Witajcie
czwartek coraz blizej mam obawy ciesze sie ale nie wiem czy poradzimy sobie z siostra poczatki zawsze sa trudne bardzo duzo sie nauczylam w korfantowie bo jak mama byla w opolu to nawet do karmienia musielismy wyjsc.Dzisiaj lekarz stwierdzil zeby mamie zalozyc PEGa jak pojedzie do domu to zeby zaraz zostala w opolu tam jej to zrobia i pojedzie dalej do domu nie wiem czy rozni to sie jakos od karmienia sonda mowia ze odlezyny moga sie robic w nosie a z tym mamie bedzie lepiej w sumie to nie pytali sie czy sie zgadzam tylko powiedzieli ze to zalatwiaja.... bylam dzis u pielegniarki oddzialowej wszystko mi wytlumaczyla bardzp fajna kobieta.Mamy materac przeciwodlezynowy zmienno cisnieniowy lozko sudocrem octanisept jeszcze sol wypisza na recepte ssak tez jest recepty beda jak mama bedzie opuszczac szpital napiszcie prosze cos o tej gastrostomii czy maja ja wasze choruski czy jest to lepsze co robic zgadzac sie. Pisalas tez o sondach silikonowych z prowadnica slyszalam tez o nich sprowadzilismy je z niemiec ale dostalismy 10 i 12 a mama potrzebuje 16 tutaj szukalam ale nikt o tym nie wie napisz prosze gdze mozna to kupic jak sie orientujesz bo jesli nie zaloza tego PEGa to bedziemz chcieli to zalatwic.Pozdrawiam
dziekuje za wszystkie rady i wskazowki