Witam wszystkich
Jestem nowa, jestem w trakcie czytania forum (strona 600), pozdrawiam wszystkich:Marychaj(dziekuje za super porady, moj tato to tez Jacus ), Niebieskooke rehabilitantke, Anieanie (dziekuje za odpisanie na maila ),mame Edyty i tate Paulinki, Grzesia, Mariole i Justyne (Mariola czemu sie tak dlugo nie odzywasz?), tatekarola, pysiakmaxi i Magde ( ), dyziaczka, rhs, Edyte, mamematiego(wierze w Pania), Megi (poetke forum, corke Motyla) i wielu wielu innych. Przepraszam, ze niektorych nie wymienilam a nowszych na forum jeszcze nie znam bo do konca nie przeczytalam.
Gosia (Gosiaczek) prosze odezwij sie, jak tam postepy u taty? Tez pozdrowienia dla Ciebie
Ja tez jestem w podobnej sytuacji. Moj tato (50) po udanej planowanej operacji na serce, jednak z wieloma komplikacjami, zapadl w spiaczke (byla reoperacja, niedotlenienie, ponoc 6 min, zatrzymanie krazenia). TK glowy: zmiany w platach potylicznych, rozlegle ale ogniska bardzo male. Na dzien dzisiejszy, po trzech miesiacach jest na reha w szpitalu i (po kolejnych dwoch zabiegach i po dwoch gronkowcach) stan wyglada tak: oddycha sam, oczy szeroko otwarte, rurka, sonda, caly czas stara sie cos powiedziec, potrafi momentami odpowiedziec tak, nie, czesc, okej ale tylko momentami i nie kazdego dnia, je z lyzeczki (potrafi zjesc 280 ml), przez momencik sam siedzial, reaguje super na kawaly (smieje sie za kazdym razem po ich zakonczeniu, zawsze na koniec), rusza lekko nogami, rece napina i prezy (zgina), a ostatnio zaczal sie wszystkim bardzo przygladac, nie wykonuje polecen. To tak w skrocie telegraficznym. Sledze Was od samego poczatku, jestem z Wami.
Mam male pytanie, troche drugorzedne, bo na te najwazniejsze (zywienie, opieka, rehabilitacje) zostalo tu w wiekszosci odpowiedziane, jednak przeczytanie tego forum zajelo mi bardzo duzo czasu (i jeszcze troche mi trzeba : Czy moge podac osobe do sadu (daleka znajoma), ktora bez zgody rodziny i opiekuna (ktory nie zostal jeszcze wyznaczony) robila zdjecia i krecila video mojego taty, dla wlasnych potrzeb, wlasnej satysfakcji, w checi zdobycia sensacji i do prywatnego uzytku (mysle ze tez rozpowrzechniania, na pewno wsrod znajomych)? I jak moge temu zapobiec, zeby to sie nie powtorzylo?
Dziekuje i pozdrawiam
W planach Bydgoszcz, czekamy na wyniki badan
Paula