Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-03-2009, 13:20:00

przeczytałam wszystko, dzięki dyziaczek
gość
06-03-2009, 17:18:00

witam ,mam pytanie,w jakiej postaci podajecie spiochom jajka,dodawałam do zupek i gotowałam,ale słyszałam ze lepiej wbic do papki surowe przed podaniem.mama matiego
Początkująca
06-03-2009, 19:14:00

tak, przez Talara zalecane są surowe surowe, do 6 dziennie , ale oczywiście to tylko jedna z teorii, niektórzy się z tym nie zgodzą lub boją się zaryzykować surowe. my zawsze sparzałyśmy skorupki i dopiero rozbijałyśmy dla Oli.

pozdrawiam

PS.Oleńka od prawie 2 tygodni w domu pracy od cholery, ale jaka satysfakcja!! polecam zabierać śpiochy do domu jak najszybciej choć doskonale pamiętam nasze obawy..
Wtajemniczona
06-03-2009, 19:48:00

Czesc wszystkim! Dziś cudowny dzień!
Mój Tomuś napisał na kartce słowo "nic" !!!!!! Najpiękniejsze słowo na świecie!
Trzymajcie sie wszyscy !!! Powodzenia i wytrwałości

Pozdrowionka
[addsig]
Aga
Początkujący
07-03-2009, 01:50:00

Agag suuuper!!! Tomuś rządzi, jutro napiszę co maila bo ciekawi mnie czy z tymi krwotokami jest jakaś poprawa.

Co do jajek to są super pokarmem dla śpiochów, zawierają lecytynę ,żelazo i aminokwasy. Niestety używanie surowych niesie pewne niebezpieczeństwa . Proszę zwrócić uwagę na Leucynę i Awidynę. Adres artykułu o tym zagadnieniu : http://www.sfd.pl/Czy_jest_jaka%C5%9B_r%C3%B3%C5%BCnica_-t360101.html . Pozdrawiam wszystkich.
Pitus2626
Początkujący
07-03-2009, 11:24:00

Witam . W poście powyżej chodziło mi o Awidynę i Biotynę. Przepraszam za pomyłkę.
Pitus2626
Początkujący
08-03-2009, 13:48:00

Szanowne Panie. Życzę wam, aby każdy kolejny dzień waszego życia był lepszy niż poprzedni. Dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia wszelkich marzeń. Pozdrawiam wszystkich.
Pitus2626
Wtajemniczona
08-03-2009, 21:38:00

Bardzo dziękuję Dyziaczku za życzenia to miłe że są Panowie którzy pamiętają.

U nas nic nowego nadal czarno.....
Trzymajcie za mnie kciuki w czwartek mamy sprawe w sądzie z bratową, po, napisze co z tego wyszło
gość
09-03-2009, 09:03:00

http://www.radiozet.pl/programy/ProgramSzczegoly.aspx?AudycjaId=1772&PageIndex=

Rozmowa z Włodzimierzem Ziętarskim...
Początkująca
09-03-2009, 10:39:00

Cześc.....Właśnie wróciliśmy z długiej i wyczerpującej podróży...Niestety pogrzebowejMoja mamusia zmarła 28 lutego w sobotę....nie było tam żadnej nadzieji...przylecieliśmy z uk do gdyni w sobotę rano...mieliśmy pojechać do mamusi na 17 zeby ucałować i dodać sił,no ale już o 13 miała drugą reanimację tego dnia....po tym wydarzeniu już znikła cała nadzieja,,,lekarze mówili że podawali leki które w ogóle podtrzymywały ciśnienie (bez nich już by nie żyła)no i tak od 13 30 próbowaliśmy ją głaskać i tuliliśmy i wszystko co się da ,ale najwyzsze cisnienie było 74/31...wiec lekarze powiedzieli że chyba już czas się z tym pogodzić.....no i o godz 15.30 pojechaliśmy na obiad ,bo pielęgniarki musiały poprzewijać innych i na 17 mieliśmy wrócić ...Weszliśmy tylko do szpitala uklęklismy przed nią i w tym momęcie odeszła:Teraz już ochłonęliśmy ale to było straszne....Najbliższa naszym sercom osoba nie żyła....Cóż mogę powiedzieć...zyczę powodzenia wam wszystkim i nie łamcie się...bo co by nie było to trzeba żyć dalej!!!

Z pozdrowieniami ...Karol

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: