Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
19-09-2007, 06:43:00

Edyto, tak to jest że raz rusza do przodu to potem stoi w miejscu i się nic nie zmienia. U mojego Michała też tak jest, robi postepy a potem zastój. Teraz ma coś z płucami, strasznie się pocił i lekarz go osłuchał zlecił antybiotyk i kroplówkę żeby się nie odwodnił, no i zakazał rehabilitacji. także znów stoimy w miejscu (mam nadzieję, że nie cofamy się). Doły mam jak każdy, i wiem co przeżyważ jak rodzina cię pyta co cłychać. Ja to wgóle nie wychodzę z domu, nawet do sklepu bo nie chcę opowiadać ludzim co i jak, my mieszkamy w małej miejscowaości w której wszyscy się znają i jak tylko wyjdę gdzieś to mnie ludzie zaczepiają i pytają "słyszałam że lepiej u męża, że już siedzi i je itp." A jakie to lepiej, siedzi jak go 4 osoby posadzą i trzymają i to przez 5 minut, a je faktycznie jeden serek jak ktoś mu poda. A na telefony od rodziny to ja nie mam po prostu czasu, i denerwuje mnie jak dzwonią i pytają co słychać, jak ja właśnie weszłam do domu po 14 godzinych, jestem głodna, dziecko mnie potrzebuje i mam jeszcze do zrobienia zupę dla Michała i sto innych rzeczy. Po co oni zwonią, niech sami się wybiorą do niego i zobaczą. Czy tak trudno znaleźć godzinę raz na jakiś czas?
Pozatym ja im tłumaczę, że może mój głos, Michała mamy i siostry już mu się obsłuchał i znudził, że potrzebuje innego bodźca, innego głosu. No ale muszę oczywiście odpowieadać grzecznie na te telefony. Rozżaliłam się trochę, ale zrobiło mi się lepiej.

Do mamy Edytki, witamy cię serdecznie na forum, napisz proszę jak to się stało, że córka zapadła w śpiączkę i ile ma lat, co powiedzieli lekarze i na co reaguje. I jeśli mogę zapytać, to czy córka pomino takiego stanu nadal miesiączkuje? nurtuje mnie to pytanie a nikt nie chce mi na nie odpowiedzieć.

Pozdrawiam wszystkich
Ania
[addsig]
Aniaiania
Forumowiczka
19-09-2007, 06:46:00

Jeśli chodzi o protifar to ja daję z regóły raz dziennie jedną miarkę, i ENSURE też daję od czasu do czasu, Kupuję jeszcze NUTRIDRINKI, to tyle z odżywek. [addsig]
Aniaiania
gość
19-09-2007, 09:36:00

Ula nie pisałaś czy byłaś z mężem w swoim domu i jak zareagował pies bo u mnie mały ten co siedzi w domu to cały czas leży pod Wojtka łóżkiem i nikomu obcemu nie da dojść tylko warczy a duży co jest na dworze to tak jakby go nie poznawał i warczy na wózek i szczeka , napisz czy ty też robisz mężowi wyniki i co ile i jakie wychodzą
Edyta
gość
19-09-2007, 11:04:00

Czy wiecie co się dzieje u Magdy?Dawno się nie odzywała...
gość
19-09-2007, 11:08:00

Edytko Nie byłam w domu z mężem bo było bardzo zimno i bałam sie że mąż się przeziębi. Mężowi robimy wyniki raz na miesiąc wychodżą w normie pozatym daje mu komplet witamin B.
Od dwóch tygodni pionizujemy sami męża tj. dwie osoby trzymają go pod pachy a trzecia trzyma sztywno kolana no i on stoi zaczeliśmy od 20 sekund teraz stoi 1 minutę - odpoczywa i tak dwa razy. Jest bardzo zmeczony po takim staniu ale cóż musi. Efektów jeszcze nie widzę a może sa tylko niezauważalne. Mąż najbardziej komunikatywny jest rano - a ja jestem w pracy - wieczorem jest ospały.
Na 4 października dostał wezwanie na komisję w ZUS w związku z rentą (wypadkiem w pracy) - powiedźcie czy on musi być osobiście czy powinien lekarz orzecznik przyjechać do domu . Ula
gość
19-09-2007, 11:37:00

Ula na komisję nie trzeba stawiać się osobiscie, ale musisz od lekaża prowadzacego wziąśc zaświadczenie, że " śpioszek" nie moze stawić się na komisję i go dostarczyć do ZUS a w tedy komisja przyjedzie do domu.
Asia
gość
19-09-2007, 17:49:00

Otóż moja córka poszła na zwykły zabieg usunięcia płata tarczycy,i przez błąd lekarzy na drugi dzień po zabiegu poddusiła się. Edyta ma w tej chwili 30lat. Przez dwa lata po zajściu Edyta nie miesiaczkowała, wszystko się zatrzymało ,a obecnie regularnie miesiączkuje, reaguje na głosy,na dotyk,na ból,jest obecnie w minimalnej świadomości tak dwa dni temu stwierdził neurolog,który Edytę zna i bada systematycznie od 5 lat. mama Edyty
gość
19-09-2007, 17:55:00

czesc tu Iwona dawno nie pisalam ale nie mam czasu z moim bratem znacznie lepiej sam je wszystko co mu damy .sam pije z kubka jest na wpol swiadomy nie wiem jak ten stan okerslic kiedy konczy sie spiaczka ma swietnego rehabilitanta pionizuje go sam juz siada przewraca sie na bok na szczescie nie ma zadnych odlezyn a spi juz od 24,07,2007 mysle ze wszystko idzie ku lepszemu .co tam z tym listem do ministrstwa ? bylismy u prof.Talara on rokuje dobrze dal nam wskazowki co robic jak go masowac i pobudzac . ktos go miał napisac .pozdrawiam wszystkich
Forumowiczka
20-09-2007, 07:12:00

Do mamy Edytki - bardzo dziękuję za informację na temat miesiączkowania, To straszne że z winy lekarzy córka jest w takim stanie. A czy próbowała Pani umieścić córkę na oddziale rehabilitacyjnym, czy były jakieś efekty?

Do Iwonki - bardzo się cieszę że z twoim bratem lepiej, napisz proszę czy on je coś co dostanie do ręki, czy jak mu wkładacie do buzi? czy on gryzie, czy na razie je papki?

U mojego Michała nienajlepiej, wczoraj znów zagorączkował do 38.8 i straszne poty go oblewają przy tej gorączce i pręży się niesamowicie, czerwienieje na twarzy i szybko oddycha? a zachwilę to mija. CZy może wasze śpiochy też tak mają. Lekarka mi powiedziała, że to przez uszkodzony mózg, ale nie chce mi się wierzyć że to ppo 6 miesiącach coś takeigo się robi od mózgu. Pozatym w płucach już nic nie słychać.

Ania [addsig]
Aniaiania
gość
20-09-2007, 07:39:00

Aniu mój mąz podobne miał dolegliwościteż sie pręzył był czerwony i szybko oddychał - był wtedy w szpitalu i kardiolog stwierdzil że to - milokardia, czyli cos z sercem- dostawał jakieś leki. Teraz nie ma tych dolegliwości. Przy takich atakach miał puls nawet 120 i wielkie żrenice.
Wczoraj do mojego męża wzywałam pogotowie - dostał zapalenie dróg moczowych - potworny ból. Był przez 2 godz. na urologii wyjmowali mu cenik bo tak się zassał że lekarz nie mógł wyjąć w domu. Powiedział mi że to taki ból jak parte bóle do porodu. To jest okropne. A urolog dopiero ma być pod koniec miesiąca - wszyscy mi odradzają cewnik zewzętrzny - nawet ten urolog ze szpitala. Ale po tym co zobaczyłam to niech się dziej co chce. Musze spróbować- żeby o n tak nie cierpiał. Ula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: