Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
20-09-2007, 07:50:00

Ulu, a dlaczego odradzają cewnik zewnętrzny, czym to motywują?
Cewnik wewętrzny to ingerencja w ciało człowieka, może powodować infekcie tid. A zwenęrzny jeśli jest często zmieniamy nie powoduje infekcji. Kłopot jest tylko z tym że czasami się zsuwa i można zamoczyć łóżko. W szpitalach jest wygodniej założyć wewnątrzny bo nie ma z tym takiego problemu, a zwenątrzny trzeba pilnować, żeby nie spadł, no i pielęgniarki mają opory przed jego zakładaniem. [addsig]
Aniaiania
gość
20-09-2007, 09:57:00

Witam
Jestem w temaci; za długo by wdawać sie wszeczególy,
Jeśłi któs zna specjaliste od rurek trehaotomicznych [sorki za literki] w Zgierzu lub Łodzi [chodzi o adres tel itd.]
Prosze pisać na meila paszkom@wp.pl
Pozdrawiam
MArcin P.
gość
20-09-2007, 11:39:00

Odradzają cewnik bo twiedzą, że robi on odlezyny. A nasz rodzinny pewnie sie boi że nie będzie na nim zarabiłą bo tak dzieki temu ma wiecej kasy. Ula
Forumowiczka
20-09-2007, 12:03:00

Ulu - Odleżyny to moga się zrobić w przewodzie moczowym od wewnętrznego cewnika a nie od zewnętrznego. A lekarz rodzinny to pewnie na oczy nie widział zewnętrznego i nie wie jak się z nim obchodzić. A to że nie będzie musiał przyjeżdźać do cewnika i nie zarobi to jest pewniej naistotniejsze w tej sprawie. A wógóle dlaczego ty płacisz lekarzowi rodzinnemu?[addsig]
Aniaiania
gość
20-09-2007, 18:36:00

Ula wam się należą wizyty domowe bez łaski, czy twój mąż nie ma gorączki bo w takim stanie to łatwo o infekcję, ja nie stosuje cewnika zewnętrznego tylko wiem mniej więcej kiedy Wojtek sika i podstawiam mu kaczkę, na noc przekręcam go na bok i podstawiam też kaczkę czasami się zdarza że wypadnie ale wole go przebrać niż ma leżeć w mokrym pampersie bo cewnik zewnętrzny nie zdał egzaminu

do mamy Edyty a jakie reakcje ma Edytka , co robi , jak się zachowuje, jak sobie pani radzi przez te wszystkie lata czy pracuje pani jak to wygląda technicznie ma pani z nas doświadczenie największe proszę nam tu podpowiedzieć
Edyta
Początkujący
21-09-2007, 10:47:00

Witam Wszystkich !
Jestem umówiony na konsultację z Profe***m Talarem z Bydgoszczy w sprawie mojej mamy pozostającej w śpiączce mózgowej.Proszę o informację czy ktoś z Was miał już z nim kontakt ,prosił abym przywiózł nagrany film Video w jakim stanie jest pacjentka ,i dokumenty ze szpitala w tym zdjęcia tomografu z przed zabiegu i po zabiegu.Kręcąc film na co trzeba zwrócić szczególną uwagę ? czy ktoś z Was juz to przerabiał ?
Leszek
gość
21-09-2007, 12:18:00

Tak Leszek ja byłam u prof kazał mi nagrać film niestety w szpitalu mi nie pozwolili, trzeba nagrać jak reagują oczy, szczyp po nogach i nagraj to po palcach i wszystkie odruchy jakie mama ma ja urobiłam profesora i przyjechał do nas do szpitala osobiście on jest naprawdę ludzki ,weź ze sobą kamerę żebyś nagrywał to co ci pokazuje i mówi nie jedź sam bo jedna osoba nie jest w stanie wszystko zapamiętać to co mówi jak będziesz potrzebował płyty co prof zaleci to daj znać bo ja je mam,czego twoja mama jest w takim stanie? życzę ci powodzenia Edyta
gość
21-09-2007, 20:39:00

20-09-2007 o 09:39, gość :
Aniu mój mąz podobne miał dolegliwościteż sie pręzył był czerwony i szybko oddychał - był wtedy w szpitalu i kardiolog stwierdzil że to - milokardia, czyli cos z sercem- dostawał jakieś leki. Teraz nie ma tych dolegliwości. Przy takich atakach miał puls nawet 120 i wielkie żrenice.
Ulu prosze napisz jakie leki dostał twój mąż na milokardię bo moja mała też ma taki problem no i ten puls.
gość
22-09-2007, 22:17:00

Witajcie kochani!
Dawno sie nie odzywałam popsuł mi sie komputer i musiałam kupic nowy i troche to trwalo
U taty niestety bez wiekszych zmian.Tata jest teraz w klinice reh. w Mielnie, w domu nie chcial za bardzo ćwiczyc.Jest z nim mama i brat i są zadowoleni z tej kliniki.Zobaczymy mam nadzieje że beda wyrażne efekty

Chcialam sie z wami podzielic informacja na temat leku Zolpidem(wczesniej o nim troche pisalismy)Mam wrażenie ze jednak ten lek wpływa na mózg.Podajemy go zawsze tacie wieczorem i faktycznie zaczyna byc bardziej ozywiony, oczy mu sie zmieniaja(są takie bystre, żywe)jest jakis inny po tym leku, ztego co zaobserwowalam napewno wplywa to jakos na mozg.Efekty tego leku najlepiej wlasnie sa widoczne po 6 miesiacach choroby.wiem ze córka E. Błaszczyk rozpoczel ta terapie i udowodnili że zwieksza sie ukrwienie mózgu, ale przerwali kuracje z powodu efektów ubocznym jakich to niewiem.Ale lek uchodzi ogolnie za bardzo bezpieczny.Takze napewno warto sprobować

Pozdrawiam wszystkich nowych forumowiczów, a takze tych co sa ze mną od poczatku
Bardzo współczuje rowniez tym ktorym nie udała sie walka o zdrowie swoich bliskich

Magda
gość
24-09-2007, 06:56:00

14-08-2007 o 21:27, gość :
Witam wszystkich.Mam na imię Dorota.Mój syn był w śpiączce 3 tygodnie.To,że się obudził było cudem.Szybko wracał do zdrowia,wróciła mu pamięć,miał plany.W czasie śpiączki miał robiona tracheotomie.Piszę aby przestrzec tych którzy maja kogoś w śpiączce i miała ta osoba tracheotomię.Jeżeli się wybudzi błagam pilnujcie aby powikłania po tym zabiegu nie zabrały Wam najbliższych.Mój Jacuś zmarł na skutek powikłań po tym zabiegu.Zaczęły występować u niego duszności,kaszel.Nikt nie zdiagnozował prawidłowo od czego to jest,był kardiolog,pulmunolog,zalecili inchalacje,niestety.Zwężenie tchawicy było tak duże,że musieli mu ratować życie robiąc kolejny zabieg,śmiem twierdzić,że coś im się nie udało.Przewieźli go do szpitala im.Kopernika w Łodzi.Tam coś poprawiali,wystapiła odma Boże nie poznałam swojego dziecka.Lekarz zapewniał o 19 wieczorem że jutro wszystko wróci do normy niestety o 5.10 zadzwonili do mnie,że po godzinnej reanimacji zmarł.Miał 22 lata.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
Reklama: