Prężenia to w miarę dobra wiadomość znaczy ze mózg działa. To w miarę świeża sprawa wiec trzeba czekać co lekarze zaproponują czy leczenie lekami czy operacje. Wodniak powstaje na skutek stłuczenia mózgu, jest to zbiornik płynu mózgowo-rdzeniowego, leczy się go zachowawczo jeżeli jest mały nie wywołują żadnych objawów lub jeżeli uciska na mózg się go operuje. Podejrzewam że leczenie lekami jeszcze sami dobrze nie wiedzą i każą uzbroić się w cierpliwość. Proszę jak najwięcej z bratem przebywać, dużo do niego mówić, dotykać go, masować mu stopy i dłonie. Ustalić z rodzina i znajomymi kto i kiedy będzie go odwiedzał, kto będzie kątaktował się z lekarzem i przekazywał informacje aby cała rodzina codziennie tabunami nie chodziła po informacje do lekarzy. Proszę zadbać również o stronę materialną czyli zestaw do golenia, do mycia gąbki, mydło balsam czy oliwka, jakiś dezodorant, ręczniki i pampersy- dla dorosłych czy ręczniki. Jeżeli brat dostaje jedzenie przez sąde- taka rurka w nosie to warto zapytać czy nie jest potrzebna woda niegazowana czy soki. O te sprawy proszę zapytać pielęgniarki, na pewno udziela informacji. Proszę mi wybaczyć ten materializm ale mój teść leżąc na intensywnej 12 tygodni i mając 5 dzieci nie miał nic, rodzina nie poczuwała się do odpowiedzialności to ja była synowa zadbałam aby mój teść w ostatnich chwilach życia miał być czym umyty i nasmarowany.
Proszę sie odezwać za kilka dni co u brata.