Cieszę się, że po przerwie przywitaliście mnie tak ciepło. Przyznam, że brakowało mi Was.
Do Kokoaikam - Jeśli jesteś u mamy, to nakarm ją sama, nie proś o to pielęgniarek, spytaj tylko o to, kiedy było karmienie i kiedy będzie następne. No i w środku tej pory podaj sama. Staraj się, aby ten posiłek zawierał jak najwięcej wartościowych składników. Prawidłowa dieta powinna być zróżnicowana, każdy składnik jak kasze, mięso, podroby, czosnek itd... przynajmniej 1 raz powinny znależć się w diecie w jednym tygodniu. Pamiętaj o rybach i jajkach. Przeciwwskazaniem podawania całych surowych jajek może jedynie być niedobór żelaza i jego złe przyswajanie przez organizm.Jeśli mama chudnie, to ma niewystarczającą dietę.
Do Taty Paulinki - Twoja Paulinka mi bardzo imponuje, ona daje mi wiarę, że można iść do przodu. Trzymam za nią kciuki i bardzo Wam kibicuję.
Do Dyziaczka - wcale nie uważam się za eksperta w odżywianiu - to naprawdę jest rzecz bardzo indywidualna, rzecz w tym, aby dobrze trafić i żeby to przyniosło wymierne efekty. Ważne jest to, aby mieć świadomość rzeczy dotyczącej chorego jeszcze sprzed choroby takiej jak np. alergie i inne i być dobrym obserwatorem, bo np. miód jest bardzo dobry, ale jeśli ktoś miał katar sienny, to dla niego zdrowy miód może okazać się nieszczęściem itd...
Już dawno nie wchodziłam na poradnik Grzesia, bo przyznam się, że kiedy przeczytałam to i owo, to uświadomiłam sobie, że właściwie nie o to chodziło w tym poradniku. Owszem, wiadomości na temat śpiączki też są potrzebne, ale, żeby o tym poczytać, to wystarczy podać linki do stron, gdzie są te opisy. W tym poradniku widziałabym raczej rzeczy naprawdę praktyczne; co robić w pierwszej kolejności, na co zwracać uwagę, gdzie szukać pomocy itd... Musi to być podane w bardzo przystępny sposób, bo nie każdy miał do czynienia z medycyną, nawet niektóre popularne terminy medyczne brzmią dla ludzi zupełnie obco, a każdy w miarę upływu czasu i tak się sam doszkala, szuka literatury, wiadomości.
No, nara, pozdrawiam Wszystkich serdecznie - Marychaj