Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-02-2011, 09:05:38

kokoikam 2008-10-08 18:48:00 Mam telefon do p. Talara tel. 604449599. Jestem z nim umuwiona na sobotę w Bydgoszczy. Jak wrócę to napiszę Wam o wszystkim. Talar nie pracuje już na Akademi w Bydgoszczy (zwolnili go podobno za łapówki - PODOBNO). Ma własną klinikę rehabilitacyjną pod Bydgoszczą i udziela rady związane z wybudzeniem - czy dobre to się przekonam...

Grzesiu 81 proszę napisz mi (jak możesz, a może ktoś inny mógłby się wypowiedzieć) czy ludzie w śpiące czują ból (tzn. czy TY czółeś). Wiesz odleżyny, sąda, trachotomia, odsysanie itp... Bardzo martwię się o moją mamę. Często masuje jej nogi i za każdym razem bardzo się krzywi - zupełnie jakby odczuwała ból. Po chwili masażu uspokaja się.

Pozdrawiam wszystkich opiekunów śpiochów, trzymajcie się mocno!!!!!!!!! magda

[addsig]
gość
23-02-2011, 11:24:52

odnosnie Talara.
my tez bylismy u Talara, sami bez spiocha z filmem i wynikami badan.
nauczyl nas jak cwiczyc i dodal sporo otuchy.

mam pytanie czy ktos byl ze spiochem u niego na zabiegach polem (chyba magnetycznym)?

jesli tak to czy zauwazyl jakakolwiek poprawe u spiocha?
gość
23-02-2011, 18:18:07

Karolino, na pewno mozna zapisać sie w kolejkę do ZPO w Toruniu na Ligi Polskiej. Czas oczekiwania jest ponoć cos około roku (czasem pół). Najlepiej taz zadzwonić i zapytać i trzeba dowiedzieć się jakie dokumenty dosłać. Opieka jest tam bardzo dobra.
Początkująca
23-02-2011, 20:44:44

Witajcie :) Milenko mój chlopak wraca cały czas do zdrowia pewnie to potrwa doś trochę ale ważne że już jesteśmy na dobrej drodze! czego i wam życzę:) jesttem teraz u niego w reptach zostaję do piątku fajnie jak jest zadowolony i się uśmiecha jak mnie widzi :) dużo żartuje spiewa mi powtaża że jestem jego kotkiem i ciągle posyła buziaki tylko nie chce mu się zbytnio ćwiczyć pracuję nad tym żeby był silny i sam chciał wrócić do zdrowia! DLA MNIE NIE JEST WAŻNE ŻE JESZCZE NIE CHODZI PROSTO ŻE CZASEM PALNIE GŁUPOTĘ ŻE ZĘBY MU WYPADAJĄ PO TABLETKACH ŻE CZASEM LECI MU ŚLINA Z UST JA GO KOCHAM I TYLKO ON SIĘ LICZY!!! a ty Milenka się nie przejmuj tym że go dziewczyna żuciła widocznie go nie kochała a on wróci do zdrowia zobaczysz potrwa to ale wróci
!!! każdy przypadek jest inny i każy potrzebuje czasu cierpliwość wyrozumiałość wiara i modlitwa czynią cuda pozdrawiam Monika
Wtajemniczona
23-02-2011, 22:41:26

Witam
Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta byłam na tym forum do sierpnia 2009 miałam brata Piotra w śpiączce. Po tak długim czasie postanowiłam tu zajrzec i wróciły wspomnienia niestety smutne ale przypomniałam sobie ile to forum mi dało. kochani opiekunowie śpiochów nie poddawajcie się i walczcie. Życze wszystkim wybudzenia.

Przy okazji może ktoś potrzebuje wózek inwalidzki? Oddam za darmo trzeba tylko opony napompować. Jestem z Gdyni. Gdyby ktoś chciał to proszę napisać na e-mail annaroicka@wp.pl
gość
24-02-2011, 15:54:09

Gość 2011-02-23 19:18:07 Karolino, na pewno mozna zapisać sie w kolejkę do ZPO w Toruniu na Ligi Polskiej. Czas oczekiwania jest ponoć cos około roku (czasem pół). Najlepiej taz zadzwonić i zapytać i trzeba dowiedzieć się jakie dokumenty dosłać. Opieka jest tam bardzo dobra.

Dziekuje bardzo za informacje
gość
24-02-2011, 21:50:08

Mój tata jest w śpiączce od miesiąca. Ma nieodwracalne zmiany w mózgu, ma 73 lata. Jestem załamana. Proszę o wsparcie!
gość
24-02-2011, 21:50:15

Mój tata jest w śpiączce od miesiąca. Ma nieodwracalne zmiany w mózgu, ma 73 lata. Jestem załamana. Proszę o wsparcie!
gość
25-02-2011, 09:10:35

kowalowa 2011-02-24 16:54:09
Gość 2011-02-23 19:18:07 Karolino, na pewno mozna zapisać sie w kolejkę do ZPO w Toruniu na Ligi Polskiej. Czas oczekiwania jest ponoć cos około roku (czasem pół). Najlepiej taz zadzwonić i zapytać i trzeba dowiedzieć się jakie dokumenty dosłać. Opieka jest tam bardzo dobra.

Dziekuje bardzo za informacje

Ośrodek Votum Reha-Plus w Krakowie też przyjmuje z pegiem i rurką tracheo, mieliśmy tam rehabilitować Mamę, na szczęście wyszła ze szpitala już bez rurki i pega i wystarczyła rehabilitacja w domu :)
Jest bardzo drogo niestety, ale chwalą ten ośrodek za standardy na europejskim poziomie, rehabilituje się tam m.in. poseł Gruszka (http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/powrot-posla-gruszki,69824,1).

Aga
gość
25-02-2011, 12:31:07

Gość 2011-02-24 22:50:15 Mój tata jest w śpiączce od miesiąca. Ma nieodwracalne zmiany w mózgu, ma 73 lata. Jestem załamana. Proszę o wsparcie!

Niech moc będzie z tobą.
Pamiętaj cokolwiek by się nie stało - Bóg wie co robi.
Ty ze swojej strony rób co możesz, żeby nie zarzucić sobie że czegoś nie zrobiłaś, a mogłaś. Mów do niego, bądź przy nim, załatw rehabilitację, pamiętaj o pielęgnacji i odżywianiu, możesz go również stymulować (zapach, smak, dźwięk, dotyk). Poczytaj sobie forum, za mało podjesz informacji, żeby ci bardziej doradzić.

Najważniejsza modlitwa i nadzieja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: