Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-12-2009, 20:20:46

Cześć wszystkim długo nie odwiedzałam forum. Chce się z wami podzielić dobrymi wiadomościami mój teść zaczyna mówić wydobywa dzwieki z siebie coraz mocniej udaje mu sie odpowiedzieć sensownie na pytania czego do tej pory nie było . Denerwuje sie gdy nie moge go zrozumieć ale próbuje nawet mówić całymi zdaniami co sie jeszcze zlewa w jedną całość ale wszystko to osiąga sam bez logopedy miał rehabilitację bierną a teraz musimy czekać na nowy rok bo na fundusz nie ma juz kasy więc opłacamy mu prywatnie jak się da . Nie widział mojej siostry 4 i pół miesiąca i na jej widok wymienił jej imię to naprawdę szok jak on sobie radzi . Mam pytanie używamy ultra flexy cewniki zewnętrzne i zrobiła sie odłeżyna jak sobie z tym radzić bo jak załozymy wewnętrzny na okres zagojenia to zaraz jest temperatura. A teść chce sobie cewniki ściagać i nie bardzo jesteśmy zadowoleni z tych flexów bo spadaja czy zna ktoś jakieś lepsze cewniki zewnętrzne bo bez cewnika też zle bo tata szarpie pampersa i sie wszystko wylewa. Elua.
gość
22-12-2009, 09:01:45

Witam
mozecie sprobowac cewniki zewnetrzne Conveen.
gość
22-12-2009, 19:16:54

Elua - skoro teść nie potrzebuje cewnika wewnętrznego, to radziłabym w ogóle bez żadnego cewnika, ani zwewnętrznego, ani wewnętrznego - po prostu pampers i kaczka. Pozdrawiam.
gość
22-12-2009, 20:26:04

cześć moja znajoma podczas pobytu w szpitalu za chorowała na zapalenie płuc czy ktoś moze wie jak dlugo moze ten stan trwać w szpitalu,nadmienie ze została uśpiona farmakologicznie, jak dlugo ta spiaczka moze trwać ?
gość
23-12-2009, 19:14:27

Ja też myśle że mój teść nie musi w ogóle mieć cewnika ale teściowa mówi że nie da sobie sama rady bo zostaje z nim sama w ciagu dnia a on próbuje zciągać sobie pampersa i czasem mu się udaje i wtedy wszysko jest zalane a sama nie da rady go przebrać i łóżka . Tak więc zostają cewniki zewnętrzne . Może uda mi sie ja namówić żeby spróbować bez cewnika. Dzięki za rady. Pozdrawiam wszystkich i życzę Wam OPIEKUNOM i Wam ŚPIOSZKI ZDROWYCH, POGODNYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT. ABY ZAWSZE BYŁO LEPIEJ. Elua.
gość
23-12-2009, 19:21:35

Ja tez myślę że mój teść nie musi mięć cewnika ale teściowa nie da sobie rady sama w ciągu dnia bo jest z nim sama a teść ściąga sobie pampersa i wszystko się wylewa i trzeba go przebrać i łóżko a sama nie da rady . Tak więc musi stosować cewniki zewnętrzne ale może spróbuje ją przekonać żeby zobaczyła jak będzie bez cewnika może mu to przeszkadza i dlatego tak ściąga pampersa. Sam się nie załatwi i nie powie jeszcze że mu sie chce. Dzięki za rady. POZDRAWIAM WSZYSTKICH. ŻYCZĘ WAM OPIEKUNOM I WAM ŚPIOSZKI ZDROWYCH , SPOKOJNYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT . ABY ZAWSZE BYŁO LEPIEJ. Elua.
gość
23-12-2009, 20:39:27

witam wszystkich
dawno nie pisałam do was , ale zawsze was czytam,,chciałam wam zyczych Wesołych ,spokojnych , i rodzinnych swiat, oraz Szczęsliwego Nowego Roku , oby był lepszy ,pełny nowych sukcesów naszych spioszków ,
pozdrawiam was serdecznie Małgorzata

musze wam napisac o Karolu jakie zrobił postepy,dla mnie wielkie, jest dzielnyi wpełni zdaje sobie sprawe z sytuacji w jakiej sie znalazł ,porozumiewa się z rodziną za pomocą komputera pisząc na klawiaturze prawa reką, wszystko pamięta, tylko ta niemoc ruchowa, ale mam nadzieje że swoja cieżka pracą i z pomocą rodziny nadejdzie ten oczekiwany przez nas dzień, każda nowa czynność wykonana przez niego daje nam nadzieję i wiare że może być tylko lepiej , małymi kroczkami do przodu,i wam tego życzę, jeszcze raz pozdrawiam i życze spełnienia waszych marzeń
gość
23-12-2009, 21:38:09

Witam wszystkich. Chcialabym Wam zyczyc wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku, aby Wasze marzenia sie spelnily i aby te swieta byly pelnym radosci czasem spedzonym z ukochanymi osobami, nawet kiedy one tak nam sobie "spia". One Was potrzebuja, a Wy swoja miloscia i wytrwaloscia zdzialacie cuda.
Paula
P.S. U mojego taty troszke lepiej. Bardzo klnie i czasami odpowiada na pytania tak albo nie. Troche porusza nogami i przy sadzaniu siedzi prosto i ladnie trzyma glowe. Dalej walczymy o Bydgoszcz.
gość
23-12-2009, 21:38:39

Witam wszystkich. Chcialabym Wam zyczyc wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku, aby Wasze marzenia sie spelnily i aby te swieta byly pelnym radosci czasem spedzonym z ukochanymi osobami, nawet kiedy one tak nam sobie "spia". One Was potrzebuja, a Wy swoja miloscia i wytrwaloscia zdzialacie cuda.
Paula
P.S. U mojego taty troszke lepiej. Bardzo klnie i czasami odpowiada na pytania tak albo nie. Troche porusza nogami i przy sadzaniu siedzi prosto i ladnie trzyma glowe. Dalej walczymy o Bydgoszcz.
gość
23-12-2009, 21:40:15

Paula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: