Witam
Również chciałbym się dowiedzieć o rodzaje stymulacji, masaży itp.
Z prof. Talarem ciężko mi się ustawić. Ciągle gdzieś jeździ, ciągle zajęty. A się dodzwonić to już cud....
Tata ma już przyznane miejsce bardzo blisko naszego miejsca zamieszkania. Nie możemy się doczekać tylko, kiedy się zwolni to miejsce. Może to być jutro, może to być za 2 tygodnie :|
Rehabilitację bierną umiem wykonywać. Z muzyki serwujemy tacie Vivaldiego, Bacha plus motywy muzyczne z westernów - bardzo lubił je oglądać. Ale co jeszcze???
Oprócz drobnych ruchów palcem, dłonią czy ruszaniem głową na boki tata zaczął się lękać. W ZOLu są takie dość przerażliwe dzwonki gdy pacjent wzywa pomocy. Na dźwięk dzwonka w sobotę o mało co nie podskoczył w łózku

Podobnie było następnego dnia jak uderzyłem przypadkowo w metalowy kosz na odpadki który stoi przy jego łóżku.
Zaczął znów, po dość długiej przerwie przełykać. Podaję mu soczek, sok z cytryny czy ostatnio po raz pierwszy jogurt - wszystko takim dozownikiem do kropel...
Ale co jeszcze można robić?
Ostatnio wpadł mi taki pomysł do głowy, aby zrobić tacie badania: TK głowy oraz
EEG głowy. Czy to ma sens? Jutro będą trzy miesiące odkąd to się wszystko zaczęło i chyba takie badanie pokazałyby czy coś się "poprawiło"....