Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
08-02-2009, 14:02:00

Witam w dalszym ciągu poszukuje ośrodka w którym moglibyśmy umieścić mojego chrześniaka .Jak wcześniej pisałam chodzi o ośrodek paliatywno - rehabilitacyjny .Nadal jest w śpiączce ma zapalenie i niedokrwistość mózgu . Lekarze ocenili że to objaw poliurii i oznaka choroby babińskiego .Czekam na wszystkie informacje o ośrodkach jak najbliżej Łomży a także gdzieś dalej. Białystok i Ełk odpada z powodu braku miejsc.
Wtajemniczona
08-02-2009, 14:32:00

Miałam tu już nie pisać, ale nie wytrzymałam, my też tak ważyliśmy brata, tata wziął go na ręce i razem weszli na waga, a chciałam dodać że mój tatuś waży ok 70 kg, więc jak widzicie nie potrzeba strongmena i ten pomysł jest dobry. Dyziaczku, proszę pisz dalej i nie przejmuj się anonimami.

Marychaj odezwij się, prosze!!! Nie denerwuj się i pisz dalej
Wtajemniczona
08-02-2009, 14:41:00

Witaj Justynko. Piotrek też jest objęty programem żywienia przemysłowego i muszę powiedzieć że jesteśmy zadowoleni, bo od tego czasu zaczął przybierać na wadze, na razie malutko ale już widać gołym okiem że tyje. Uważam że warto, a najlepszy jest Cubison bynajmniej dla brata bo najlepiej go przyjmuje. A to żywienie załatwiłam dzięki temu forum i przede wszystkim Marychaj. Więc widzicie ile to forum i ludzie tu piszący robią dobrego. Dziękuje wszystkim!!!!

Tato Paulinki, dziękuje za rade jutro jade do brata brać się za nos
gość
08-02-2009, 16:51:00

Witam ponownie. Gościu czy Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?? Dyziaczek wyraźnie napisał, że na wagę wchodzi silny człowiek. Już wróciło wszystko do normy i znów Gościu zaczynasz kłótnie, po co? Masz w tym jakiś cel? Wszyscy piszący tutaj dzielą się swoimi doświadczeniami i na tym to forum polega. A Ty Gościu siejesz znów ferment. Nikt tu nie narzuca swoich rad nikomu. A poza tym to chyba oczywiste jest żeby wszystko skonsultować z lekarzem.
Dobra mniejsza o to zawsze się znajdzie ktoś komu się coś nie podoba. Taka nasza natura.
Wracając do tematu. Pisałem wcześniej o moim koledze po wypadku. Wczoraj rozmawiałem z jego żoną. Ponieważ jej brakuje czasu na regularne śledzenie wszystkich Waszych informacji, co ważniejsze przekazuje jej ja. I w jej imieniu, w swoim również chciałbym Wam wszystkim podziękować za bezcenne rady. Mariusz od tygodnia jest w domu. Jego stan się trochę poprawił, otwiera oczy i za ich pomocą się porozumiewa. W chwili obecnej karmiony jest normalnie, ale ze względu na to, że sam nie przegryza pożywienia dostaje takie zmielone. Mam nadzieję, że wkrótce go odwiedzę, bo nie widziałem go od dwóch miesięcy. Wysłałem Bożenie (jego żona) Wasze diety wysokokaloryczne, bo z tego co mowiła strasznie schudł, a trudno jej jest stworzyć taką dietę żeby była wystarczająca. Piszcie dalej i więcej. Pozdrawiam Was i Waszych podopiecznych. Obserwator Zbyszek
gość
08-02-2009, 17:08:00

Dzięki za rady odnosnie wazenia. no tak w moim wypadku to raczej odpoada nie wezme mamy na rece he he, ale moglabym sprobowac z rehabiitantem pod warunkiem ze kupie wage. widzialam co prawda kiedys na oiomie takie ful wypas lozka co waza pacjenta, ale to odpada z wiadomych wzgledow. na razie tak na oko ocenialysmy wage mamy. ale wlasnie co do odzywek problemem jest to chyba troche lapie za duzo wagi. Aniu R, u Was pewnie ten przyrost wagi byl pozadany, bo jak sama pisalas, waga byla zbyt mala, wiec super ze odzywka zadzialala. Dyziaczek te odzywki o ktorych napisaales to wlasnie bardziej kaloryczne, a tego wolalabym uniknac. Marychaj Ty kiedys pisalas jak to z kaloriami bylo - ile powinno sie podawac 2000-2500? dokladnie nie pamietam. oczywiscie znaczenie ma fakt, czy spioch jest ze tak powiem "na poczatku" czyli po szpitalu (czasem skora i kosci), zbyt chudy, z duza strata bialka itd. a co innego po niemal 2 latach, jak waga jest ustabilizowana, a jedyna wieksza u nas zmiana w diecie mamy to wlasnie ta wprowadzona niedawno w tak znacznej ilosci odzywka (wczesniej dawalysmy jej peptisorb ale do 250ml dzienie).
pozdrawiam wszystkich,
justyna
gość
08-02-2009, 17:21:00

Justyno, link do wagi podałem kilka postów wyżej. Co do odzywek wysokokalorycznych to można ich mniej podawać co mniej obciąża żołądek. Drugi powód to cena. Są w podobnej cenie do standardowych a zawierają ok.50 % więcej wartosci odżywczych. Na stronie http://www.nutricia.com.pl/zywienie_produkty_marki.php?brand=ECN&grupa=ZGLEBNIK , jest to dokładnie opisane. Ponadto istnieją fachowe porady jak to podawać.dyziaczek2000
gość
08-02-2009, 19:05:00

Właśnie czytam ze zrozumieniem,bo skąd wziąść silnego męższczyznę,i gdzie są takie wagi które wytrzymają to. A po drugie zaraz odzywają się duszyczki i bronią niezrozumiale dyziaczka,MARTWE DUSZE??? Taka jest prawda że jak dyziaczek sie tu pojawił są ciągle jakieś awantury,jego MADROSC przerasta nasze zmartwienia,wiele osób przestało pisać ,żeby się dodatkowo nie denerwować.
gość
08-02-2009, 19:24:00

Witam
Zaraz mnie szlak trafi. Anonim ty albo głupi z przyrodzenia albo do szkoły było nie po drodze. Przestań pisać bo nic mądrego jeszcze nam nie przekazałeś. Mam nadzieję że się obrazisz śmiertelnie i zmienisz forum. Czytam wpisy Dyziaczka ,a że akurat parę łebskich osób pracuje nad moim ojcem to mogę stwierdzić że głupot on nie wypisuje.
Pozdrawiam
Michał
gość
08-02-2009, 19:26:00

Ciosiu chrześniaka - czy Łomża to woj podlaskie?

Podaję adresy w podlaskiem - nie wypowiadam się na ich temat bo ich po proastu nieznam

ZAKŁAD/ODDZIAŁ PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZY
SZPITAL OGÓLNY W WYSOKIEM MAZOWIECKIEM
ZAKŁAD PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZY W CIECHANOWCU
CIECHANOWIEC PLAC KS. KLUKA 4
086 2771029

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W SEJNACH
SALE POBYTU STACJONARNEGO
SEJNY WOJSKA POLSKIEGO 60D
(087) 516 28 11

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W HAJNÓWCE
ZAKŁAD PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZY
HAJNÓWKA LIPOWA 190
085-682-92-61

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W ŁAPACH
SP ZOZ ZAKŁAD PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZY
ŁAPY KORCZAKA 23
(085) 81-42-439

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI DŁUGOTERMINOWEJ
ZAKŁAD P-O
AUGUSTÓW I PUŁKU UŁANÓW KRECHOWIECKICH 17
0876434704

NIEPUBLICZNY ZAKŁAD PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZY "PODLASIE" STOWARZYSZENIE "PRACA I ROZWÓJ"
NIEPUBLICZNY ZAKŁAD PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZY "PODLASIE" STOWARZYSZENIE PRACA I ROZWÓJ
SOKOŁY DWORAKI STAŚKI 46
086 476 34 20

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W SIEMIATYCZACH
ZAKŁAD PIELĘGNACYJNO - OPIEKUŃCZY
SIEMIATYCZE SZPITALNA 8
085 655 22 00 wew. 316
gość
08-02-2009, 19:31:00

Kolejne adresy:

ZAKŁAD/ODDZIAŁ OPIEKUŃCZO-LECZNICZY
NIEPUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ ŁTPCH "HOSPICJUMP.W.ŚW.DUCHA
NIEPUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁĄDÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ ŁTPCH 'HOSPICJUM'P.W.ŚW.DUCHA
ŁOMŻA RYBAKI 3
86/2166616

ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICZY W SZCZUCZYNIE
ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICZY W SZCZUCZYNIE
SZCZUCZYN SZPITALNA 1.
0862725110, 0862725029

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W BIELSKU PODLASKIM
ZAKŁAD OPIEKUŃCZO- LECZNICZY
BIELSK PODLASKI KLESZCZELOWSKA 1
085 833 27 57

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ IM. DR E. JELSKIEGO
ZAKŁAD OPIEKUŃCZO - LECZNICZY
KNYSZYN GRODZIEŃSKIEGO 96_
085-727-91-74

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W MOŃKACH
ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICZY
MOŃKI NIEPODLEGŁOŚCI 11
668877576

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W HAJNÓWCE
ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICZY
HAJNÓWKA LIPOWA 190
085 682 92 47

SZPITAL OGÓLNY W WYSOKIEM MAZOWIECKIEM
ODDZIAŁ OPIEKUŃCZO-LECZNICZY W CIECHANOWCU
CIECHANOWIEC PLAC KS. KLUKA 4
086 2771029

ZAKŁAD/ODDZIAŁ OPIEKUŃCZO-LECZNICZY PSYCHIATRYCZNY
SAMODZIELNY PUBLICZNY PSYCHIATRYCZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W CHOROSZCZY
043 ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICZY Z REHABILITACJĄ PSYCHIATRYCZNĄ
CHOROSZCZ PLAC DR ZYGMUNTA BRODOWICZA 1
085 719 10 91 w. 277

ZAKŁAD/ODDZIAŁ OPIEKUŃCZO-LECZNICZY DLA DZIECI I MŁODZIEŻY
SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICZY DLA DZIECI I MŁODZIEŻY
SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICZY DLA DZIECI I MŁODZIEŻY
BACIKI ŚREDNIE 68
856552442

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: