Reklama:

śpiaczka (15625)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-05-2010, 20:08:37

Bogdan moje gg 9820707 jeżeli będę mogła pomóc życzę. Edyta
gość
01-06-2010, 07:31:55

Witam wszystkich, mam do sprzedania materac gąbkowy, ssak oraz łuski na przedramie prawą i lewą, rowerek stacjonarny (dobry do rehabilitacji) zdjęcia i więcej informacji na meila. Mój meil drewnotom@wp.eu

Pozdrawiam wszystkich sedecznie

GosiaczekTM
gość
01-06-2010, 13:25:22

Gość 2010-06-01 09:31:55 Witam wszystkich, mam do sprzedania materac gąbkowy, ssak oraz łuski na przedramie prawą i lewą, rowerek stacjonarny (dobry do rehabilitacji) zdjęcia i więcej informacji na meila. Mój meil drewnotom@wp.eu

Pozdrawiam wszystkich sedecznie

GosiaczekTM

Cześć Gosiaczek,
Nie odpisałaś na maila, więc może spytam Cię tylko na forum, jak się trzymasz?
Pozdrawiam,
Dominika.
gość
02-06-2010, 14:36:53

Witajcie dawno to nie byłam chyba w lutym ostatni raz ,link do reportażu,wywiadu z osobą wybudzoną po 13 m-cach

http://wp.tv/i,Strefa-Przebudzony-ze-spiaczki,mid,577069,klip.html?ticaid=5a462

pozdrawiam wszystkich serdecznie ps-Karol po przebudzeniu ze śpiączki ma nadal indywidualne nauczanie,jest dosyć uparty ale najważniejsze że żyje,że się wybudził i wrócił w bardzo dużej mierze do normalności pozdrawiam serdecznie Next2008
gość
02-06-2010, 22:56:11

:)))) A tutaj coś na pocieszenie, warto jeździć na leczenie do Albanii.Ja czekałem 2 lata na operacje i mi ją jeszcze sknocili :))))) w Polsce.
http://plej.gazeta.pl/plej/0,0.html#kanal=Plej,typ=polecane,film=88721_7967977
gość
03-06-2010, 06:42:44

długi temat do dyskusji zwłaszcza że tu akurat politycy mają coś do powiedzenia wiec temat nie do rozwiązania
gość
03-06-2010, 12:37:04

Witam,
chcialam poruszyc temat lekow na poprawe pracy mozgu, ktore podajecie swoim spiochom. Czy ktos probowal podawac zolpidem lub inne leki np. na alchajmera (nie chodzi mi o nootropil lub lucetam) czy DPM?
gość
03-06-2010, 13:11:49

długi temat do dyskusji zwłaszcza że tu akurat politycy mają coś do powiedzenia wiec temat nie do rozwiązania ...
Nie tylko politycy ale i też lekarze, którzy coraz bardziej nie radzą sobie z rzeczywistością ( niektórzy - szczególnie w Warszawie )
gość
04-06-2010, 10:19:21

witam,

mój dziadziuś w niedziele zadławił się przy posiłku i stracił przytomność. Karetka przyjechała bardzo szybko i po reanimacji został przewieziony na oddział intensywnej terapii. Od niedzieli jest w stanie śpiączki pod respiratorem. Nie wiadomo ile czasu był niedotleniony i jak to wpłynęło na mozg.Lekarze wykluczyli pierwotna hipotezę udaru. Przeprowadzili wsz badania które nie wykazały ani zatoru, ani udaru, ani wylewu. Nie potrafią podać dokładnej przyczyny. Nie wiadomo czy został uszkodzony rdzeń mózgu i w jakim stopniu. Tak naprawdę to nic nie wiadomo. Czy ktoś wie jakie są szanse wybudzenia się u osoby starszej? Dziadziuś ma 80 lat. Wiem ze to zależny od czasu niedotlenienia i zmian w mózgu i od wieku i ze w tym wieku jest to mało prawdopodobne ale łudzę się ze są jakieś szanse. Czy ktoś zna podobny przypadek?

Karolina
Początkująca
05-06-2010, 10:37:05

Witam, na temat zolpidemu była głośna dyskusja, faktem jest, że już kilkanastu osobom na świecie udalo się ' wybudzić' dzięki niemu. A teraz ciekawostka sprawdzona na mnie: lekarz przepisał mi leki nasenne 'Nasen' się nazywają, ale dopiero w domu zobaczylam, że ich głownym składnikiem jest wlaśnie zolpidem ( który podobno nie jest dostępny w Polsce, a przynajmniej nie był rok temu). Zaciekawiło mnie to, bo sama przechodziłam okres, kiedy dyskusja była burzliwa i pytałam o ten lek lekarzy dla mojego ' spiocha', a oni patrzyli na mnie jak na wariatkę. Kiedy zaczełam brać tabletki wszystko było ok, zasypiałam w ciągu dosłownie 3 minut i budziłam się wypoczeta. Problemy zaczęly się jakoś w polowie opakowania, bo za nic nie mogłam zasnąć! Wręcz byłam pobudzona! Jak powiedziałam o tym lekarzowi, to wyśmiał mnie, że pewnie załatwiłam sobie 2 opakowanie i brałam je przez dłuższy czas, dlatego taka reakcja ( tabletek jest tylko 21 i nie można ich stosować dłużej). Bez komentarza dla tego pana, ale to mnie zastanowiło. Coś w tym jest!

Grucha- widzę, że żyjesz, trochę kontakt stracilismy, ale widzę, że jesteś uff
Gościu- nadzieję trzeba mieć zawsze,ale poczytaj sobie posty, praktycznie w każdym znajdziesz odpowiedź na pytania które Cię dręczą.
P.S
Skończyłam pisać książkę, wspomnienia, mam nadzieję, że kiedyś uda mi się ją opublikować ( jest juz ktoś zainteresowany). Musiałam wrócić do tych wszystkich strasznych chwil i zawsze jak kończyłam pisać, to padałam na łóżko z okropnym bolem głowy. Napisałam ją przede wszystkim dla mojego Skarba, ale mam nadzieję, że kiedys pomoże przetrwać innym. Jest w niej pełno zalu, złości, ale tez nadziei i humoru I muszę przyznać, że mimo iż pisanie zajęlo mi rok, to czuję, ze zrobiłam coś dobrego i uwolniłam się chociaż trochę od tego co było. A tak na marginesie sporo osób się na mnie obrazi jak to przeczyta, a nawet moze poda do sądu
N.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o wasze opinie
Witam czy jeżeli mam polineuropatie obwodowa mogę pracować na hucie gdzie z metali ciężkich jest właśnie ołów
gość
Zapytanie
Przepukliny uciskające nerwy czy ktoś zna dobrego neurochirurga zajmującego się odbarczaniem nerwow
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
Reklama: