Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
05-09-2011, 20:12:06

witam ponownie, no i widzisz siedzi już na wózku i to jest plus a stopy gdy sinieją to najlepiej trochę pomasować, posmarować oliwką ,podnieść nogę ,najlepiej usiąść na niskim stołeczku i oprzeć jego stopy na swoich kolanach i masować metodą głaskania na przegubach tzn.od palcy do kostek i uciskać pod stopami ,jest taka mapa receptorów nóg i jest to stosowane w refleksoterapi ,ja to stosuje już 2 miesiące i widzę minimalną poprawę.Tak ,że warto trochę popracować a może okaże się skuteczne,tylko trzeba cierpliwie i systematycznie ćwiczyć, w każdym razie nie zaszkodzi.Pozdrawiam
gość
06-09-2011, 08:19:39

Hej,

a co trzeba zrobić, jakie warunki trzeba spełniać, żeby przyjęli śpiocha do Bydgoszczy? Ile to kosztuje? ile trzeba czekać? Ja narazie jadę z mamą do Talara na kilka dni? Myślicie, że warto? Mama jest w śpiaczce ponad pół roku. Bardzo dużo się rusza.

Ola
Początkująca
06-09-2011, 18:25:51

Witam

Ostanio pisałam o bracie ze jest w spiaczce,własnie wczoraj sie wybudził lecz nie jest swój,ma błedny wzrok niby reaguje niby nie patrzy w syfit mometami bez zadnej reakcji czytałam tutaj duzo pomoznych wypowiedzi co ja mam robic bardzo sie boje:(
gość
06-09-2011, 18:37:51

baziakotka 2011-09-06 20:25:51 Witam

Ostanio pisałam o bracie ze jest w spiaczce,własnie wczoraj sie wybudził lecz nie jest swój,ma błedny wzrok niby reaguje niby nie patrzy w syfit mometami bez zadnej reakcji czytałam tutaj duzo pomoznych wypowiedzi co ja mam robic bardzo sie boje:(

Witam bardzo sie ciesze ze brat sie wybudził,prosze sie nie denerwoac stan po spiaczce jets normalny ludzie tak reaguja pooniewaz dostawali duza ilosc lekow,tak wiec głowa do gory napewno bedzie dobrze.Jakich uszkodzen doznał brat moze jakos uda si pomoc

Pozdrawiam Karola
gość
07-09-2011, 19:32:29

Aby dostać się na rehabilitację gdziekolwiek trzeba składać dokumenty gdzie sie da my składaliśmy o brata w 7 lub 8 miejsc i tak się czeka a potem jeździ oby dużo tego było bo nam dali dwa miejsca jurasz i nie pamientam co. Najważniejsze to zawzięcie, bieganie po lekarzach pojedyńczo bo na kilka od razu nie wypiszą, ale sie opłaca
gość
08-09-2011, 10:58:14

BAZIUKOTKU Nie poddawajacie sie nigdy ani Ty ani Twoj maz.Bo wielka jest sila umyslu i wiary.Czy interesowalas sie medytacja...ludzie dzieki niej pokonuja ciezkie choroby.Bede za Was trzymac kciuki
kinga.
gość
08-09-2011, 14:03:04

Kiinga widze ze palnelas dla punktow, medytacja nie jest potrzebna , i co stanie sie jak oboje beda medytowac,?? czyli bladzic w chmurach,jak buddyjscy mnisi w Tybecie?.Tutaj potrzeba pracy rak , cwiczen, rehabilitacji, pracy z logopeda, porady psychologa , duzo ciepla i kontaktu najblizszych , a w niedlugim czasie beda widoczne rezultaty.Kinga podaj imie lub przyklad chorego ktory po wybudzeniu ze spiaczki, nie potrzebowal rehabilitacji , wystarczylo" nicnierobienie" czyli pomedytowac i ten chory bez niczyjej pomocy doszedl do calkowitego zdrowia. jezeli nie znasz takiego pacjenta , to zwyczajnie trollujesz dla punktow.
Tak po lebku czytalas , ze nie wiesz , ze to nie malzonek lecz BRAT dziewczyny.
gość
08-09-2011, 19:16:10

gosia1954 2011-09-05 22:12:06 witam ponownie, no i widzisz siedzi już na wózku i to jest plus a stopy gdy sinieją to najlepiej trochę pomasować, posmarować oliwką ,podnieść nogę ,najlepiej usiąść na niskim stołeczku i oprzeć jego stopy na swoich kolanach i masować metodą głaskania na przegubach tzn.od palcy do kostek i uciskać pod stopami ,jest taka mapa receptorów nóg i jest to stosowane w refleksoterapi ,ja to stosuje już 2 miesiące i widzę minimalną poprawę.Tak ,że warto trochę popracować a może okaże się skuteczne,tylko trzeba cierpliwie i systematycznie ćwiczyć, w każdym razie nie zaszkodzi.Pozdrawiam

Witam cie Gosiu
Wczoraj wysłałam papiery do REPT teraz czekam,ciekawe kiedy zadzwonia z odpowiedzia az sie boje terminu,ale bede deptac o to zeby trafil jak najszybciej.A tak ogólnie to bez zmian.Jak bedzie co s ciekawego do napewno dam znac,chyba ze ty bedziesz miała jakies pytania to pisz kochaniutka,i tak wiecej pomogłaś mi ty niz ja tobie:)

Pozdrawiam cie
Forumowiczka
08-09-2011, 19:24:37

Witam dzięki za odpowiedz,ja czekam z niecierpliwością na każdą wiadomość,a co do pomocy to lata życia robią swoje.Czy próbowałaś ze stopami? tam są też receptory mózgu.A jeszcze mi odpowiedz czy to sadzanie na wózku to pod okiem Fachowca? Jeżeli nie będziesz miała czasu to napisz /wiem jak to jest/ ok.Cieszę się ,że mogę komuś pomóc, wiem ile to znaczy więc nie ma sprawy zawsze chętnie odpowiem.Powodzenia!
gość
08-09-2011, 19:36:41

gosia1954 2011-09-08 21:24:37 Witam dzięki za odpowiedz,ja czekam z niecierpliwością na każdą wiadomość,a co do pomocy to lata życia robią swoje.Czy próbowałaś ze stopami? tam są też receptory mózgu.A jeszcze mi odpowiedz czy to sadzanie na wózku to pod okiem Fachowca? Jeżeli nie będziesz miała czasu to napisz /wiem jak to jest/ ok.Cieszę się ,że mogę komuś pomóc, wiem ile to znaczy więc nie ma sprawy zawsze chętnie odpowiem.Powodzenia!

Witaj

Tak jest sadzanie bylo pod okiem fachowca na poczatku,teraz to ja juz jestem wyrobiona ze jednym ruchem okreznym sadzam go na lozku najpierw potem sadzam sama na fotelu,tesciowa sie smieje ze juz niedlugo to lapy bede miala jak Pudzianowski he,ale i dzie mi to bardzo sprawnie mimo tego ze waze 57 kg,ale daje rade.Powiedz mi jeszcze ile czekałaś na odpowiedz z Rept bo az sie boje:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: