Witam wszystkich!!!
Niestety pieniądze to największy nasz problem, gdyby nie pomoc dobrych ludzi i tych któży odpisali się od podatku dla mojej bratowej to nie mieli byśmy łuski na nogę, i wózka odpowiedniego dla niej tylko byle ortopedę bo to nam oferowano za pieniądze z NFZ. Niestety pielęgnacyjne to długa i zawikłana sprawa, bratowa nie dostaje bo jest w ośrodku, nie dostawała nawet jak była w domu. Renta to też jaja 1020, 46 groszy na co ma to starczyć nawet na zatrudnienie opiekunki po 6 lub 7 zł za godzinę to za mało, a gdzie jedzenie, środki pielęgnacyjne i tyle w tym temacie może. U nas bez zmian raz lepiej raz gorzej, przyplątało się ostatnio zapalenie ucha no i tu pieniądze gdy byśmy nie kupili sami antybiotyku to by się ciągło na byle najtańszym leku jeszcze ze 3 tygodnie tak jak bo to co dawali to nie skutkowało przez 2 tygodnie. Biedna bratowa nawet dobrze sie najeść nie mogła bo przy ssaniu ja bolało. Teraz jest już dobrze . Z ciekawszych wieści to chłopaka który zaczął się wybudzać udało się rodzicom przewieść do hospicjum Światło, kosztowało to ich sporo zachodu i pewnie kasy ale najważniejsze że mały ma tam na prawdę fachową opiekę. Ja za namowa taty chłopaka też złożyłam papiery do Światła bo u bratowej są na prawdę spore postępy i może jak by się tam dostała na kilka tygodni to by była większa poprawa, naprawdę w to wierze. Co prawda brat składał tam papiery krótko po wypadku ale nie nadawała się podobno, potem ja składałam po śmierci brata dokumenty ale odrzucili z powodu stanu bratowej i braku miejsc ale teraz to mam nadzieje że ja przyjmą bo jak po 5 latach jest poprawa to są szanse na wybudzenie, zebrałam opinie rehabilitantów, psychologa i lekarza prowadzącego zawiozłam dokumenty i obiecali sie odezwać Tym bardziej że kilka miesięcy temu przyjęli do Światła znajomego siostrę 53 lata w dużo gorszym, była tam 10 tygodni i wróciła do domku z powieszchownym kontaktem czyli w dużo lepszym stanie, zaczyna jeść łyżeczką uśmiecha się itd. Może ktoś podpowie jak to przyspieszyć i zrobić aby ja przyjęli???