Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-02-2009, 21:05:00

08-02-2009 o 20:59, gość :
można też kupić taką wagę : http://kasyiwagi.pl/userfiles/File/kartykatalogowe/wagi/DIBALSH.pdf
i zawiesić chorego na hamaku od podnośnika

można też z chorym pojechać do zaprzyjaźnionego zakładu

masarskiego (tam gdzie rozbiera się mięso) i na hamaku od

podnośnika zważyć chorego na wadze do ważenia mięsa (też musi

być wisząca

Jak się wam nie podobał sposób Dyziaczka to ciekawy jestem jak ocenicie mój sposób?
A może ktoś ma lepszy [/CYTAT:

Twoja rada to jeszcze głupsza niż dyziaczka,sam siebie zawieś na haku do mięsa
gość
08-02-2009, 22:02:00

Szanowne anonimy, nie zaśmiecajmy już forum nikomu niepotrzebną klótnią. W celu wyjaśnienia całej sytuacji zapraszam na moją skrzynkę pocztową. dyziaczek2000@wp.pl Pozdrawiam wszystkich.
Początkująca
08-02-2009, 22:41:00

Witam wszystkich. Mam dwa pytania:
-czy u któregoś z Waszych śpioszków zdiagnozowano - a może już wyleczono- zwężenie tchawicy Ola miała wypadek samochodowy, dwa tygodnie respirator przez przełyk, a teraz kiedy możnaby jej wyciągnąć tracheostomię -odkrztusza bardzo ładnie, znikoma ilość zbierającej się wydzieliny - okazało się że ma to zwężenie. planowany jest zabieg w klinice laryngologicznej w katowicach, a ja już się trzęsę, że coś złego się może stać, niby drobiazg, zabieg a nie operacja ale ja już niczego odnośnie siostry nie odbieram jako drobiazg.
-po drugie: czy ktoś ma może namiary na dobrego rehabilitanta z okolic częstochowy względnie woj. śląskiego? interesuje nas ktoś zaznajomiony z metodą bobath lub po prostu ktoś z doświadczeniem z pacjentami 'śpiączkowymi'.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc pozdrawiam mocno
gość
08-02-2009, 23:58:00

Czytam to forum od kilku tygodni.przeczytalam je prakrtycznie cale i musze z przykroscia stwierdzic ze sie bardzo zawiodlam a poza tym jest mi okropnie za was wstyd.Pomimo tego ze pisalam tu tylko kilka razy to jestem nabierzaco z kazdym tematem.Jak zaczelam je czytac to przez pierwsze 200 stron nie moglam sie oderwac, pozniej bylo coraz gorzej a teraz jest tragicznie.Uwazalam i dalej tak uwazam ze to forum zostalo sworzone po to zeby ludzie tacy jak my ktorych dotknela ta tragedia mogli sie wygadac zapytac o rade badz jej udzielic a nie po to zeby sie klocic ,madrzyc i w kolko rozprawiac nad tym samym.Kazdy z nas ma inny przypadek i kazdy z nas potrzbuje pomocy a nie tylko czesc.Ja jak napisalam zapytania kilka razy to niesty ale nigdy nie otrzymalam odpowiedzi ani wsparcia ale obrzucac sie blotem to macie czas.Moze powinniscie zalozyc inne forum zeby upusic swoje emocje ale tu uwazam ze powinnismy sie skupic na konkretnych sprawach.Nie podpisuje sie bo zauwalylam ze i tak nie ma to dla was wikszego znaczenia.
gość
09-02-2009, 00:22:00

Mój tata jest w stanie wegetatywnym... Płacz... ból... Jest ciężko... Jeśli chcecie porozmawiać bo wasi bliscy są w podobnej sytuacji... Jeśli chcecie jakichś porad... PISZCIE!!! Zawsze znajdę czas... Musimy sobie pomagać 521498 gg...
Forumowicz
09-02-2009, 08:15:00

hehehe dobry ten dowcip o kurze [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
09-02-2009, 08:55:00

08-02-2009 o 14:04, gość :
Właśnie zmień forum,bo tu piszemy o śpiączkach,i tu z pokorą dzielimy sie swoimi problemami a nikt się nie wywyższa. dyziaczku od samego początku robisz tu ferment

Gościu lub gościówo czytaj dokładnie posty (chodzi mi o podopisywanie!!!!), wybieraj co jest Ci potrzebne i nie krytykuj!!!!!!! Jeśli będzie choć jedna osoba czytająca posty Dyziaczka - to niech pisze!!!!!!!!!!!!
Dyziaczku, Marychaj - piszcie, ja Was czytam i wybieram co mi jest potrzebne!!!!!!!!!!!!!!!!!

magda
gość
09-02-2009, 09:21:00

03-02-2009 o 09:42, gość :
Jeśli kogoś śpioszek ma odleżynę z NIEWIELKĄ (bo tylko na taką to podziała) martwicą wokół odleżyny (ciemne miejsca - prawie czarne) to chętnie oddam żel rozpuszczający martwicę firmy Hartman. Jest otwarty dlatego warto go zużyć.
Proszę o adres mailowy - odezwę się.

pozdrawiam
magda

czy naprawdę nikomu się nie przyda???
magda
gość
09-02-2009, 10:12:00

Magda, ja się chciałam poprosić Cię o tę maść. Na razie smaruję tacie ranę granulżelem (takim ze srebrem) i powoli czarna skóra zaczęła schodzić. Więc czekam co będzie dalej. Ale może mogłabyś mi ją podesłać jeśli to nie problem?
Pozdrawiam,
Curry
gość
09-02-2009, 10:13:00

Aaaaaa miał być adres, zamotałam się
curry@o2.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: