:00

Piszę, bo być może uratuje to komuś życie. Jestem młodą osobą. Kilka lat temu zaczęły się u mnie dziwne objawy. Podejrzewano nerwicę, miastenię, SM, choroby mięśni, aż w końcu SLA. Oczywiście bardzo mnie to przeraziło, kiedy dowiedziałam sie, co to za choroba. Objawy dość typowe. Właściwie po mału żegnałam się z tym światem, gdy natknęłam się na informacje na temat boreliozy. Nigdy nie miałam kleszcza, rumienia, wydawało mi się to niemożliwe. Zrobiłam badanie - ujemne. załamałam się, ale ktoś mi poweidział, że to badanie, które polecają lekarze jest niewiarygodne, żeby zrobić jeszcze inne. zrobiłam i wyszło pozytywnie! borelioza to straszna choroba, ale na pewno jest szansa na wyleczenie. duża szansa. w tej chwili czytam forum borelioza, leczę się u lekarza polecanego na forum i zaczynam ŻYĆ na forum jest kilka osób, które miały diagnozę SLA, są tez rodziny osób chorych na SLA. Te osoby miały robione badania na boreliozę i prawie u wszystkich znaleziono krętka boreliozy. w tej chwili się leczą i jest coraz lepiej. zapraszam na forum borelioza gazeta.pl . Trzeba mieć nadzieję. Wszystkim życzę wygrania z chorobą.
gość
20-04-2009, 16:46:00

Witam wszystkich. Tak, SLA to straszna choroba. Mój mąż zmarł 3 lata temu. Zachorował w wieku 36 lat. Można powiedzieć, że poruszyliśmy cały świat, szukając pomocy ale niestety. Oczywiście diagnoza w Krakowie przez P.Tomik, był też RILUTEK i różne inne sposoby. Przez 3 lata respirator i ogromny koszmar. Najgorsze jest to, że chory ma do końca świadomość tego co się dzieje. Bardzo współczuje. Jedynym pocieszeniem jest to, że P.Bóg daje cierpienie tym którzy mogą to znieść... Zyczę wytrwałości . R.
gość
24-06-2010, 18:04:43

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-07-2010, 20:53:18

gość
17-11-2010, 15:31:08

Nistety z wielkim żalem powiadamiam wszystkich chorych, że w dniu 12.11.2010 odeszła od nas Pani dr Barbara Tomik, specjalistka, która zajmowała się tą chorobą
gość
22-11-2010, 11:40:31

gość
02-11-2011, 08:25:09

gość
02-11-2011, 08:25:38

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: