Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowicz
16-10-2008, 17:53:00

Dziękuje Marychaj, jak nie na swojch wróce to może będzie bliżej niż dalej [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
Początkująca
16-10-2008, 18:52:00

Grzesiu trzymam kciuki,wracaj szybko

edyta[addsig]
edyta12
gość
16-10-2008, 19:00:00

Hej,
Pomozcie mi we wtorek moja siostra wpadla pod samochod
okazalo sie ze ma obrzeg mozgu...
Jest w spiaczce Farmakologicznej...Powinnam sie juz wybudzic..Przynajmniej tak mowia lekarze...
Lecz to sie nie dzieje...Ona nadal spi..Rzuca sie po lozku...Ja juz nie wiem....Co mam zrobic pomozcie Prosze Was....
Początkująca
16-10-2008, 19:24:00

Grzesiek szerokiej drogi, owocnej pracy i miłej zabawy, ja też życzę Ci żebyś wrócił już już na własnych nogach. Trzymamy kciuki
Monika z Patrysiem
Monika
gość
16-10-2008, 19:38:00

Grzesiu ja tobie też tego życzę abyś się usprawnił ale sam wiesz że wiele zależy od Ciebie. Edyta 1
gość
16-10-2008, 19:41:00

Grzesiu ja Tobie też tego życzę ale sam wiesz że wiele zależy od Ciebie.Edyta
gość
16-10-2008, 19:47:00

Grzesiu ,zyczę Tobie miłego pobytu,i szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymam kciuki mama Edyty
gość
16-10-2008, 20:19:00

Do gościa od wypadku. Po pierwsze to się uspokój, tym nic nie pomożesz. Po takim zdarzeniu jak wypadek w organiźmie trwa prawdziwy huragan hormonów, enzymów i neuroprzekaźników. Mózg wysyła sygnały do mięśni i nie dostaje potwierdzenia ich pracy. Chory wpada w panikę i jest zdezorientowany. Najważniejsze to aby wokół niego był spokój i nikt przy nim nie mówił o jego chorobie. Należy także wyeliminować wszystkie zjawiska , które mogą denerwować chorego- zbyt głośny dźwięk urządzeń medycznych, zbyt wysoka lub niska temperatura, zbyt jaskrawe światło i tym podobne. Pamiętaj, że gwałtowna praca mózgu jaka teraz ma miejsce powoduje podwyższenie temperatury. Prężenia i drgawki także powodują zwiększony metabolizm i podwyższenie temperatury. Należy pilnować ,aby nie przekroczyła krytycznych 41 stopni ( w głowie) ponieważ to może doprowadzić do ścięcia białka i nieodwracalnych zmian. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój wskazany jest dla pacjenta i jego rodziny. Pozdrawiam.
gość
16-10-2008, 20:20:00

Do gościa od wypadku. Po pierwsze to się uspokój, tym nic nie pomożesz. Po takim zdarzeniu jak wypadek w organiźmie trwa prawdziwy huragan hormonów, enzymów i neuroprzekaźników. Mózg wysyła sygnały do mięśni i nie dostaje potwierdzenia ich pracy. Chory wpada w panikę i jest zdezorientowany. Najważniejsze to aby wokół niego był spokój i nikt przy nim nie mówił o jego chorobie. Należy także wyeliminować wszystkie zjawiska , które mogą denerwować chorego- zbyt głośny dźwięk urządzeń medycznych, zbyt wysoka lub niska temperatura, zbyt jaskrawe światło i tym podobne. Pamiętaj, że gwałtowna praca mózgu jaka teraz ma miejsce powoduje podwyższenie temperatury. Prężenia i drgawki także powodują zwiększony metabolizm i podwyższenie temperatury. Należy pilnować ,aby nie przekroczyła krytycznych 41 stopni ( w głowie) ponieważ to może doprowadzić do ścięcia białka i nieodwracalnych zmian. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój wskazany jest dla pacjenta i jego rodziny. Pozdrawiam.
Forumowicz
16-10-2008, 20:40:00

Hej, dziękuję wszystkim przeczytałem wszystko od góry do dołu dokładnie. Odezwe się. z Warszawy do Poznania ok 300km. Kawał drogi, o 7 wyjazd. Pozdrowienia [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: