Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
27-10-2009, 07:15:47

Życzę wszystkim nadzieji i wytrwałości. Cały czas ją miałam, lecz już ona wygasła. Mysle teraz że wraz z nadzieją odchodzi też ból cierpienie,a pozostają wspomnienia Dziekuje ze jest to forum, ale nie chcę juz nigdy miec potrzeby korzystania z niego. Jeszcze raz wytrwałości.
gość
27-10-2009, 08:49:17

JoanF, rozumiem ze Twoj spioszek odszedl... bardzo mi przykro...pewnie masz racje ze wraz z nadzieja odchodzi bol, chociaz marna to pociecha... ale zostaja wspomnienia, ktorych nikt wam nie odbierze, narazie beda bolaly, ale pewnego dnia beda wzruszaly i dawaly pozytywna energie.... ja mysle, ze nadzieja tez nigdy nie umiera, przygasa na chwilke w tych trudnach chwilach, by potem rozblysnac w Was na nowo w innym wydaniu, ktoregos dnia znajdziesz ja znowu...

zycze Tobie i Twjej rodzinie duzo sily na kolejne ciezkie dni, i abyscie znowu odnalezli nadzieje, taka, ktora nigdy nie gasnie...
pozdrawiam
Megi
gość
27-10-2009, 15:31:54

Witam, mam do odsprzedania rurkę tracheostomijną z balonem 9.0 mm firmy rusch, cewniki do moczu o średnicy 16mm i 18 mm oraz worki do zbiórki moczu 2000ml, zainteresowane osoby proszę o kontakt gosiaczektm@wp.pl

A u nas wszystko dobrze tata siedzi na wózku, pozbyliśmy się cewnika i sondy, je bardzo ładnie :) 4 stycznia jedziemy do Bydgoszczy :)

Pozdrawiam
Gosiaczektm
Wtajemniczona
27-10-2009, 17:48:12

Witam i pozdrawiam wszystkich.
Tato Paulinki tak trzymaj! Życzę Ci powodzenia i wytrwałości z walką z władzami o lepszy byt śpiochów1
gość
27-10-2009, 18:21:57

To forum jest dalej aktywne?
gość
27-10-2009, 19:24:49

Prosze o pomoc,moj tatus jest po operacji mozgu ale po operacji dostal udaru,krwiak zajal centralny uklad mozgu.Jest w spaczce farmakologicznej.Prosze o pomoc,jest jakas nadzieja?
gość
28-10-2009, 00:24:45

Witam.Bliska mi osoba ciocia lat 48 miala zawal 3 dni temu. Po okolo 10 minutach przyjechalo pogotowie i byla reanimowana.Lekarze udrozniki jej zyly i z sercem jest juz ok ale nadal jest w spiaczce,Do wczoraj byla w spiaczce farmakologicznej i byla podlaczona do respiratora .Natomiast dzis oddycha samodzielnie lecz ma taka rurke w buzi i wydaje nam sie ze to ja dusi . Nie wiem czy doszlo do niedotlenienia mozgu.Probuje kaszlec i wtedy otwiera oczy , jak pytalismy czy nas slyszy to podkulila noge do gory .Czy ktos z was zna taki przypadek?Jakie sa rokowania ze sie wybudzi zupelnie i czy wszystko bedzie normalnie z nia?Prosze o pomoc .Jestem na forum pierwszy raz---Mariusz
gość
30-10-2009, 11:28:34

Witam!!!Moja dziewczyna 24.10.09 miała wypadek samochodowy (owineła się na drzewie swoją stroną). Jestem strażakiem i ratownikiem przedmedycznym od 7 lat. Rocznie biore udział przy 100 różnych akcjach ratowniczo -gaśniczych. Uwierzcie mi, ze jak zobaczyłem samochod mojej dziewczyny na drzewie pierwszy raz w zyciu ugieły mi się nogi :( (a widok rozbitych aut ma prawie codziennie). Moja dziewczyna dostała juz w tym momencie druga szanse od Boga, że nie zgineła na miejscu.
Została zabrana do szpitala. Na szczęscie miala "mało urazów" ale niestety głowa też uderzyła :( (miednica, odma wewnetrzna). Badania głowy wykazały, że nie ma obrzeku mozgu ani krwiakow jedynie ma zbity płat czołowy. Przez 4 dni była w śpiace farmakologicznej od 2 dni probujemy ją wybudzic. Rusza ręką, nogą (broni się przed pielegniarkami jak cos robia przy niej) otwiera oczy.
Ile to może jeszcze potrfac?
Jakie są następstwa zbicia płata czołowego?
Jeśli ktoś był w podobnej sytuacji proszę o szcera wypowiedz.
POZDRAWIAM
gość
30-10-2009, 11:34:46

Witam.Bliska mi osoba ciocia lat 48 miala zawal 3 dni temu. Po okolo 10 minutach przyjechalo pogotowie i byla reanimowana.Lekarze udrozniki jej zyly i z sercem jest juz ok ale nadal jest w spiaczce,Do wczoraj byla w spiaczce farmakologicznej i byla podlaczona do respiratora .Natomiast dzis oddycha samodzielnie lecz ma taka rurke w buzi i wydaje nam sie ze to ja dusi . Nie wiem czy doszlo do niedotlenienia mozgu.Probuje kaszlec i wtedy otwiera oczy , jak pytalismy czy nas slyszy to podkulila noge do gory .Czy ktos z was zna taki przypadek?Jakie sa rokowania ze sie wybudzi zupelnie i czy wszystko bedzie normalnie z nia?Prosze o pomoc .Jestem na forum pierwszy raz---Mariusz

Słuchaj rurka pomaga w oddychaniu cioci podaja tlen. Martwi mnie ta reanimacja :( Ciekawe przez jaki czas był nie dotleniony mozg jak wiesz pierwsze nie odwracalne uszkodzenia w mozgu powstaj juz po 3 min. Kazdy organizm reaguje inaczej wiec musisz byc silny i modlic się o ciocie.
Początkująca
30-10-2009, 14:52:14

Jeśli ktoś byłby zainteresowny kupnem majtek, które dobrze sprawdzają się w podtrzymywaniu pampersów to proszę o kontakt. Mam ok 15 sztuk,są one wykonane z siatki, rozciagliwe, można ich uzywać kilkakrotnie. tuniczek@buziaczek.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: