Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-03-2011, 08:22:21

Witam, Moja siostra 17 marca miała wypadek samochodowy. Ma bardzo poważne połamania, czeka ją sporo operacji. Niestety 12 godz po wypadku straciła przytomność i była wprowadzona w stan śpiączki farmakologicznej.. teraz próbują ją wybudzać ale narazie nie ma rezultatów... czy ktoś z was miał podobny przypadek? czy wasi bliscy byli operowani pomimo stanu śpiączki?? Dodam że tomograf nie wykazał zmian w mozgu... bardzo marwimy się czasem, bo tych operacji nie można odkladac w nieskonczoność, i zapobieganie odleżynom też jest b trudne jak siostry nie można za bardzo poruszać.... nie przypuszczałam że tyle innych rodzin przechodzi przez ten koszmar... pozdrawiam, Magda ZB
Początkująca
27-03-2011, 17:38:52

Witam,
Bardzo pilnie poszukuję namiarów na prof Talara. Nie mogę natrafić w Internecie na informacje, których szukam, a bliska mi osoba jest w śpiączce i zależy mi bardzo na czasie.
Z postów na tym forum wynika, że wielu z Państwa udało się dotrzeć do profesora. Byłabym niezmiernie wdzięczna za informacje. Podaję swojego maila. a-smi@tlen.pl Z góry bardzo dziękuję!
gość
28-03-2011, 06:25:42

Prof.Jan Talar podaje numer tel.604449599 profesor przyjmuje u siebie w domu w Niemczu kolo Bydgoszczy.Bym-polecam .
Początkująca
28-03-2011, 07:04:46

Bardzo dziękuję za informacje!!! :D
gość
28-03-2011, 14:20:51

Moja mama miała udar krwotoczny 04 marca, początkowo ruszała lewą ręką i nogą i otwierała oczy, 14 marca miała kłopoty z oddechem i podłaczono jej rurkę z tlenem a 18 marca podłączono respirator oprócz tego jest na stałym wlewie dopaminy z wkłuciem centralnym. Oczy mamy nie reagują na światło a ciało jest bezwładne . Już 12 dni temu lekarze mówili , że mama umrze lada chwila. Czy ktoś z Waszych bliskich był w takim stanie i żyje.
gość
29-03-2011, 18:51:21

Witam
Dopaminę mama otrzymuje na podniesienie ciśnienia krwi a dzięki temu pracują nerki. Znam wiele osób w śpiączce które żyją po kilka lat w tym stanie, znam osoby które sie wybudziły. Funkcjonują lepiej lub gorzej ale żyją i to jest najważniejsze. Prawie każda osoba w śpiączce dostawała na początku taki wyrok, proszę poczytać forum. Proszę do mamy dużo mówić, zawsze sie przedstawiać kim sie jest, masować delikatnie stopy i dłonie. Mama na pewno słyszy mimo tego że nie reaguje, może dostaje leki na wyciszenie aby nie walczyła z respiratorem?? Proszę poczytać forum i zawsze mieć nadzieje.
gość
29-03-2011, 20:21:22

Witam mam do was wielką prośbę potrzebuje jakich kolwiek namiarów i opinii na temat na temat ośrodka do którego przyjmują osoby w śpiączce w Świeciu woj kujawsko pomorskie. Sprawa jest tym bardziej pilna że mają tam przenieść mojego kuzyna siostrę wiec chcemy wiedzieć czego można sie tam spodziewać i jaka jest opieka. Bardzo proszę o pomoc Maria
gość
29-03-2011, 20:34:13

Dziękuję za słowa otuchy . Umówiłam się z profe***m Talarem i będę działać. Hanka od mamy po udarze
gość
30-03-2011, 10:03:29

Dzień dobry!! Bardzo proszę o informacje i namiary na ośrodek dla osób w stanie apalicznym - śpiączce w okolicy Świecia lub w samym mieście woj Kujawsko pomorskie jest to ośrodek podobno prowadzony przez siostry(siostrę) zakonne ale w internecie nic nie mogę znaleść. Jest to dla mnie ważna sprawa ważna gdyż mają tam przenieść moją kuzynkę, jest już ona 6 lat w śpiączce. Obecnie przebywa w hospicjum, ale niestety chcą ją przenieść. Proszę o jakąkolwiek pomoc gdyż ośrodek w którym przebywa nie chce podać mi namiarów na tę placówkę twierdzą że dopiero po przeniesieniu kuzynki mogą tej informacji udzielić Jedyne co znalazłam w Świeciu to DPS sióstr Młosierdzia ul Wojska Polskiego 128 ale tam chyba osób w śpiączce nie przyjmują?? Proszę pomóżcie chcę sprawdzić jakie tam są warunki dla mojej kuzynki. Co prawda nie jestem osobą zamożną ale staram sie jej pomagać jak mogę, choć by zakupić środki pielęgnacyjne, piżamy czy wodę jak do tej pory. Pozdrawiam i błagam o jakie kolwiek informacje.
gość
02-04-2011, 18:53:57

Proszę o pomoc Moja Kochana Córka Karinka zapadła w śpiączke podajcie mi Prosze adres lub telefon do specjalisty lub ośrodka który pomoże Błagam podaje tel. 782025024 lub e-mail rockmuz@tlen.pl

wielkie podziękowania dla ludzi dobrej woli

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: