Karola! gdzie mam szukać tego nowego wątku?
TataPaulinki 2011-09-12 23:20:56 16.09.2011r ponownie będziemy protestować przed siedziba premiera, kto ma chęć zapraszam.
U Paulinki radykalnych zmian nie ma, ciągle nie je, nie mówi i nie chodzi. Chociaż picie z kieliszka idzie jej coraz lepiej, również próbuje mówić.
pozdrawiam
Gość 2011-09-13 15:07:05 Pani Kowalowa dziękuję za wsparcie i odpowiedz. Malutka dziś bez zmian, nadal nie reaguję. Może umie mi ktoś wyjaśnić dlaczego kazali kupić 6 letniej dziewczynce smoczek i butelkę?? Bo dają jej do buzi kostki czekolady, podobno na pleśniawki. Dziś u małej byłam zawieść wszystko co potrzeba, posiadziałam pomasowałam jej nóżki i rączki. Widok małej zrobiła na mnie piorunujace i szokujące wrażenie te rutki, kabelki i sąda, ale dam radę jak zwykle. Panie pokazały mi kilka fajnych sztuczek - nazywają to stymulacją, my też z Hania siostrą przeczytałyśmy sporo stron tego forum i robimy co tutaj radzą. Na czwartek przygotuje dla mojej chrześniaczki odtwarzacz płyt z jej ulubiona muzyką bo panie mówiły że to na pewno się przyda i pomorze. Najbardziej mnie boli że mieszkam prawie 200 km od małej i nie mogę codziennie do niej chodzić. Mówiąc uczciwie boli mnie to tym bardziej że mojej koleżance - matce małej, dopiero teraz po wypadku przypomniało sie o dziecku bo tak mała mieszka z ojcem a raczej z babcią. Dzwoniła do mnie zdziwiona matka małej po co tyle kupiłam tyle wszystkiego, jak dam jej kasę to ona sie tym, pewnie jak ostatnio zamiast leków to wódeczka. Zresztą nie będę sie rozpisywać. Mam jeszcze pytanie o gotowanie wysokokalorycznych i białkowych posiłków co i jak to robić, z czego i co dodawać, ile to może stać czy tylko 24h. Na razie kupuję gotowe przetwory takie dla niemowląt; zupki, mięso, desery, soki,kaszki do picia w kartoniku takie do 6 miesięcy co się wymiesza to przejdą przez sądę oraz Wibowit rzecy miała witaminy. Kazali mi mieszać te zupki z sokiem, mięsem i i deserkiem, trochę to niesmak u mnie wywołało ale ok najważniejsze żeby mała miała wszystko co potrzeba. Co do gotowania dziś kupiłam pierś z indyka i kurczaka, jajka, marchewkę, seler,pietruszkę oraz twarożek oraz jakieś mleko w proszku dla dzieci 4- tak jak kazali, jutro mam z tego coś zamiar ugotować, jak mi kazali i zmiksować i przez sito. A czy można dodać trochę ryżu, kaszy czy ziemniaków?? bo oni tam nie kazali?? Tylko jak to przygotować aby było ważne dłużej niż 24 h, czy w słoiki i to zapasteryzować czy jak ??? Jest ta sprawa ważna gdyż następna moja wizyta będzie dopiero poniedziałek lub wtorek, a chciała bym aby nic jej nie brakowało bo domowe to lepsze niz kupne prawda?? Poza tym piżamki, pampersy takie małe zewówki dziś w aptece zamówiłam i podkłady. Przepraszam że tak o wszystko pytam ale tak naprawdę rodzice w ogóle nie bardzo interesują sie mała, ojciec to od wypadku pije i nie był u dziecka a matka- moja koleżanka to w ogóle mi powiedziała żebym jej tę kasę dała zamiast tyle kupować to ona kupi, ale ja w to nie wierzę. Zawsze zresztą tak było, mała w szpitalu zawsze do mnie dzwonili, mała chora do mnie, mała do szkoły ja załatwiałam bo mała i jej bracia mieszkają z babcią a reszta to jak wyżej. Dziekują z góry za odpowiedz i rady!!!!!!!!!!
TataPaulinki 2011-09-13 19:33:14 "PROTEST
16.09.2011r godz 11.00
przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów, Warszawa Al. Ujazdowskie 1/3.
Niemoc, czy może niechęć naszego rządu do poprawy losu osób niepełnosprawnych, brak rozwiązań umożliwiających poprawę bytu tych najbardziej pokrzywdzonych przez los zmusiła nas do zaprotestowania przeciwko takiej sytuacji.
Rodzice, opiekunowie Osób Niepełnosprawnych zwracają się do Państwa z prośbą o udział w proteście przeciwko skandalicznym, urągającym człowiekowi warunkom do życia, jakie stwarza polski rząd Osobom Niepełnosprawnym. Warto pamiętać o tym, że niepełnosprawnym można być od urodzenia, ale również można stać się nim od feralnego momentu w życiu.
Dlatego też my, rodziny osób niepełnosprawnych prosimy o przyłączenie się do naszego protestu w walce o prawo do godnego życia. Będziemy protestować przeciwko decyzjom rządu, które dyskryminują rodziny osób niepełnosprawnych oraz skazują je na życie w ubóstwie."
To jest fragment zaproszenia na pikietę.
Całość dostępna jest na portalu
www.rodzinyon.pl
Mamy zamiar wręczyć premierowi listę pytań na, które będziemy oczekiwać odpowiedzi
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.