Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-10-2008, 10:49:00

Witam Wszystkich. Ostatnio dlugo mnie nie bylo. Chcialam napisac o moim męzu (pisalam juz wczesniej), ktory spadl z dachu i leazal 2 tyg. w calkowitej spiaczce. Doznal urazu głowy mial dwa krwiaki. Obecnie reaguje na bodzce bolowe poznaje rodzine, wykonuje polecenia tj.np pokazanie palcem gdzie kto stoi albo jak ma w rece pileczke to nam ja daje. podaje czesc i daje buzi, ale nie zawsze patrzy tak obecnie czasami patrzy w jeden punkt tak jakby byl w swoim wlasnym swieci .Je zupy bardzo ladnie pije soki i herbate.Oddycha sam wczoraj wyjeli mu calkowicie rurke z krtani. I tu sie zaczyna problem bo w tamten czwartek mial byc przewieziony juz na oddzial rehabilitacyjny do rzeszowa ale dostal wysokiej goraczki 39,2 i go nie przewiezli. Robili mu badania ale nc nie wwyszlo z czego moglaby sie pojawiic taka goraczka a ja sie spytalam ordynatora czy byla oststanio robiona tomografia glowy to on powiedzila ze nie bo jemu krwiaki sie juz wchlonely a wiec ja spytalam to skad pan wie ze tak jest a on odpowiedzial ze jak sie wchlanialy ladnie to juz nie powinno ich byc. A teraz to i tak juz nic nie wyjdzie tak mi odpowiedzial. Profesor w Rzeszowie chcial zobaczyc kopie wszystkich badan mez a wiec gdy mu je zawozilam przejzalam sobie je i tomografie glowy byly robione zaraz po wypadak cos dwa razy a pozniej ostatnia 2 tygodnie po i juz wiecj zadnej nie bylo. Lekarz meza zapewnial mnie i moich rodzicow ze jest wszystko ok ze potrzebna mu juz tylko jest intensywna rehabilitacja. Ja w to wierzylam. A wiec czekalismy do nastepnego czawrtku bo w Rzeszowie przyjecia sa tylko w czwartki a wiec trzebabylo czekac . W poniedzialek profesor z Rzeszowa chcial najświezsza tomografie glowy a wiec lekarz meza zrobil ją i ja ją podalam do Rzeszowa. Profesor z Rzeszowa powiedzial ze ma pewne obawy co do wynikow i zebysmy porozmawiali z lekarzem prowadzacym chorobe meza tylko ze lakarz meza dalej uwazal ze jest wszystko dobrze. a jak sie okazalo po dwoch godzinach zadzwonil do Rzeszowa do profesora i poinformowal ze nie moze przewiezc pacjenta gdyz nie nadaje se intensywna rehabilitacje. I jak sie okazlao krwiak jeden wcale nie zszedl. Dalej jest. Ale gdy prosilam o robienie tomografi bo goraczka nie mogla sie tak o brac z nie wiadomo czego to odpowiadali ,, to i tak juz nic nie wyjdzie". Naprawde juz nie mam sily juz nie wieze tymu lekarzowi w ani jedno slowo. Ciagle tylko slyszalm ze jest dobrze i tylko rehabilitacja i rehabilitacja. A teraz nagle dwa dni przed przeniesieniem okazuje sie co innego. Masakra. Dlatego poprosilam o kopie wszystkichh jego wynikow i bede je konsultowala z neurologiem z Krakowa aby postawil mi sprawe jasno co mam robic czy go przenisc do innego szpitala czy ma byc tak jak jest. Martwi mnie jedna rzecz w wyniku ostatniej tomografi oto jej tresc: OBECNIE STWIERDZA SIE NA SKLEPISTOSCI NA GRANICY PLATOW CZOŁOWEGO I CIEMIENIOWEGO LEWEGO OGNISKO ZE SWIEZO WYNACZYNIONA KRWIA SR. 8MM OTOCZONE NIEWIELKA STREFA OBRZEKU. pOZATYM NIE STWIERDZA SIE INNYCH OGNISK WYNACZYNIONEJ KRWI. pRZESTRZENIE PLYNOWE WEWNATRZMOZGOWE NIEPOSZERZONE.zWRACAJA UWAGE HYPODENSYJNE OBSZARY NIERGULARNE W OBREBIE PNIA I CZESCIOWO CIALA MODZELOWATEGO(STŁUCZENIE CIALA MODZELOWATEGO ?-WSKAZANE MR).------ Martwi mnie slowo ,, Swiezo" gdyz nie wiem czy to oznacza ze to jest cos nowego co sie pojawilo czy to jest ten stary krwiak ktory sie nie wchlonal . A to jet pierwsza tom. glowy :W PRAWEJ POLKULI MOZGU NA POZIOMIE DOLNEJ CZESCI JĄDER PODKOROWYCH WIDOCZNE OGNISKO KRWOTOCZNE O WYM. 15x9 mm. NA SKLEPISTOSCI LEWEGO PLATA CZOLOWEGO OGNISKO KRWOTOCZNE O WYM. 8x5mm. Uklad komorowy nadnamiotowynieposzerzony, symetryczny, nieprzemieszczony w linii srodkowej. Komora IV i przymozgowe przestrzenie płynowo prawidłowe. Struktury kostne prawidłowe. Artefakty unie mozliwiaja ocene okolicy podstawnych czesci mozgu.

Jesli ktos moglby mi poiwedziec czy pojawilo sie w glowie meza cos nowego na podstawie tych opisow albo czy moze jest to stary krwiak to prosze bardzo o odpisanie i udzielenie opini na ten temat. Bardzo mi zależy na tym i z gory Dziekuje Wszystkim. Pozdrawiam Spioszkow. - KOCZKUS
gość
23-10-2008, 17:57:00

czesc ludzie szukam kontaktu do neurologa ktory moglby sie zajac 18 letnim pacjentem po wypadku komunikacyjnym 5 doba???? podpowiedzcie cos!
gość
23-10-2008, 18:27:00

Gośćiu! A sąd jesteś?
gość
23-10-2008, 18:33:00

Warszawa
gość
23-10-2008, 18:35:00

chłopak jest w Kielcach ale tam rozkładają rece...
gość
23-10-2008, 18:54:00

Gościu - przykro mi, ja nie umię pomóc, nie ten rejon, ale ktoś inny może Ci pomoże. Trzymaj się.
gość
23-10-2008, 19:03:00

może ktoś jednak cos podpowie???
Forumowicz
23-10-2008, 19:40:00

Hej. Gosciu, ja od poczatku jestem pod opieka tej Pani neurolog -> www.demeter.com.pl[addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
23-10-2008, 19:57:00

duze dzieki, ale tutaj potrzebny specjalista urazowy a jak przeczytałem to ona zajmuje się chorobami - tak mi sie wydaje - przewlwkłymi... moze zle to opisałem ... moze neurochirurg... pozdr

gość
24-10-2008, 06:37:00

Tu podaję kontakt do lekarza w Warszawie. Jest to neurochirurg-jak się nie mylę. Może proszę spróbować zadzwonić i się zapytać. Tel. 604265243.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: