Reklama:

Stwardnienie boczne zanikowe SLA - prosze o pomoc (136)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
11-03-2008, 16:09:00

Moja siostra jest w wieku pana żony i chociaż lekarze nie postawili diagnozy, ma takie same objawy, jakie występują w SLA. Czy wie pan jak i gdzie to leczyć??? Jeśli tak, to bardzo proszę o kontakt. Mój numer telefonu: (071)3182932
gość
28-03-2008, 20:27:00

w Krakowie przy Uniwersytecie Jagielońskim jest poradnia dla chorych z SLA. Prowadzi ją dr. Barbara Tomik.
Warto spróbować.
gość
24-05-2008, 14:20:00

30-10-2007 o 21:28, gość :
witam,dla wszystkich zainteresowanych sla.jest lek rilutek b.drogi mój ojciec go brał i nastąpiło zatrzymanie choroby.Lek nie jest refundowany,ok.5 lat temu kosztował 2.000 zł.
gość
10-07-2008, 09:17:00

Pojawiły się nowe wiadomości na temat potencjalnego leczenia ALS za pomocą komórek macierzystych z krwi pępowinowej, to badania na modelu zwierzęcym ale zawsze jakaś nadzieja na przyszłość.
Artykuł znajduje się na stronie banku komórek macierzystych Progenis: http://progenis.pl/index.php/prasaszczegoly,pr,101.html
gość
22-07-2008, 20:11:00

Moja Mamusia choruje na SLA. Niestety w obliczu tej bestii wszyscy są bezradni. Bardzo się boję
gość
19-08-2008, 23:52:00

witam, ALS to straszna choroba, ale nie wszyscy z ta diagnoza skazani sa na najgorsze. zapraszam na forum borelioza. jest tam troche osob z diagnoza ALS, ktore jak sie potem okazalo, maja borelioze i przez nia takie objawy. takie osoby po odpowiedniej terapii antybiotykami maja szanse na calkowite wyleczenie. mysle, ze chorzy nie maja juz nic do stracenia i trzeba sprobowac pojsc w tym kierunku. byc moze komus uda sie pomoc. pozdrawiam

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=83294590
gość
16-09-2008, 17:19:00

U mojego męża pierwszymi objawami była opadająca stopa. Proces chorobowy zaczął się od nóg. Rilutek kosztował wtedy 360 zł w 2005 roku.
Ja w niego nie wierzyłam. Na tę chorobę umarł znany piłkarz Krzysztof Nowak. Jestem osobą wierzącą i w moim przekonaniu najlepszym lekarzem jest sam Bóg. W wielu kościołach w większych miastach są msze o uzdrowienie. W tych czasach też Jezus uzdrawia. Niestety mój mąż
odszedł.
Gorąco pozdrawiam.
gość
02-10-2008, 11:16:00

Ja mam 24 lata jestem młody przystojny tylko ze w wieku 21 lat zaczolem brać psychotrop Efectin który pobudza neurony a nawet może spowodowac ich uszkodzenie brałem go dwa lata od roku czasu czyli zaraz po odstawieniu słabo sie czułem w tym roku na wakacje choroba ruszyła mocniej i dała o sobie znać dodatkowymi objawami w tej chwili również jestem diagnozowany pod kątem sla i powiem Wam ze płacze co dzień bo mam pewność że tą chorobę sam sobie zamówilem łykając psychotropy oczywiście zostały przepisane przez psychiatrę.
gość
10-10-2008, 16:51:00

wszystkie choroby autoimmunologiczne mają wiele niewiadomych. nie wiadomo skąd się biorą, dlaczego u jednych osób występują w młodym wieku, u innych w późnych latach zycia. lekarze coraz częściej leczą skojarzoną antybiotykoterapią stosując 3, czasem 4 antybiotyki równocześnie.
wkleję wątek z forum borelioza, gdzie są równieżpacjenci początkowodiagnozowanijako ALS.
"Dodatkowo - prof. Garth Nicolson przeprowadził ciekawe badania.
www.immed.org/NeuroDiseases/SIBI.Myco.Clam.Borr.NeuroMS.ALS.BhavDis.pdf
Grupę 46 pacjentów z diagnozą ALS przebadał w kierunku infekcji:
- ponad 85% osób - pozytywny wynik na mykoplazmy
- niecałe 15% osób - pozytywny wynik na HHV-6
- niecałe 15% osób - pozytywny wynik na Chlam. pneumoniae
- niecałe 25% osób - pozytywny wynik na Borrelię
- około 70% osób - pozytywny wynik na Echo-7 Enterovirus
- niecałe 5% - pozytywny wynik na hepatitis virus

Pozytywne wyniki na te infekcje były o wiele częstsze u badanych osób z diagnozą
ALS niż w grupie kontrolnej zdrowych ludzi.

Także powstaje PODEJRZENIE, że część z tych infekcji może być przyczyną objawów
typu ALS."

zapraszam na formu
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
poczytajcie może się okazać, że to jednak inne pategeny,
które dają przedziwne objawy.

gość
14-10-2008, 08:49:00

10-10-2008 o 18:51, gość :
wszystkie choroby autoimmunologiczne mają wiele niewiadomych. nie wiadomo skąd się biorą, dlaczego u jednych osób występują w młodym wieku, u innych w późnych latach zycia. lekarze coraz częściej leczą skojarzoną antybiotykoterapią stosując 3, czasem 4 antybiotyki równocześnie.
wkleję wątek z forum borelioza, gdzie są równieżpacjenci początkowodiagnozowanijako ALS.
"Dodatkowo - prof. Garth Nicolson przeprowadził ciekawe badania.
www.immed.org/NeuroDiseases/SIBI.Myco.Clam.Borr.NeuroMS.ALS.BhavDis.pdf
Grupę 46 pacjentów z diagnozą ALS przebadał w kierunku infekcji:
- ponad 85% osób - pozytywny wynik na mykoplazmy
- niecałe 15% osób - pozytywny wynik na HHV-6
- niecałe 15% osób - pozytywny wynik na Chlam. pneumoniae
- niecałe 25% osób - pozytywny wynik na Borrelię
- około 70% osób - pozytywny wynik na Echo-7 Enterovirus
- niecałe 5% - pozytywny wynik na hepatitis virus

Pozytywne wyniki na te infekcje były o wiele częstsze u badanych osób z diagnozą
ALS niż w grupie kontrolnej zdrowych ludzi.

Także powstaje PODEJRZENIE, że część z tych infekcji może być przyczyną objawów
typu ALS."

zapraszam na formu
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
poczytajcie może się okazać, że to jednak inne pategeny,
które dają przedziwne objawy.

Dzięki za info ale w przypadku ALS zostało jedno znacznie potwierdzone że nie jest chorobą autoimmunologiczną tylko neurodegradacyjną o nie znanej przyczynie ja dużo czytałem na temat leków psychotropowych wenlafaksyny i sie zdziwilem że pisze o niej ze nie znane sa skutki uboczne żażywania leku u młodzierzy a ja zażywałem ten lek od 20 roku życia do 22 roku życia a więc brałem coś co przepisał mi psychiatra a co nie było wogóle sprawdzone na młodych ludziach co do boreliozy to badałem ją już wiele razy na różne sposoby i niestety nic nie wyszło z tych badań a robiłem ich juz ze 15 różnych łącznie z plynem mózgowo rdzeniowym i niestety nic nie wyszło a co do tabletek to brałem takie własnie co działają na mózg i ktorych działanie jest nie znane u ludzi którzy je zażywają w moim wieku (

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: