Reklama:

śpiaczka (15620)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-04-2010, 13:37:41

604449599
gość
21-04-2010, 19:54:58

Mam pytanie czy ktoś może wie coś na temat leku Cerebrolysin, bo słyszałam że jest dobry jeśli chodzi o regenerację mózgu, poprawę koncentracji, zapamiętywanie itp. Czy można go stosować u wszystkich pacjentów?Może ktoś z Was wie kiedy do rehabilitacji powinno się "wprowadzić" neuropsychologa, bo odnoszę wrażenie, że Damian się trochę jakby poddaje i nie chce walczyć o powrót do zdrowia, albo to już mnie jakiś brak siły do tego wszystkiego dopadł i widzenie w czarnych barwach...
Ola
gość
22-04-2010, 07:41:00

WITAM U MOJEGO MĘŻA STOSOWAŁAM TEN LEK ZACZYNA SIĘ OD DAWKI 1 ML ,POTEM 5 ML MUSZA BYC PRZERWY CO NAJMNIEJ TRZY MIESIĄCE MIEDZY DAWKAMI .JA ZAUWAZYŁAM DUŻĄ POPRAWĘ MIMO ZE PANI NEUROLOG BYŁA BARDZO SCEPTYCZNIE NASTAWIONA,ALE JA NIE MIAŁAM NIC DO STRACENIA PROCZ TROCHE KASY .W TYM ROKU PONOWNIE BEDZIE BRAL OD 1.06. DAWKE CELEBRAZYNY. PO WYBRANIU TYCH ZASTRZYKÓW ZREZYGNOWALISMY Z PAPMERSÓW,BO POWOLI ZACZĄŁ SYGNALIZOWAC POTRZEBY FIZJOLOGICZNE,ZACZĄŁ SAM JESC ŁYŻKĄ I STAŁ SIE BARDZIEJ SPOKOJNY, ODSTAWILISMY FRISUM .
gość
23-04-2010, 09:53:54

Mama po prawie 6 tygodniach spania się obudziła!!! :)

Jeszcze tydzień temu lekarze (anastezjolodzy) mówili, że niewielkie ma szanse, obrażenia mózgu są zbyt duże, nie będzie w stanie sama oddychać...kilka dni później otworzyła oczy, poznaje nas, ściska na "tak" za ręce labo mruga okiem (prawa połowa twarzy jest prawie nieruchoma), a wczorajszy opis tomografii brzmi:"Obszary hypotensyjne ulegają zanikowi, cieniowanie kory prawidlłowe"

Apeluję do wszystkich - nie poddawajcie się, nie słuchajcie czarnych przepowiedni lekarzy, tylko DZIAŁAJCIE, działajcie, działajcie i NIE TRAĆCIE WIARY! Lekarze tak naprawdę guzik są w stanie przewidzieć, a wszelkie prognozy w procentach są śmieszne, bo jak nam powiedzieli neurochirurdzy dzień po wypadku - każdy organizm to indywidualny przypadek, jeden nie poradzi sobie z niewielkimi obrażeniami, a inny wychodzi z takich, że to zakrawa na cud.
Nie wolno dać się zdołować lekarzom i pozwolic sobie odebrac energię do działania!

W poniedziałek jedziemy z tomografem i kamerą do profesora Talara :))) Czy ktoś jest w stanie powiedzieć, ile pieniędzy przygotować, bo z wrażenia zapomniałam go zapytac, ile aktualnie kosztuje konsultacja :]

Aga
gość
23-04-2010, 18:26:42

my płacimy 200 złotych ale z tego co wiem to opłaty za wizytę są różne!!! Gratulacje dla twojej mamy i życzę wam wiele siły do dalszej walki z chorobą!!!
gość
23-04-2010, 19:22:08

witam mam pytanie czy ktos wie jak napisac wniosek o ubezwlasnowolnienie meza maz ma zaburzenia swiadomosci i nie moge w sadzie zlozyc odwolania od renty wypadkowej poniewaz nie mam pelnomocnictwa i ile trwa sprawa w sadzie maria
gość
23-04-2010, 20:17:57

Mario - sprawa będzie trwała około 8 m-cy, niestety. Należy zwrócić się do sądu rejonowego właściwego dla waszego miejsca zamieszkania i we wniosku należy napisać, że zwracasz się z prośbą o ubezwłasnowolnienie męża z powodu: i tu wymienić dlaczego oraz kogo chcesz ustanowić opiekunem. Sąd zapewnie wyznaczy biegłego sądowego / za, którego opinię będziesz musiała prawdopodobnie zapłacić, jeśli masz trudną sytuację życiową to proś o zwolnienie z kosztów/. Sąd po zapoznaniu się z opinią biegłego i przesłuchaniu, podejmie stosowną decyzję. Biegłemu będziesz musiała przedstawić wszystkie wypisy szpitalne, aktualne badania. Biegły przyjeżdża do wskazanego miejsca / dom, czy szpital, gdzie przebywa mąż/. Powodzenia. A jeszcze - na czas procesu żądaj ustanowienia ciebie doradcą tymczasowym, wtedy będziesz mogła podejmować za męża decyzje nie będąc jeszcze opiekunem prawnym.
gość
23-04-2010, 20:18:02

Mario - sprawa będzie trwała około 8 m-cy, niestety. Należy zwrócić się do sądu rejonowego właściwego dla waszego miejsca zamieszkania i we wniosku należy napisać, że zwracasz się z prośbą o ubezwłasnowolnienie męża z powodu: i tu wymienić dlaczego oraz kogo chcesz ustanowić opiekunem. Sąd zapewnie wyznaczy biegłego sądowego / za, którego opinię będziesz musiała prawdopodobnie zapłacić, jeśli masz trudną sytuację życiową to proś o zwolnienie z kosztów/. Sąd po zapoznaniu się z opinią biegłego i przesłuchaniu, podejmie stosowną decyzję. Biegłemu będziesz musiała przedstawić wszystkie wypisy szpitalne, aktualne badania. Biegły przyjeżdża do wskazanego miejsca / dom, czy szpital, gdzie przebywa mąż/. Powodzenia. A jeszcze - na czas procesu żądaj ustanowienia ciebie doradcą tymczasowym, wtedy będziesz mogła podejmować za męża decyzje nie będąc jeszcze opiekunem prawnym.
gość
23-04-2010, 21:31:38

Aga,

my za konsultację Damiana zapłaciliśmy 500 zł, było to w marcu br.

pozdrawiam cieplutko
Ola
Początkujący
24-04-2010, 19:40:34

witam brat zmarł wczoraj już niemusi cierpiec ,
darek K.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Hiperwentylacja
W kwestii hiperwentylacji trafiłem na informację: Hiperwentylacja pojawia się na skutek zaburzeń na tle psychogennym. Bardzo często występuje u osób cierpiących na nerwicę. Nierzadko powstaje w sytuacji długo trwającego i silnego stresu. Wówczas wzrasta zapotrzebowanie na tlen, a co za tym idzie, oddech ulega przyspieszeniu. Hiperwentylacja może powstać także w wyniku innych stanów emocjonalnych, jak chociażby depresja czy gniew. w tym kontekście hiperwentylacji potrzebuję tylko informację Co oznacza, jakie ma znaczenie przy Hiperwentylacji w opisie EEG stwierdzenie: fizjologiczny naddatek fal wolnych theta Jakie ma to znaczenie w odniesieniu do kwestii: - reakcja emocjonalna w długotrwałym stresie - dekompensacja w stresie -- kontrola reakcji emocjonalnej - radzenie sobie w stresie Chodzi mi tylko o to czy ten naddatek przy zapisie w normie ma jakieś znaczenie w sensie zaburzenia w wymienionych kwestiach lub innych jeśli tak to jakie ewentualnie W zspisie nie ma zmian padaczkowych ani typu Firda. Zepis w granicach normy
gość
Zastrzyk nadtwardoxkowy
Mam pytanie czy ktoś brał zastrzyk nadtwardówkowy i może podzielić się opinią o tej metodzie leczenia
gość
Nowotwór łagodny w rdzeniu kręgowy szyjnym
Proszę o informację gdzie mogłabym się zgłosić 😔
Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
Reklama: